Презентація з теми: "12 фактів про Україну, які вкотре підтверджують, що нам є чим пишатися"

Про матеріал

Презентація з теми: "12 фактів про Україну, які вкотре підтверджують, що нам є чим пишатися".

Першоджерело:

https://coma.in.ua/28617?fbclid=IwAR1_vUWluZkEXmajc4YdoKTqHgfjO6f_OLpEqGQhP3E-4gqeWBDVofKSLI4


Зміст слайдів
Номер слайду 1

12 фактів про Україну, які вкотре підтверджують, що нам є чим пишатися. Першоджерело:https://coma.in.ua/28617?fbclid=Iw. AR1_v. UWlu. Zk. EXmajc4 Ydo. KTq. Hgfj. O6f_OLp. Eq. GQh. P3 E-4gqe. WBDVof. KSLI4

Номер слайду 2

Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010 – 1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

В Україні, у місті Рахів, в оточенні мальовничих Карпат знаходиться географічний центр Європи.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Населення України належить до найбільш освічених, а кількість людей з вищою освітою на душу населення – вищий за середньоєвропейський рівень.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

5 квітня 1710 року його обрали гетьманом запорізького війська. У цей самий день він оголосив “Конституцію прав і свобод війська Запорізького”. У США конституцію прийняли в 1787 році, у Франції та Польщі тільки у 1791 р.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Людина, яка вшанована найбільшою кількістю пам’ятників у світі – Тарас Шевченко – геніальний український поет, мислитель і художник.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Найбільші чоловічі монастирі йменуються Лаврами. Статус Лаври мають лише шість монастирів у світі. Три з них знаходяться в Україні. Це Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра в Києві, що отримала цей статус ще у 1598 р., Свято-Успенська Лавра в м. Почаїв і Святогірська Свято-Успенська Лавра на Донеччині.

Номер слайду 13

Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра в Києві

Номер слайду 14

Свято-Успенська Лавра в м. Почаїв

Номер слайду 15

Святогірська Свято-Успенська Лавра на Донеччині

Номер слайду 16

Трембіта – конічна дерев’яна труба без бокових отворів. Її довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти – дві з половиною октави. Її звуки чути більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Станція метро «Арсенальна» проходить під землею на глибині 105 м. Станцію біля будівлі парламенту побудували в 1960 р., однією з перших. За деякими даними, у тунелях біля «Арсенальної» є таємні схованки для політичної верхівки.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Острозька академія – перший вищий навчальний заклад у Східній Європі, найстаріша українська науково-освітня установа. У 1576 році князь Острозький Костянтин-Василь заснував слов’яно-греко-латинську академію в Острозі.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Українці, а саме конструкторське бюро Антонова, розробили літак з найбільшою у світі вантажопідйомністю – Ан-225 “Мрія”. Спочатку він проектувався для транспортування космічних кораблів. Наразі “Мрія” виконує комерційні вантажні перевезення.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Дуб-патріарх – найстаріший дуб в Україні. Йому понад 1300 років. Це дерево – унікальне поєднання природного скарбу та історичної спадщини входить в 10 найбільш старих дерев Європи.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Олешківські піски — піщаний масив, один із найбільших у сухостеповій (не пустельній) частині Європи, розташований в лівобережній частині пониззя Дніпра (Лівобережжя Нижнього Дніпра), простягається на 158 км від берегів Чорного моря на заході до м. Каховка на сході.

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кириченко Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 серпня 2021
Переглядів
965
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку