Презентація "Впровадження ідей НУШ: інтегроване навчання, критичне мислення,формувальне оцінювання"

Про матеріал
Презентація "Впровадження ідей НУШ: інтегроване навчання, критичне мислення,формувальне оцінювання" можна використовувати на педагогічних радах, методичних об'єднаннях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Впровадження ідей НУШ: інтегроване навчання, критичне мислення, формувальне оцінювання. Підготувала Бабіюк Н. А.

Номер слайду 2

Інтеграція – це процес пристосування й об’єднання розрізнених елементів в єдине ціле за умови їхньої цільової та функціональної однотипності. Інтегроване навчання – це необхідний дидактичний засіб, за допомогою якого можливо створити в учнів цілісну картину світу.

Номер слайду 3

Ідея інтегрованого навчання: Сприяти успішній реалізації нових освітніх завдань, визначених Державним стандартом початкової загальної освіти.

Номер слайду 4

Мета інтегрованого навчання Ущільнити знання; опанувати значний за обсягом навчальний матеріал за період уроку, досягти цілісності знань; розвивати здібності учнів; об'єднати споріднені матеріали кількох предметів навколо однієї теми;виховувати креативну особистість, готову до творчого пошуку.

Номер слайду 5

Переваги інтегрованої форми навчання*Незвичайність. *Достатньо велика активність учнів.*Створення позитивного емоційного настрою в учнів. *Формування інтересу до предмета.*Отримання навичок спільної діяльності. *Вміння бачити взаємозв'язки всіх аспектівнавколишнього світу зрештою стає звичкою,яка буде допомагати учням протягом усьогоїхнього життя.

Номер слайду 6

Учительське «треба» перетворити на. Запровадження інтегрованого навчання у початковій ланці здійснюється, насамперед, через інтегрований курс «Я досліджую світ». Курс передбачає повну або часткову інтеграцію таких освітніх галузей:• соціальної і здоров’язбережувальної;• природничої;• громадянської та історичної;• технологічної;• інформатичної (починаючи з 2-го класу);• мовно-літературної (частково);• математичної (частково).

Номер слайду 7

В процесі реалізації інтегрованого навчання педагоги початкових класів використовують такі форми та методи:1. Діяльності “Щоденні 5”, “Щоденні 3”;2. Технологія “Шість цеглинок”;3. Дослідження медіа;4. Кубування; 5. Робота в парах, в малих групах; 6. Навчання у грі;7. Технологія «Асоціативний кущ», тощо

Номер слайду 8

Критичне мислення –

Номер слайду 9

Критичне мислення сприяє інтенсифікації й оптимізації освітнього процесу, дає змогу учням:

Номер слайду 10

Педагоги 1-4 класів на певних етапах уроку використовують якомога більше методів критичного мислення, а саме:

Номер слайду 11

Номер слайду 12

МЕТОДИ формувального оцінювання: ГрафічніНаочніТекстові, фото, відео. Консультації

Номер слайду 13

Учителі початкових класів у здійсненні оцінювання дотримуються певної послідовності — відзначають позитивні сторони відповіді та успішно виконані аспекти практичної роботи: -чітко відзначають навчальний поступ учня, визначають в доброзичливій формі допущених помилок та недоліків (так, щоб учень усвідомив свої прорахунки); - визначають шляхи подолання прогалин у знаннях та вміннях, рекомендують удосконалення практичних навичок із конкретною інформацією про можливість ліквідації недоліків; -висловлюють віру, доброзичливу впевненість в тому, що учень докладе необхідних зусиль і досягне вищих показників навчальних досягнень.

Номер слайду 14

۷ “Світлофор”۷ «Техніка піднятої руки»۷ «Однохвилинне есе»۷ “Дві зірки й побажання»۷ «Тижневий звіт»۷ «Сигнали рукою»۷ «Напарники»۷ «Емоджи»۷ «Лист самооцінки»Педагоги використовують такіметоди формувального оцінювання

Номер слайду 15

Алгоритм самооцінювання1. Вчимося пам’ятати мету роботи-Ти досяг мети? 2. Вчимося порівнювати результат з метою- Вдалося виконати завдання? 3. Вчимося знаходити й визнавати помилки- Завдання виконано правильно чи не зовсім?4. Вчимося оцінювати процес навчання Виконано завдання самостійно чи з допомогою вчителя?

Номер слайду 16

МЕТОДИ ТА ТЕХНОЛОГІЇ САМООЦІНЮВАННЯСВІТЛОФОР У кожного учня є картки трьох кольорів світлофора. Учитель просить учнів показувати карткою відповідного кольору:зеленим - розуміння , жовтим - неповне розуміння,червоним - нерозуміння матеріалу. Після сигналу учитель з’ясовує: що зрозуміли? Що не зрозуміли?

Номер слайду 17

Сигнали рукою. Я розумію і можу пояснити. Я не зовсім впевнений. Я все ще не розумію

Номер слайду 18

«Чарівні лінієчки»«Чарівні лінієчки» (самооцінка роботи в зошиті). На лінійці учні самі вибирають критерій, за яким себе хочуть оцінити, ставлять відмітку “своїм” кольором. На цій же лінійці відмітки можуть поставити батьки, вчитель. ХХ

Номер слайду 19

«Емоджи»Я розумію. Мені потрібна допомога. Я не зовсім зрозумів

Номер слайду 20

Учитель надає учням трихвилинну паузу, яка дає можливість обдумувати поняття, ідеї уроку, пов’язати з попереднім матеріалом, знаннями, досвідом, а також визначитися із незрозумілими моментами. Я змінив/змінила своє ставлення до…. Я дізнався/дізналася більше про…. Я здивувався/здивувалася тому, що …Я відчув/відчула…Я ставився/ставилася до …Трихвилинна пауза

Номер слайду 21

Лист самооцінювання поведінки. Умію це робити. Все ще тренуюся. Я хороший друг, не цькую, не провокую. Дотримуюся правил школи , класу. Добре ставлюсь до інших. Швидко йду на перерву. Обідаю як культурна людина. Слухаю інструкції в класі і дію згідно ними. Пам’ятаю, що треба піднімати руку. Даю всім спокійно працювати. Виконую вправи які задають, не роблю нічого іншого. Умію самостійно працювати в парі, групіСамостійно виконую домашню роботу

Номер слайду 22

Взаємооцінювання партнерська взаємодія, коли учні допомагають один одному покращувати свої навчальні результати; не передбачає порівняння себе з іншими; означає порівняння власного поточного рівня успішності із попередніми показниками.

Номер слайду 23

Напарники

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Дві зірки й побажання. Застосовується для оцінювання творчих робіт учнів, творів, есе. Учитель пропонує перевірити роботу однокласника. Коли учні коментують роботи один одного, вони не виставляють оцінки, а вказують на два позитивні моменти – «дві зірки» – і на один момент, який потребує доопрацювання – «побажання». Побажання

Номер слайду 26

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
14 грудня 2022
Переглядів
420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку