Презентація з Основ здоров'я для учнів початкових класів "Мій здоровий день"

Про матеріал

Рекомендується для учнів початкових класів на уроках основ здоров'я при вивченні теми "Режим дня" та як додатковий матеріал при проведенні виховної години на тему здорового способу життя

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зрозуміло, всім відомо,Що приємно буть здоровим. Тільки треба знати,Як здоровим стати.Є один рецепт на світіВсім – превсім підходить дітям: Мій здоровий день

Номер слайду 2

З сонечком раненько встану. Посміхнуся тату й мамі. Всім скажу я –”Добрий ранок”Хай день новий почнеться гарно.

Номер слайду 3

В мене щіточка зубна, Подивіться: ось вона! Зверху вниз і навпаки. Чищу зуби залюбки. З фізкультурою ми дружим,Різні вправи любим дуже. Для здоров’я вона плюс. Намотай собі на вус«Раз, два, три, чотири!» – Чути з нашої квартири.

Номер слайду 4

Якщо сильним хочеш бути, про хвороби всі забути. Варто змалку гартуватись,І водою обливатись, рушниками обтиратись. На повітрі слід бувати,тепле сонечко вітати,  Ходити босоніж і засмагати. Про здоров’я піклуватись!

Номер слайду 5

Для здоров’я як годиться . Усім треба підкріпитись. А наша мама так готує, Що ніколи в світі.Її смачнесенький сніданок,Не пропустять діти. Ось поснідали ми смачноІ за це матусі вдячні. По погоді одяглись. Та у школу подались. Гра : “Одягнись за погодою”

Номер слайду 6

Найкраща у світі — дорога до школи,Кожного дня по ній тобі йти. Але не порушуй ти правил ніколи,Щоб життя і здоров’я своє зберегти.

Номер слайду 7

Я у школі гарно вчився,Але трішечки втомився.І ось тут все почалось, закрутилось, понеслось. Таню хтось штовхнув у класіОсь набив коліно Вася. Женя, Юра посварились. Та й взяли собі побились. Потім знову помирились. У вчительки здали вже нерви. Хух. Скінчилася перерва.

Номер слайду 8

На обід я супчик з’їм. Він корисний нам усім. Ще компот і кашу. У їдальні нашій.

Номер слайду 9

Щоб мати здоров’я, слід правильно їсти,Вживати поживне і тільки корисне. Не їсти надміру, не шкодити тілуІ пам’ятати про вітаміни. Гра: ”Розклади продукти по корзинках”Корисне. Не корисне

Номер слайду 10

Взимку, восени чи влітку. На подвір’ї погуляйте, дітки. Під дощем чи по сніжку. Чи босоніж на лужку.

Номер слайду 11

Шкідливі звички, мовби тінь, Все ходять за тобою,І так чекають на ту мить,Щоб потягнуть з собою. Наркотики , цигарки, І спиртне — Це просто страх,Як ви подружитесь із ними — Здоров’ю буде крах.

Номер слайду 12

І дорослим і малечі Варто знати певні речі, Щоб здоров’я вберегти Й не довести до біди. Творча робота:“Складаємо пам’ятку безпечної поведінки вдома”style.font. Size

Номер слайду 13

Я побігав, пострибав. Вдома мамі помагав. Всі уроки сам повчив. Ось і день весь пролетів. Можна трішки підкріпитись. Й телевізор подивитись.

Номер слайду 14

Але не забуду, що довго і близько. Дивитись не можна комп’ютерний пристрій. Сам захворієш і зір зіпсується. Носить окуляри тобі доведеться

Номер слайду 15

Перед тим, як лягти спати. Тобі й мені час покупатись. Тож давайте вмиватись, бовтатись, Пірнать, хлюпотать, полоскатись,Під душем, у мисці, і ванні,В струмку, у ставку, в океані, І в річці, і в бані, старі й молоді,Слава довічна воді!

Номер слайду 16

Тихесенький вечір на землю сідаєДорослих і діток до сну закликає

Номер слайду 17

Ми — здорові! Це – чудово. В нас нічого не болить. Ми добро творить готові. Усе прекрасно! Кожна мить! І доступні для людини Всі дороги, всі стежини. Весело дивися в світ І живи багато літ.

Номер слайду 18

Малята, будьте здорові !style.colorfillcolorfill.type

pptx
Додано
27 січня 2018
Переглядів
6929
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку