Презентація з музики у 1-4 класі-комплекті

Про матеріал
Презентація уроку музики у 1 і 4 класі ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ 1 клас Має уявлення про колискові пісні; Розуміє визначення поняття колискова пісня; Розпізнає колискові пісні; Уміє на елементарному рівні висловлювати вра-ження від музичних творів; Називає твори та пісні, щозвучали у класі; Дотримується правил му-зики та співу. 4 клас Має уявлення про колискові пісні; Розуміє визначення поняття колискова пісня; Розпізнає колискові пісні; Висловлює власне ставлення до змісту музичних творів; Називає твори та пісні, що звучали у класі; Дотримується правил музики та співу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація уроку музики у 1 і 4 класі Підготувала: вчитель Суховільської ЗШ І ст. Батюк М. С.

Номер слайду 2

Аналіз пісні -Що за твір прозвучав? -Це пісня, танець чи марш?

Номер слайду 3

ТИ! ДІ- ВАМ, ДЕНЬ РИЙ ДОБ- ДОБ- РИЙ ДЕНЬ!

Номер слайду 4

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ Має уявлення про колискові пісні; Розуміє визначення поняття колискова пісня; Розпізнає колискові пісні; Уміє на елементарному рівні висловлювати вра- ження від музичних творів; Називає твори та пісні, що звучали у класі; Дотримується правил му- зики та співу. Має уявлення про колискові пісні; Розуміє визначення поняття колискова пісня; Розпізнає колискові пісні; Висловлює власне ставле- ння до змісту музичних творів; Називає твори та пісні, що звучали у класі; Дотримується правил му- зики та співу. Про що розповідає музика Музика мого народу

Номер слайду 5

ри… ти- чо- три, два, Раз, у- ти ли… чи- мо- гра- не Ме- І читати, і писати, Красно пісеньку співати.

Номер слайду 6

Цю особливу музику ми чули ще на початку свого життя. Що це за музика? ЗАГАДКА Тихо в лісі уночі, Не шепочуть віти, Сплять звірята і пташки, Сплять маленькі діти.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Робота в групах 1 група Коли звучить така музика? 2 група Хто виконував цей твір? 3 група До якого з музичних “китів” належить твір?

Номер слайду 10

1 клас 4 клас Вибирає потрібне самостійно Записує

Номер слайду 11

1 клас лагідна наспівна плавна м′яка тиха ніжна мелодійна заколисуюча

Номер слайду 12

-мелодійна, плавна пісня для заколисування дитини.

Номер слайду 13

Аналіз колискової “Ой ходить сон” за підручни- ком. -Які тривалості нот перева- жають у пісні? -У якому темпі потрібно ви- конувати пісню? -Який розмір пісні? Вивчіть слова пісні напа- м‘ять. Презентація пісні “Ой-я, жу-жу”. Аналіз пісні. Розучування пісні. Виконання пісні з улюбленими іграшками.

Номер слайду 14

1. Записати ритмічний рисунок пісні “Ой-я, жу-жу”за допомогою складів “ті-ті, та”. 2. Виберіть фішку, яка відповідає колірній гамі колискової пісні, яку виконує 4 клас. 3. Яка мелодія цієї пісні? 4. На що схожий сон? Презентація пісні “Ой ходить сон”. Аналіз пісні. -Які тривалості нот перева- жають у пісні? -У якому темпі потрібно ви- конувати пісню? -Який розмір пісні? 3. Розучування пісні. 4. Виконання пісні на біс. 5. На що схожий сон?

Номер слайду 15

Хто співає колискові пісні? Чи співали вам в дитинстві колискові пісні? Які колискові пісні ви знаєте? Який малюнок ви намалювали до своєї колискової пісні? Чому?

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Про що розповіла музика сього- дні? Яку пісню слухали на уроці? Хто автор? Яку пісню вчили? Що таке колискова пісня? Що найбільше запам‘яталося на уроці? З якою музикою свого народу ви ознайомилися сьогодні? Яку пісню слухали на уроці? Хто автор? Яку пісню вчили? Що таке колискова пісня? Що найбільше запам‘яталося на уроці?

Номер слайду 18

Колискова пісня - це душа, що ходить навшпиньки. У кого на парті є хоч одна перлина, той від сьогодні буде знати, що колискова пісня – це одна з перлин українського народного мистецтва.

Номер слайду 19

Українська народна пісня «Ой, на горі там женці жнуть»

Номер слайду 20

Бажаємо всім черпати наснаги з таких духовних перлин!

ppt
Додано
29 січня
Переглядів
104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку