Презентація«Які рослини – квіткові ? Однорічні та багаторічні рослини. Квілінг. Основні прийоми роботи та послідовність виготовлення виробів технікою квілінг »

Про матеріал

Презентація до інтегрованого уроку з Природознавства та Трудового навчання

Мета:

формування предметних компетентностей: розширити й поглибити уявлення знання дітей про квіткові рослини, як живі організми та їх різноманітність ; продемонструвати характерні ознаки квіткових рослин; розвивати увагу, спостережливість , логічне мислення, корегувати вимову слів та уявлення про навколишній світ; уміння робити узагальнення та висновки ; виховувати пізнавальний інтерес до вивчення природознавства.

формування ключових компетентностей :

уміння вчитися: розвивати вміння під керівництвом учителя визначати мету роботи і план її виконання ;

комунікативної : удосконалювати вміння виділяти під час читання і слухання важливі за змістом слова, робити висновок-узагальнення за допомогою вчителя, відповідати « своїми словами», зв'язно й послідовно описувати побачене ; знаходити у тексті конкретні відомості;

здоров'язбережувальної : удосконалювати вміння розпізнавати правильне і неправильне сидіння за партою ;

соціальної : удосконалити навички продуктивної співпраці під час роботи в парі ; підвищувати пізнавальний інтерес до предмета.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Які рослини – квіткові ? Однорічні та багаторічні рослини. Квілінг. Основні прийоми роботи та послідовність виготовлення виробів технікою квілінг » Підготувала вчитель початкових класів Хмелиськівської ЗОШ I-II ст. Скалацька Оксана Григорівна

Номер слайду 2

Вправа «Асоціативний кущ»

Номер слайду 3

Хвилинка спостережень. - Який місяць? - Яка зараз пора року? - Яка температура повітря? - Що можна сказати про стан неба? неба? - Опади - Чи є на дворі вітер? - Яка висота сонця над горизонтом? - Яка тривалість дня і ночі восени? - Що відбувається з листям на деревах і кущах?,

Номер слайду 4

ЯК «УПІЗНАТИ» РОСЛИНИ? - 1 Вкажи назву газу, яким дихають рослини. А. Кисень Б . Вуглекислий газ В. Азот 2. Вкажи, у яку пору доби рослини живляться. А. Вдень Б. Вночі В. Вдень і вночі 3. Вкажи назву газу, який рослини поглинають при живленні. А. Кисень Б. Вуглекислий газ В. Азот 4. Знайди правильне твердження А. Рослини не можуть самі утворювати поживні речовини. Б. Рослини, як і тварини, живляться тільки готовими поживними речовинами. В. Рослини утворюють з води й вуглекислого газу за допомогою енергії Сонця поживні речовини. 5. Яке значення рослин для живої природи? А. Є окрасою Землі. Б. Утворюють кисень, який необхідний для дихання живим організмам. В. Ніяке. 6. Вчені поділяють царство рослин на : А. 6 груп Б. 5 груп В. 4 групи.

Номер слайду 5

Взаємоперевірка Гра « Учитель» 1 2 3 4 5 6 Б. А. Б. В. Б. А.

Номер слайду 6

Сторінка “ Мої думки” На мою думку, квітковими рослинами є: * усі дерева ; * усі кущі; * усі рослини ; * квітуючі рослини ; * усі трав’янисті рослини.

Номер слайду 7

Тема уроку: “Які рослини – квіткові ? Однорічні та багаторічні рослини. Квілінг. Основні прийоми роботи та послідовність виготовлення виробів технікою квілінг .”

Номер слайду 8

Подорож на квітучу галявину

Номер слайду 9

I. Зупинка “ Розумників”

Номер слайду 10

II. Зупинка “Навчальна” Головоломка «Склади слова»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Хвилинка - цікавинка

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

III. Зупинка “ Дослідницька” Різноманітність плодів і насіння - Чи знаєте ви , що таке гербарій? - Для чого їх збирають ?

Номер слайду 16

Гра “ Знайди зайве” Соковиті плоди : Яблуня , калина , груша , помідор , малина, виноград. Сухі плоди : Крилатки, каштан , пшениця , горіх .

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Висновок: Для наукового вивчення рослин збирають гербарії.

Номер слайду 19

IV. Зупинка “Скарбничка знань”

Номер слайду 20

Квілінг – мистецтво скручуванння довгих та вузьких смужок паперу Квіти в техніці квілінг – гарний та неперевершений подарунок, який завжди буде створювати чудовий настрій. Базові форми : Спіраль Око Листок Зігнуте око

Номер слайду 21

Квіткову композицію робимо так: 1.Звичайну смужку у вигляді стебла розмісти по центру картону. 2. На вершечок стебла наклей середину та пелюстки квітки. 3. До стебла наклей листочки. 4. Використовуючи базові форми квілінгу , виклади та охайно наклей на картон композицію з квітів та листочків. 5. Придумай захист своїй композиції.

Номер слайду 22

Правила роботи з клеєм 1. Користуватись клеєм потрібно акуратно. 2. Під час роботи з клеєм використовуємо вологі серветки. 3. Не торкатися обличчя та очей брудними руками. 4. Виконувати завдання спокійно , уважно , без метушні. 5. Після роботи прибрати робоче місце.

Номер слайду 23

V. Зупинка “ Творча”

Номер слайду 24

Сторінка “ Мої думки” На мою думку, квітковими рослинами є: * усі дерева ; * усі кущі ; * усі рослини ; * квітуючі рослини ; * усі трав’янисті рослини.

Номер слайду 25

Домашнє завдання - Підготувати цікаву інформацію про улюблену квіткову рослину , щоб зацікавити однокласників , скориставшись додатковими джерелами інформації . Чому у неї така назва ? Де її батьківщина ? Яка роль її у житті ?

Номер слайду 26

ppt
Додано
15 березня 2018
Переглядів
3430
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку