Презентація:"Впровадження проєктних технологій на уроках іноземної мови."

Про матеріал
Проєктна методика стала невід'ємною складовою діяльності педагога в освітньому процесі.Використання проєктної методики сприяє підвищенню ефективності освітнього процесу,, розвитку критичного мислення здобувачів лсвіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Впровадження проєктних технологій у навчально-виховний процес

Номер слайду 2

Епіграф “ Скажіть мені, і я забуду. Покажіть, і я запам’ятаю. Дайте можливість обговорити, і я зрозумію. Дайте можливість навчити іншого, і я досягну досконалості. ” Конфуцій

Номер слайду 3

Мета: Розглянути проєктну освітню технологію з метою подальшого застосування в навчально-виховному процесі. Формувати мотивацію вчителів до використання проєктних технологій у навчальній, виховній діяльності.

Номер слайду 4

Піраміда засвоєння навчальної інформації 10% того, що читали; 20% того, що чули; 30% того, що бачили; 50% того, що чули і бачили; 70% того, про що самі говорили; 90% того, про що ми говоримо, коли робимо справу.

Номер слайду 5

В своїй педагогічній практиці я використовую різні методи, але перевагу віддаю проєктній технології. По-перше, передбачає тісний зв’язок навчання та виховання з життям, вміння спілкуватися, працювати в команді. По-друге, розвиває у дітей дослідницькі та творчі здібності, вміння планувати свою роботу та презентувати її. По-третє, навчає дітей вчитися із задоволенням.

Номер слайду 6

Проєкт – це реалістичний задум про бажане майбутнє, вказує, що і як потрібно зробити для його втілення в життя.

Номер слайду 7

Проєктний підхід, запропонований ще на початку ХХ століття, вимагає від учителів та учнів чималих зусиль під час освоєння робочих прийомів, організації навчальної діяльності. Цей метод допомагає школярам набути навичок і вмінь, без яких не обійтися в реальному житті, незалежно від обраної в майбутньому професії. *

Номер слайду 8

В процесі проєктування на уроках вирішуються такі завдання : Збагачування та здобуття нових знань; формування у учнів основ дослідницької діяльності; Розвиток зв’язного мовлення, творчих здібностей, пізнавальних інтересів; Складання умов для самостійного набуття знань; Виховання особистої відповідальності, комунікативних компетентностей, бережного відношення до природи, до всього навколишнього.

Номер слайду 9

Я використовую такі форми роботи: колективну, індивідуальну, роботу в парах, групову діяльність учнів. Методи: інформаційно- пошукові, інтегровані, дослідницькі,інтерактивні, самостійна практична робота. Прийоми: «Мозкова атака», «Асоціативний кущ», «Незакінчене речення», складання ребусів, казок, творів – мініатюр, використовую тестові завдання, ресурси ІКТ. Проводжу різні види уроків: комбіновані, традиційні, нетрадиційні, наприклад: «Урок – подорож», «Урок - свято», «Урок – гра», «Урок - презентація» та інші.

Номер слайду 10

Організовуючи на уроці проєктну діяльність, ознайомлюю учнів з її особливостями, вчу планувати роботу як повноцінну та усвідомлену, таку, що має три стадії: мотиваційну – в процесі мотивації навчальної діяльності перед вивченням теми; операційно-виконавчу – під час виконання завдання; оцінну – на завершальному етапі уроку чи уроків, занять.

Номер слайду 11

Планування змісту та ходу навчального проєкту здійснюю за такими етапами: Організація проєкту. Планування проєктної діяльності. Реалізація проєкту. Підсумок проєктної діяльності.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

За якими критеріями оцінюю проєктну діяльність: Активність учасників проекту; Глибина розкриття теми; Характер спілкування членів групи (пари); Рівень активності учнів під час презентації проєктів.

Номер слайду 14

Роль вчителя дуже важлива і відповідальна. Проводжу консультації і діалоги з учнями, стимулюю розумову активність дітей, підказую загальний напрям і головні орієнтири маршруту пошуків, ініціюю цікаві починання, і творчу фантазію.

Номер слайду 15

Проєктний метод припускає принципово інший підхід: «Подумай, уяви, поміркуй над тим, яким шляхом і завдяки використанню яких засобів це можна було б виконати». Метод проєктів може стати тим середовищем, де «невдахи» набудуть сили й упевненості.

Номер слайду 16

Висновки: Проєктні технології є об`єктивним процесом еволюції освіти. Жодна інноваційна технологія не є універсальною. Запровадження будь-якої інновації потребує змін – матеріально-технічних, психологічних( психології вчителя, учня). Запровадження інновацій потребує програмного і методичного забезпечення; знання методики запровадження інновацій. Проєктні технології потребують змін всього життя класу, а також багато часу для підготовки як учнів, так і педагога. Починати впроваджувати проєктні технології потрібно поступово, адже до них треба звикнути. Використання педагогічних інновацій – не самоціль. Це лише засіб досягнення навчальної мети. Кожен учитель – творець власної технології.

ppt
Додано
3 січня
Переглядів
89
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку