Презентація з інформатики для 5 класу на тему "Складові комп'ютера. Довідка"

Про матеріал
Тема “Складові комп’ютера” розроблена у вигляді слайдів, на яких представлено складові компютера. Перехід між слайдами відбувається за допомогою натискання лівої кнопки миші. Щоб знайти інформацію про зображений прилад, достатньо навести мишку на картинку та натиснути ліву кнопку. Для повернення на початок – нажати мишку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Вірно! Структура стаціонарного персонального комп’ютера – це сукупність його функціональних елементів і зв’язків між ними. Структура персонального комп’ютера – це сукупність його функціональних елементів і зв’язків між ними.

Номер слайду 3

Вірно! Структура персонального комп’ютера Структура персонального комп’ютера

Номер слайду 4

Вірно! Корпус комп’ютера Найголовніший пристрій комп’ютера

Номер слайду 5

Вірно! Пристрої опрацювання інформації Пристрій опрацювання інформації

Номер слайду 6

Вірно! Пристрої введення інформації Пристрої введення інформації

Номер слайду 7

Вірно! Пристрої виведення інформації Пристрої виведення інформації

Номер слайду 8

Вірно! Пристрої збереження інформації Пристрої збереження інформації

Номер слайду 9

Вірно! Засоби комунікації Засоби комунікації

Номер слайду 10

Вірно! Системний блок - це основний пристрій, всередині якого встановлені найбільш важливі компоненти комп’ютера. Пристрої, що знаходяться всередині системного блоку, називаються внутрішніми, а пристрої, що підключаються до нього зовні, - зовнішніми. Основні внутрішні компоненти: материнська плата, жорсткий диск, дисковод, звукова карта, відеокарта, блок живлення тощо.

Номер слайду 11

Вірно! Процесор - центральний пристрій, що виконує команди, збережені в оперативній пам’яті й керує роботою всього комп’ютера .

Номер слайду 12

Вірно! Клавіатура - сукупність розміщених у певному порядку клавіш пристрою, що використовується для введення і редагування даних, а також керування виконанням окремих операцій. За призначенням клавіатури поділяють на музичні та алфавітно-цифрові.

Номер слайду 13

Вірно! Маніпулятор “миша” – пристрій вводу для переміщення вказівника на екрані монітора. Цей вказівник може мати вигляд стрілки або інший: , тощо. .

Номер слайду 14

Вірно! Мікрофон – електроакустичний прилад, призначений для введення звукової інформації.

Номер слайду 15

Вірно! Графічний планшет - пристрій для введення в комп’ютер інформації, створеної безпосередньо рукою користувача. Складовими частинами є перо і плоский планшет, чутливий до натискання або близькості пера.

Номер слайду 16

Вірно! Сканер - це пристрій, який, аналізуючи деякий предмет, створює його точну цифрову копію. Процес одержання цієї копії називається скануванням.

Номер слайду 17

Вірно! Джойстик - пристрій вводу інформації в комп’ютер, побудований у вигляді вертикальної ручки. Застосовують джойстик у комп’ютерних іграх, мобільних телефонах для керування віртуальним об’єктом у віртуальному трьохвимірному просторі.

Номер слайду 18

Вірно! Монітор (дисплей , екран) – електронний пристрій для відображення на екрані символьної чи графічної інформації. Монітори бувають кількох типів: рідкокристалічні, плазмові, проекційні.

Номер слайду 19

Вірно! Принтер - друкувальний пристрій, призначений для одержання твердої копії (паперової, плівочної) електронних документів, зображень, цифрових фотографій тощо.

Номер слайду 20

Вірно! Навушники - пристрій для персонального прослуховування звукової інформації.

Номер слайду 21

Вірно! Плотер - пристрій, який використовується для друку (як у чорно-білому, так і в кольоровому варіантах) креслень, схем, карт, рекламних плакатів, цінників великого формату.

Номер слайду 22

Вірно! Звукові колонки – пристрій для виведення звукової інформації.

Номер слайду 23

Вірно! Накопичувач на жорстких магнітних дисках (вінчестер) - основний пристрій, призначений для тривалого зберігання інформації.

Номер слайду 24

Вірно! Оптичний привод (дисковод) - пристрій для зчитування та запису оптичних дисків. Оптичний диск - носій даних у вигляді пластикового чи алюмінієвого диска, призначеного для запису й відтворення звуку, зображення, буквенно-цифрової інформації тощо за допомогою лазерного променя.

Номер слайду 25

Вірно! Флеш-накопичувач або “флешка”- носій даних, який застосовують для перенесення інформації від одного комп’ютера до іншого.

Номер слайду 26

Вірно! Комп’ютерна мережа - це група декількох комп’ютерів, з’єднаних між собою за допомогою кабелів (інколи також телефонних ліній або радіоканалів), що використовуються для передачі інформації. Комп’ютери, що виконують функції керування мережею чи надають які-небуть мережеві послуги, називаються серверами. Комп’ютери, що користуються послугами серверів, називаються клієнтами.

Номер слайду 27

Вірно! Мультимедійний проектор - світловий прилад, що дозволяє за допомогою джерела світла проектувати зображення об’єктів на поверхню, розташовану поза приладом – екран.

Номер слайду 28

Вірно! Веб-камера - циврова відео- або фотокамера, що може фіксувати зображення у реальному часі, призначені для подальшої передачі через мережу Інтернет.

Номер слайду 29

Вірно! Модем - пристрій зв’язку, що дозволяє комп’ютеру передавати дані по телефонній лінії.

Номер слайду 30

- Інформатика : Підручник для 5-го класу загальноосвітніх навчальних закладів. / Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В. – Київ : Генеза, 2013. – 200 с. - Хворостова Н.І. Інформатика. 5 клас (за підручником Ривкінда Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікової Л.А., Шакотька В.В.). – Харків : видавнича група “Основа”, 2013. – 77 с. - Інформатика : Робочий зошит : 5 клас. / Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В. – Київ : Генеза, 2013. – 112 1. http://moyaosvita.com.ua/informatuka 2. http://uk.wikipedia.org 3. http://informatic.org.ua

ppt
Додано
7 квітня 2021
Переглядів
869
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку