Презентація з теми "Кейс технології"Цінність кейс - технології полягає в тому, що вона одночасно не тільки відображає практичну проблему, а й актуалізує певний комплекс знань, який

Про матеріал
Кейс - технологія - це загальна назва технологій навчання, що представляють собою методи аналізу. Суть технології полягає у використанні конкретних випадків (ситуацій, історій, тексти яких називаються "кейсом") для спільного аналізу, обговорення або вироблення учнями рішень з певного розділу навчання дисципліни
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кейс-технологія. Вихователь: Заблоцька І. М. КНЗ «Бердичівська загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів»

Номер слайду 2

План1. Загальна характеристика.2. Цінність кейс-технології.3. Мета застосування кейс-технологій.4. Застосування кейс-технології у виховній роботі5. Методи кейс-технологій.6. Етапи роботи над кейсом та їх завдання.7. Класифікації кейсів.8. Структура кейсу.9. Алгоритм роботи з кейсами.

Номер слайду 3

Кейс - технологія - це загальна назва технологій навчання, що представляють собою методи аналізу. Суть технології полягає у використанні конкретних випадків (ситуацій, історій, тексти яких називаються "кейсом") для спільного аналізу, обговорення або вироблення учнями рішень з певного розділу навчання дисципліни. 

Номер слайду 4

Цінність кейс - технології полягає в тому, що вона одночасно не тільки відображає практичну проблему, а й актуалізує певний комплекс знань, який необхідно засвоїти при вирішенні цієї проблеми, а також удало суміщає навчальну, аналітичну й виховну діяльність, що, безумовно, є дієвим та ефективним при реалізації сучасних завдань системи освіти.

Номер слайду 5

Мета кейс- технологій — навчити учнів:аналізувати інформацію самостійно та у складі групи;шукати інформацію, необхідну для розв'язання певного завдання;виявляти ключові проблеми запропонованого завдання;шукати альтернативні шляхи розв'язання певного завдання та оцінювати їх;обирати оптимальне рішення та планувати програму дій.

Номер слайду 6

викладанні будь-яких тем, якщо основні завдання, поставлені заздалегіть — навчити критично мислити, ухвалювати рішення, аналізувати, плідно спілкуватися, підвищувати креативність.

Номер слайду 7

До кейс - технологій відносяться:метод ситуаційного аналізу - ситуаційні завдання та вправи, аналіз конкретних ситуацій;метод інциденту;метод розбору ділової кореспонденції;ігрове проектування;метод ситуаційно-рольових ігор;метод дискусії.

Номер слайду 8

Етапи роботи над кейсом та їх завдання Етапи Завдання Ознайомлення із запропонованою ситуацією Зрозуміти ситуацію та окреслити шляхи ухвалення певного рішення. Пошук та аналіз інформації для ухвалення рішення Навчитися добувати та оцінювати інформацію, необхідну для розв'язання проблеми Обговорення можливих альтернативних рішень Розвивати альтернативне мислення Резолюція — ухвалення рішення у групах Зіставити та оцінити запропоновані варіанти рішень Диспут — захист рішень окремими групами Навчитися аргументувати свою думку Зіставлення висновків — порівняння рішення, ухваленого у групах, з рішенням, ухваленим на вищому рівні Оцінити взаємозв'язок інтересів

Номер слайду 9

Класифікації кейсів

Номер слайду 10

Кейс обов'язково має складатися з трьох основних частин. Сюжетна частина містить опис ситуації, інформацію, що дає змогу зрозуміти, в яких умовах запропонована ситуація розвивалася, та джерело цієї інформації.Інформаційна частина має містити інформацію, використавши яку учень правильно зрозуміє розвиток запропонованої ситуації. У цій частині кейсу можуть міститися відео-, аудіоматеріали тощо. У методичній частині роз'яснюють місце кейсу у структурі навчальної дисципліни, формулюють завдання для учнів щодо аналізу кейсу та для вчителя щодо викладання запропонованої ситуації.

Номер слайду 11

Алгоритм роботи з кейсами. Ознайомитися із ситуацією та її особливостями, ключові ідеї. Виділити основну проблему, чинники та персонали, які можуть допомогти у розв'язанні кейсу. Запропонувати концепції або теми для «мозкового штурму», який є важливим способом розвитку творчої активності учнів. Аналіз результатів розв'язання завдання. Варіанти розв'язання кейсу, виявлення послідовності дій. Обговорення кейсів (рефлексія).

Номер слайду 12

Чим корисні кейси?

Номер слайду 13

Для кого призначені кейси?

pptx
Додав(-ла)
ZABLOTSKAYA IRINA
Додано
27 грудня 2022
Переглядів
999
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку