Презентація "Встановлення, врізання дверного замка"

Про матеріал
Замки у внутрішніх дверях Внутрішні двері зазвичай оснащуються врізними замками із клямками, керованими звичайними або круглими дверними ручками. Якщо двері самозакриваються, клямка має кутову або округлену кромку, вона підпружинена і автоматично замикається, коли двері зачинені. Такий самий замок використовується в дверях, що відкриваються як ліворуч, так і праворуч. У кімнатах, що замикаються на замок, у багатьох випадках також є засув, що приводиться в дію ключем. На відміну від клямки засув не має кутової або округленої форми і не підпружинний.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Встановлення, врізання дверного замка

Номер слайду 2

Замки у внутрішніх дверях. Внутрішні двері зазвичай оснащуються врізними замками із клямками, керованими звичайними або круглими дверними ручками. Якщо двері самозакриваються, клямка має кутову або округлену кромку, вона підпружинена і автоматично замикається, коли двері зачинені. Такий самий замок використовується в дверях, що відкриваються як ліворуч, так і праворуч. У кімнатах, що замикаються на замок, у багатьох випадках також є засув, що приводиться в дію ключем. На відміну від клямки засув не має кутової або округленої форми і не підпружинний.

Номер слайду 3

Замки на вхідних дверях. Для вхідних дверей найбільш сприятливим типом є циліндричні замки. Прості врізні замки не є достатньо надійними для вхідних дверей. Циліндричні замки встановлюються в корпус, їх можна легко замінити, при цьому не потрібно замінювати весь механізм замку.

Номер слайду 4

Накладний замок. Якщо використання врізного замка неможливе, встановлюється накладний замок, який кріпиться до поверхні дверей. Наприклад, це може бути випадок, коли двері мають ширину менше ніж 40 мм. На таких вузьких дверях заглиблення під врізний замок занадто сильно послабить конструкцію дверей. Накладні замки продаються з підпружиненою клямкою та/або засувом. Зазвичай вони використовуються лише на вхідних дверях.

Номер слайду 5

Вибір напряму відкривання. По-перше, перевірте, в якому напрямку відчиняються двері. Не важливо, відчиняються двері всередину чи назовні. Згідно з європейським стандартом, у прикладах A і C на малюнку нижче двері відчиняються вліво, а в прикладах B і D – вправо.

Номер слайду 6

Регулювання замку. Якщо клямка в замку спрямована не в бік, що відповідає напрямку відкриття дверей, необхідно перевернути її на 180°. У бічній частині корпусу замка є невеликий штифт, який можна змістити вгору за допомогою вузької викрутки (1). Клямка випаде вперед з корпусу замка (2). Після цього ви можете перевернути її на 180°, щоб вона була спрямована в інший бік (3) і натиснути на неї, щоб встановити на місце (4).

Номер слайду 7

Розмічання положення замка. Визначте правильну висоту замка – зазвичай дверна ручка знаходиться на висоті 105 см. Позначте положення верху та низу замку олівцем на лівій або правій стороні дверей. Продовжте зазначені лінії на вузький торець дверей за допомогою розмічального косинця. Після позначки верха та низу замка на торці дверей проведіть вертикальну середню лінію між ними. Помістіть задню частину замкового замку на середню лінію і окресліть форму корпусу замку олівцем. Цей контур покаже, де потрібно зробити виріз у торці дверей.

Номер слайду 8

Висвердлювання паза у дверіТепер відзначте глибину паза у торці дверей. Виміряйте загальну глибину корпусу замка, включаючи фіксуючу планку, втоплену в торці дверей. Встановіть обмежувач глибини дриля на необхідну глибину, додатково збільшивши її на 5 мм. Якщо дриль не має обмежувача глибини, можна приклеїти шматок стрічки на свердло, щоб вказати необхідну глибину. Не виходьте за межі зазначеного контуру – замок повинен встановлюватися точно, але так, щоб його встановлення не доводилося докладати зусиль.

Номер слайду 9

Завершення роботи за допомогою долота. Після попереднього розсвердлювання поглиблення дрилем можна завершити обробку країв по прямій лінії за допомогою долота. Обробіть акуратно заглиблення, щоб воно точно відповідало формі корпусу замка. Постійно перевіряйте посадку замка під час роботи, щоб не зробити заглиблення занадто великим.

Номер слайду 10

Розмічання положення фіксуючої планки. Після встановлення корпусу замка в поглиблення позначте краї олівцем, що фіксує планки. Вийміть замок із заглиблення.

Номер слайду 11

Виріз для фіксуючої планки. Тепер ви зможете використовувати долото, щоб зробити виріз для фіксуючої планки. Цей виріз повинен мати глибину близько 3 мм, достатню тільки для точної установки фіксуючої планки. Зовнішня поверхня фіксуючої планки повинна бути врівень з торцем дверей.

Номер слайду 12

Розмічання отвору для ручки дверей. Тепер можна розмітити отвори для ручки дверей і, якщо необхідно, ключа. Утримуйте корпус замка притиснутим до передньої сторони дверей, при цьому фіксуюча планка повинна знаходитись точно над поглибленою частиною. Позначте місце, де необхідно зробити отвір, олівцем, потім використовуйте шило, щоб зробити отвір для свердління.

Номер слайду 13

Свердління отвору для дверної ручки. Використовуйте свердло з діаметром, що дозволяє ручці вільно обертатися. Просвердліть отвір точно горизонтально, наскрізь, до виходу з іншого боку дверей. Якщо необхідно, зробіть такий же отвір ключа або отвори для циліндрів. Видаліть усі отвори за допомогою напилка для дерева.

Номер слайду 14

Установка фіксуючої планки. Встановіть замок у заглиблення у двері та зафіксуйте його за допомогою довгих шурупів для дерева. Встановіть дверну ручку та інші кріплення. Надійно затягніть ручку, тому що її використовують часто, докладаючи великих зусиль. Якщо у дверній ручці буде люфт, він може спричинити неприємні ушкодження.

Номер слайду 15

Розмічання отвору для дверної пластини на дверній коробціПісля встановлення замка у двері необхідно буде встановити дверну пластину на дверну коробку. Спочатку відзначте положення, де необхідно встановити дверну пластину. Поверніть ключ таким чином, щоб засув виступав із замка, і утримуйте двері притиснуті до дверної коробки. Використовуйте гострий олівець, щоб відзначити лінії на дверній коробці у верхній та нижній частині засувки та клямки. Потім при відчинених дверях ви можете перенести ці лінії на внутрішню частину дверної коробки. Орієнтуючись на ці лінії, можна використовувати дверну пластину як шаблон. При цьому можна легко розмітити весь контур дверної пластини та поглиблення для засувки та засувки.

Номер слайду 16

Виріз для дверної пластини. Зробіть виріз глибиною близько 3 мм, який точно встановлюватиметься дверна пластина. Зовнішня поверхня дверної пластини повинна бути врівень з торцем дверної рами. Глибина вирізів у дверній коробці повинна дорівнювати довжині засувки і засуву. Зробіть ці вирізи на глибину, достатню тільки для того, щоб клямка і засув могли повністю увійти в них. Встановіть дверну пластину на дверну коробку за допомогою шурупів для дерева і знову перевірте, щоб клямка і засув точно попадали в поглиблення. Якщо вони стосуються дверної пластини, ви можете трохи розширити заглиблення напилком, але робіть це дуже обережно: якщо посадка буде занадто вільною, двері можуть стукати при протягу.

Номер слайду 17

Відгинання кромки дверної пластини. Ви можете обережно загнути край дверної пластини пластмасовим молотком, щоб вона точно відповідала контуру дверної коробки. Цей край призначений для захисту дверної коробки від ударів клямки при зачиненні дверей.

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Isnuk Oleksandr
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Коберник О.М., Терещук А.І. та інші)
Додано
12 жовтня 2023
Переглядів
293
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку