Презентація: «Які пам’ятки природи є в моєму рідному краї?»

Про матеріал
Мета презентації: формувати в першокласників уявлення про пам`ятки природи рідного краю – Вільнянського району Запорізької області; виховувати патріотизм, почуття гордості, любові до своєї місцевості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пам’ятки природи Вільнянщини. Кондратенко Зоя Вікторівна. Січень, 2022рік

Номер слайду 2

Ба́лка Бальча́нська – ботанічна пам'ятка природи загальнодержавного значення в Україні. Розташована у Запорізькому районі Запорізької області, на захід від села Ясинувате, на лівому березі Дніпра. Протягається на північний захід перпендикулярно до Дніпра.

Номер слайду 3

Статус присвоєно для збереження глибокої балки, схили якої вкриті трав'янистою рослинністю, характерною для ковилового степу (ковила волосиста, малопоширений вид — ряст Маршалла та інші). У верхів'ї балки ростуть вікові дуби.ковиларяст Маршалладуб

Номер слайду 4

Петрівський ліс (але́я вікови́х кашта́нів з діля́нкою лі́су) – ботанічна пам'ятка природи місцевого значення в Україні. Розташована на території Вільнянського району Запорізької області, біля північно-східної околиці села Петрівське. Колись тут було 60 каштанів віком бл. 100 і більше років, тепер їх є лише 27. Каштанова алея — цінна історико-природознавча ботанічна пам'ятка природи Вільнянського району.

Номер слайду 5

Дерезівка. Водоспад. Село Дерезівка розташоване за 15 км від Вільнянська, на річці Вільнянка. Заснували його у першій половині 19 століття. Головною пам’яткою Дерезівки є водоспад, розташований у східній частині села.

Номер слайду 6

Джерела:https://www.wiki.uk-ua.nina.az/Петрівське_(Вільнянський_район).htmlhttps://ukrainaincognita.com/zaporizka-oblast/vilnyanskyi-raion/derezivka/derezivka-vodospadhttps://www.wiki.uk-ua.nina.az/Балка_Бальчанська.htmlhttps://uk.wikipedia.org/wiki/Петрівський_ліс

pptx
Додано
30 січня 2022
Переглядів
660
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку