Презентація "Який в осені святковий календар"

Про матеріал

Презентація "Який в осені святковий календар" для 2 класу за підручником

Гільберг Т.. Тарнавська С., Павич Н..

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Навчальний рік у французьких школах починається без квітів, без лінійки і без святкового вбрання. Діти приходять до школи у шортах і футболках , і головне питання, яке їх турбує - хто буде їхніми однокласниками цього року. Кожного року всіх "старих" дітей перемішують між собою, плюс приходять "новенькі". Тому 1 вересня у всіх дітей - сюрприз, їм дуже цікаво хто ж сидітиме з ними за сусідньою партою (тут парти на одну людину).

Номер слайду 4

У Німеччині, немає єдиного дня початку занять. В одних районах Німеччини навчальний рік може початися в серпні, в інших – у вересні. Діти разом із батьками склеюють конусоподібний кульок з паперу, прикрашають його аплікацією. Раніше кульок першокласника наповнювали солодощами. Сьогодні заради здоров'я дітей його наповнюють канцелярським приладдям, іграшками і навіть книгами. Ну, звичайно, є і невеликий солодкий сюрприз. Традиційно для першачків проводять концерти, екскурсії школою, богослужіння, фотосесії.

Номер слайду 5

В Польщі, у День знань урочистостей немає, а подарунок роблять символічний і лише учителю початкової школи - це якась недорога, але корисна у господарстві річ. В Чехії також ніякої лінійки нема, але й навчання в перший день не проводиться. Для чеських першокласників в деяких школах влаштовують концерти (іноді з клоунами). Діти ходять до школи з 1 вересня до 30 червня, а відпочивають на літніх канікулах з липня по серпень

Номер слайду 6

Віднедавна 14 жовтня Україна відзначає День захисника. Але саме цей день поєднує в собі декілька свят – Свято Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва.

Номер слайду 7

За однією з легенд виникнення свята Покрова, мешканці Константинополя, намагаючись врятуватись від загарбників, звернулись з молитвою до Богородиці про порятунок. І вона з’явилась перед людьми та вкрила їх своєю покровом так, що вороги не побачили цих людей. Тому православні люди шанують Пресвяту Богородицю та вірять, що вона позбавляє від всіх бід. Також 14 жовтня відзначають День Українського козацтва. Для козаків Покрова була найбільшим святом, яке потім взяло назву Козацька Покрова. З давніх-давен українські козаки вважали цю святу своєю покровителькою: на Січі будували церкву на честь Покрови, а у похід вирушали лише після молитви до Богородиці. А ще у козаків в цей день відбувались вибори нового отамана.

Номер слайду 8

Сьогодні 14 жовтня відзначають День захисника України. В цей день українці шанують всіх Героїв-захисників та Героїнь-захисниць, які захищали та продовжують боронити нашу Державу, відстоюючи її незалежність та територіальну цілісність. Привітання «Слава Україні» ! -Героям слава!» використовують у Збройних силах та в Національній поліції України. Це гасло промовляють, коли вшановують пам’ять загиблих воїнів.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

pptx
Додано
4 серпня 2022
Переглядів
2074
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку