Презентація "Як мандрує вода"

Про матеріал

Презентація до предмету я досліджую світ" на тему "Як мандрує вода"

Гільберг Т.. Тарнавська С., Павич Н..

Розроблено вчителем початкових класів Садурською В.Л.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

У яких станах трапляється вода у природі?Що є причиною змін стану води?За яких умов вода перетворюється на пару?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Чи доводилося вам спостерігати за хмаринками в небі? Якого вони кольору? Чи бувають однакові хмаринки?Хмари утворюються в небі на різній висоті й за різної температури, тому всі вони неоднакові.

Номер слайду 5

На Землі під дією сонячних променів вода весь час випаровується з поверхні річок, озер, морів, океанів, вологого ґрунту, листків рослин, тіла тварин і людей. Угорі невидима водяна пара охолоджується, з неї утворюються дуже дрібні краплини води, що збираються у хмари. Ці краплини у хмарах, зливаючись одна з одною, поступово збільшуються. Хмара темнішає. Зрештою, краплини води стають такими важкими, що більше не можуть утриматися в повітрі, тому падають на земну поверхню, улітку у вигляді дощу, а взимку — снігу.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Разом з випаровуванням у природі спостерігаєть ся також зворотний процес — перехід пари в рідину. Уранці влітку досить часто випадає роса, а восени за різкого зниження температури повітря утворюється туман. Відбувається конденсація — перехід водяної пари в рідину.

Номер слайду 8

Повернувшись на Землю у вигляді опадів — дощу чи снігу, вода збігає зі схилів і збирається у струмках і річках, що течуть в озера, моря та океани. Частина води просочується крізь ґрунт і гірські породи, досягає підземних вод, що теж стікають у річки або інші водойми. Ось так краплини води безперервно «подорожують» — переходять з одного стану в інший.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Перехід води з рідкого стану в газоподібний (пару) — це ….. Перехід водяної пари в рідкий стан — це …… Завдяки випаровуванню та конденсації відбувається …Не можна витрачати …. даремно!

Номер слайду 15

pptx
Додано
5 листопада 2022
Переглядів
2229
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку