Презентація з образотворчого мистецтва 5 клас "Палітра природи ".

Про матеріал
Розгадаємо ребус, шифрограму, загадки, пограємо в гру – “Вікторину”, “Відповідники”. Пригадаймо види пейзажу. Дізнаємось про колір, як виражальний засіб живопису. Дізнаємось про колорит, як гармонійне поєднання різних кольорів. Розглянемо основні види колориту. Створимо пейзаж у теплому колориті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Палітра природи Презентацію підготувала вчитель образотворчого мистецтва Криворізької гімназії № 97 Коляда О.М.

Номер слайду 2

Навіть в прекрасних своїх мріях людина не може уявити нічого прекраснішого природи. Альфонс де Ламартін

Номер слайду 3

Емоційне налаштування - Хто прийшов із гарним настроєм – правою рукою махніть ! - Хто чує мене – головою кивніть ! - Хто готовий спілкуватися – лавою рукою махніть ! - Хто бачить мене прошу оком моргніть !

Номер слайду 4

Сьогодні на уроці ви дізнаєтесь: Розгадаємо ребус, шифрограму, загадки, пограємо в гру – “Вікторину”, “Відповідники”. Пригадаймо види пейзажу. Дізнаємось про колір, як виражальний засіб живопису. Дізнаємось про колорит, як гармонійне поєднання різних кольорів. Розглянемо основні види колориту. Створимо пейзаж у теплому колориті.

Номер слайду 5

Пригадаймо і розгадаймо ребус Жанр образотворчого мистецтва, головним предметом зображення в якому є природа, називається ... й

Номер слайду 6

ШИФРОГРАМА Ключ: читати через одну букву, починаючи з виділеної В м и р Д І и ь п х Е Є й ю з у А м ж т у

Номер слайду 7

Загадки про пейзаж Летить орлиця по синьому небу – Крила розпластала, Сонечко застелила… *** Коло носа в’ється, а в руки не дається… *** Не вогонь, а пече… Синенька шубка загорнула весь світ… *** Посеред поля лежить дзеркало, Скло блакитне, рама зелена… *** Сивий жеребець на всі царства ірже…

Номер слайду 8

До якого виду пейзажів можна віднести подані твори? Пригадаймо: Пригадаймо:

Номер слайду 9

До якого виду пейзажів можна віднести подані твори? Пригадаймо: Пригадаймо: Костянтин Крижицький “Вечір на Україні” Світлана Сагайчук “Хвиля”

Номер слайду 10

КОЛОРИТ – це гармонійне поєднання, взаємозв’язок різних кольорів у картині. Олександр Мурашко «Праля»

Номер слайду 11

КОЛОРИТ В ПЕЙЗАЖІ ТЕПЛИЙ Якими словами можна описати колорит у творі? Оберіть серед пропонованих прикметників та додай власні. ХОЛОДНИЙ НАПРУЖЕНИЙ СПОКІЙНИЙ РОЗБІЛЕНИЙ НАСИЧЕНИЙ Антон Кашшай «Весна в Карпатах»

Номер слайду 12

Основні види колориту:

Номер слайду 13

Основні види колориту:

Номер слайду 14

Основні види колориту:

Номер слайду 15

Плановість у пейзажі Вадим Одайник «В Карпатах» Опишіть, що ви бачите на передньому, середньому та дальньому планах твору.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Правила безпеки на уроці образотворчого мистецтва Роботу розпочинати лише з дозволу вчителя. Використовувати інструмент тільки за призначенням.

Номер слайду 18

Практична робота 1. Позначимо лінію горизонту. 2. Виконайте широким пензлем плавний перехід з червоного в жовтий на ділянці неба. 3. Намалюйте сонце. 4. На ділянці води на насиченому червоному фоні виконайте жовтою та білою фарбою відображення сонця. 5. Тонким пензлем промалюйте траву темно-коричневим кольором на передньому плані. Малюємо пейзаж в теплому колориті

Номер слайду 19

Вправа “Інтерв’ю” 1. Що таке пейзаж? 2. Які пейзажі ви знаєте? 3. Що таке колорит? 4. Який настрій зображений на ваших малюнках? 5. З якою технікою ви працювали на уроці? 6. Чи отримали ви задоволення від своєї роботи?

Номер слайду 20

Зображення , використані під час уроку, взяті з мережі Інтернет. Література: https://fliphtml5.com/zh_cn/dchwi/uvxe/basic https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82 Дякую за увагу!

ppt
Додано
10 березня
Переглядів
81
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку