Презентація з теми « Боді – арт». Розділ «Діалог між новаторством і вічними цінностями». Один з уроків - Новаторські художні явища. Арт практики. Згідно навчальної програми з інте

Про матеріал
Презентація, стане в нагоді, якщо вам потрібно розповісти про Body art (у перекладі з англійської body – тіло та art – мистецтво) – це сучасна форма мистецтва, що включає різні види творчості, головним об’єктом яких є тіло людини. Авангардний напрямок, що виник в 60-х роках минулого століття. Представники body art використовували своє тіло як матеріал або об’єкт творчості. Мета презентаційного матеріалу, ознайомити учнів з різновидами боді – арту, а саме: • Розпис або малюнки по тілу боді пейнтинг (body painting – в перекладі з англ. розпис по тілу); • фейс-арт (англ. face art) – малювання на обличчі; • менді, яку також називають хінді або мехенді — розпис хною по тілу (така спрощена форма татуювання); • нейл-арт (анг. Nail art – розпис нігтів, манікюр); • Гліттер-тату (glitter tattoo – англ.) або блиск-тату, Аквагрим; • Пірсинг; • Скарифікація (скарт) (від лат. scarifico — “дряпаю“) або шрамування; • Татуювання (з полінезійського — “мітка”); Практичне завдання: ескіз тату на папері.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Боді-арт. Body art — це мистецтво тіла, авангардний напрямок, що виник в 60-х роках минулого століття. Представники body art використовували своє тіло як матеріал або об’єкт творчості.

Номер слайду 2

Що таке боді-арт?Мистецтво прикраси свого тіла було відоме ще з часів кам’яного віку. Тоді, як і в часи відкриття Америки Христофором Колумбом, а також сьогодні в деяких африканських та інших, відсталих від цивілізації племенах Південної Америці це пов’язано з релігією чи якимись страхами. Але пізніше перейшло у площину мистецтва та краси

Номер слайду 3

Бойове розфарбування воїнів перед полюванням або боєм, барвисті зображення, що наносяться на тіло перед релігійними обрядами, - це лише передумови того, що ми сьогодні називаємо бодіартом. Боді-арт (у перекладі з англійської body – тіло та art – мистецтво) – це сучасна форма мистецтва, що включає різні види творчості, головним об’єктом яких є тіло людини.

Номер слайду 4

Різновиди боді-арту

Номер слайду 5

Розпис або малюнки по тілу боді пейнтинг (body painting – в перекладі з англ. розпис по тілу)

Номер слайду 6

фейс-арт (англ. face art) – малювання на обличчі

Номер слайду 7

Аквагрим– малювання аквареллю. Також пігменти цих фарб не містять алергенів та інших шкідливих компонентів. Завдяки вищесказаному аквагрим дуже популярний на дитячих святах (днях народження), а також громадських заходах, де потрібна швидкість малювання і нейтралізації.

Номер слайду 8

менді, яку також називають хінді або мехенді — розпис хною по тілу (така спрощена форма татуювання).

Номер слайду 9

нейл-арт (анг. Nail art – розпис нігтів, манікюр)

Номер слайду 10

Гліттер-тату (glitter tattoo – англ.) або блиск-татуце одна з популярних різновидів тимчасового татуажу, у вигляді аплікації з блисків, які наносяться за допомогою гіпоалергенного спеціального клею на шкіру. Це наноситься на шкіру за допомогою (це клей повністю не небезпечний для шкіри).

Номер слайду 11

Пірсингприкраса обличчя або тіла різними предметами за допомогою проколювання і закріплення їх там. Як правило це сережки, ланцюжки, брошка, значки і т.п.

Номер слайду 12

Скарифікація (скарт) (від лат. scarifico — “дряпаю“) або шрамуванняце нанесення на частини тіла шрамів різної конфігурації і форм, які в кінцевому вигляді являють собою візерунок або малюнок. Творчість цього виду мистецтва настільки оригінально, що іноді незрозуміло шрами це або художній шедевр. У шарміровніі також изспользуются багато сучасні інновації, такі як селікон, рослинні барвники та інші.

Номер слайду 13

Татуювання (з полінезійського — “мітка”)це вживлення в шкіру (або під шкіру) рослинних масел, завдяки чому малюнок залишався на все життя і його практично неможливо вивести (тільки складним хірургічним шляхом). Завдяки різнобарвним чорнилом татуювання бувають одноколірні (сині) або кольорові.

Номер слайду 14

Ескіз для тату

Номер слайду 15

Завдання: Виконайте на папері ескіз тату

Номер слайду 16

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Презентації
Додано
15 травня 2023
Переглядів
911
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку