Презентація "Всесвітній день домашніх тварин"

Про матеріал
Презентація містить матеріал для проведення години спілкування: ребус, загадки, цікаві факти, поради, як відзначати Всесвітній день домашніх тварин, рефлексію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всесвітній день домашніх тварин. Підготувала: вчитель початкових класів Півень О. М.

Номер слайду 2

Розгадай ребус.

Номер слайду 3

Розгадай загадки. Давно відомий він тобі: Коли на сонечку дрімає,Він колискову сам собіПід ніс тихесенько співає. Що в пісні тій — ніхто не зна,І ми про це тут не напишем. Ми тільки знаєм, що вона. Не до вподоби мишам!

Номер слайду 4

Розгадай загадки. Вірний друг у мене є,Мені лапу подає. Заглядає щиро в очі,Мовби щось сказати хоче. Замість слів лиш чути гав, Всіх котів порозганяв. Хто скажіть цей розбишака, Знають всі, що це … .

Номер слайду 5

Розгадай загадки. Чи то миша, чи то ні –Щоки чимось напхані,Поза щоки зерна так. Напихає звір ….. .

Номер слайду 6

Розгадай загадки. Пташка в клітці сидитьІ з тобою говорить,Їй секрети не довіряють,Бо розбовкає все цей

Номер слайду 7

Розгадай загадки. У воді плаває, по землі ходить,А з хатини не виходить. Живе спокійно, не спішить,Вона ніколи не біжить,Під панциром без страху. Гуляє … .

Номер слайду 8

30 листопада – справжнє свято для тих, хто обожнює кішок, собак, папуг та інших домашніх тварин. Подія має міжнародний характер та називається Всесвітнім днем домашніх тварин. Тварини не дарма називаються меншими братами людини, адже вони потребують турботи та піклування. Особливо це стосується домашніх вихованців, які цілковито залежать від свого господаря.Ініціативу запровадити свято для квартирних вихованців виникло у представників руху за захист природи. Ідея була представлена під час Міжнародного Конгресу, який відбувся в Італії в 1931 році. Тоді на з’їзд зібралися представники різних організацій, які займалися питаннями захисту довкілля та охорони природи і екології. Повідомлення вчителя.

Номер слайду 9

Люди мають пам’ятати, що вони несуть відповідальність за кожну приручену ними тваринку. Основною ідеєю та гаслом свята стали слова з всесвітньо відомого твору А. Сент-Екзюпері «Маленький принц» – «Ми несемо відповідальність за тих, кого приручили». До домашніх тварин відносяться не тільки улюбленці, які люди тримають в квартирі, але й свійські істоти та звірі, що знаходяться в зоопарках тощо. З давніх-давен людина докладає неабияких зусиль, щоб приручити різні види птахів та ссавців. Цей процес триває і в наші дні. Повідомлення вчителя.

Номер слайду 10

Чверть свого вільного часу кішки приділяють вилизуванню шерсті. Але окрім підтримування чистоти, при цьому вони злизують речовину, яка покриває шерсть та містить вітамін D. Тому кіш-ки рідше, ніж собаки та інші тварини, страждають від рахіту. Доведено, що собаки можуть за запахом розпізнавати ракові пухлини у своїх власників. А кішки безпомилково виділяють місце у тілі людини, де розвивається патологічний процес, та притуля- ються до нього. Нявчання котів – це ніщо інше, як спосіб спілкування з людьми. Для спілкування з іншими котами цей звук не застосовується. Собаки полюбляють шоколад, проте він для них суворо протипоказаний, вживання в великій кількості може стати для тварини летальним. Цікаві факти.

Номер слайду 11

Найдовше як у природі, так і в домашніх умовах, живуть черепахи. Вік найстаріших екземплярів досягає по декілька сотень років. Кролик має здатність спостерігати за тим, що відбувається у нього за спиною завдяки унікальній будові та розміщенню очей. Людину можна ідентифікувати по відбитках пальців, а собаку – по відбитку його носа. Коли цуценята змагаються між собою, то щеня-самець завжди поступається самці, навіть у разі фізичної переваги. Цікаві факти.

Номер слайду 12

Щороку 30 листопада відбуваються цікаві заходи, присвячені домашнім тваринам. Організатори створюють конкурси, флешмоби, концерти задля збору коштів для догляду за тваринами. Це може бути побудова притулку для безпритульних собак та кішок, закупка корму та інші цілі, що полегшать життя знедоленим тваринам. Виставки породистих котів, собак та інших тваринок – не тільки приємне проведення часу як для господаря та його вихованця, але й можливість показати важливість та особливі здібності кожної тварини.  Які б акції не проводились, всі вони мають за мету залучити увагу якомога більше людей до проблем тварин. Серед учасників заходів – люди різного віку, у тому числі і діти. Як відзначати Всесвітній день домашніх тварин?

Номер слайду 13

Не рідким явищем у світі в цей день є проведення пікетів, на яких прихильники квартирних вихованців, протестують проти жорстокого поводження щодо тварин. Спеціально для дітей було створено акцію «Дзвіночок», яка проводиться в зоопарках. Дівчатка та хлопчики відвідують зоопарк, де протягом однієї хвилини дзвонять у дзвіночки. Мета цього заходу – привернути увагу суспільства на проблему тих тварин, що проживають у клітках. Хоча ці звірі дикі та не належать до домашніх улюбленців, проте вони позбавлені волі і цілком залежать від людини. Як відзначати Всесвітній день домашніх тварин?

Номер слайду 14

Інші дні присвячені домашнім тваринам.🐾 Міжнародний день котів🐾 Міжнародний день собак🐾 Всесвітній день безпритульних тварин🐾 Міжнародний день собаки-поводиря🐾 Всесвітній день хом’яків

Номер слайду 15

Рефлексія. Вправа «Відкритий мікрофон». Всесвітній День тварин відзначають …Було цікаво дізнатися …Я запам’ятала(в) цікавий факт …Гаслом свята стали слова …Я знаю інші дні, присвячені тваринам …

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Єрмолаєва Віра Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 листопада 2023
Переглядів
2835
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку