Презентація з Українознавства. Проєкт "Моя подорож Україною"

Про матеріал
Презентація "Моя подорож Україною" спрямована на розширення знань учнів про різноманітні аспекти культури, історії та природи України. Подорожуючи віртуально від західного до східного кордонів країни, ми зберемося в екскурсійний похід, де вивчимо унікальні пам'ятки, традиції та особливості кожного регіону.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Моя подорож Україною» Підготував. Учень 7-Б класу. Даниленко Олексій

Номер слайду 2

Актовський каньйон Каньйон знаходиться в Миколаївській області на річці Мертвовод. Чому варто відвідати це місце? Площа території складає 250 гектарів, а глибина 40-50 метрів Потрібно відзначити, що Актовський каньйон – це унікальний симбіоз водної та лісової екосистем, які в сумі дають чисте повітря і мрійливий настрій. Ансамбль скель і гранітних валунів, які розташовані на території каньйону – унікальне місце у всій Європі. Це неймовірно красиво!

Номер слайду 3

Українське мертве море В Україні є власне мертве море, розташоване поблизу Херсона. Там його називають лемурійське, адже вода в цьому озері забарвлена в рожевий колір. Та на цьому дива не закінчуються, адже ця вода вважається лікувальною і омолоджуючою. Найцікавіше те, що в нашому Лемурійському озері на 5% більше солі, ніж в  мертвому морі!

Номер слайду 4

Вилкове (Одеська область) Вилкове розташувалося на воді, як справжня Венеція! Крім того, тут зливаються воєдино Дунай і Чорне море – видовище від якого неможливо відірватися.

Номер слайду 5

Дендропарк Олександрія Дендропарк Олександрія знаходиться в двох годинах від Києва – Білій Церкві. У дендропарку знаходяться понад 5 тисяч старовинних і рідкісних рослин. Тут також є фонтани і водоспади, монументи і барельєфи, які створюють цілий комплекс естетичних картинок.

Номер слайду 6

Водоспад Гук Водоспад Гук – найбільший водоспад в Карпатах, його ще називають Женецький. Висота Гука становить 15 метрів, що особливо помітно в літній час. Влітку в водоспаді можна купатися, оглядати околиці з оглядового майданчика і підніматися прямо до його підніжжя. Взимку тут теж є чим зайнятися: крижані каскади, утворені в результаті падіння води, переносять зі світу реального в задзеркалля.

Номер слайду 7

Загадковий тунель любові Українська Волинь сповнена загадками не менше, ніж Карпати. У Клевані розташувався таємничий тунель кохання, де щороку одружуються люблячі серця. Серед молодят популярна традиція – садити тут саджанці дерев або квіти, що символізують їх почуття. Це романтичне місце ботаніки називають феноменом, адже знаходиться тунель вздовж залізничної колії.

Номер слайду 8

Трикратський ліс Садиба Скаржинського – це історичне місце, яке варто відвідати любителям архітектури. Маєток знаходиться  Миколаївській області в селі Трикрати. Головна місцева визначна пам’ятка – Трикратський ліс. Він представляє хитромудрий лабіринт на околиці села. Увагу туристів завжди привертає дуб любові – величезна рослина, схожа на серце, навколо якого в’ються багато історій і пліток

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додав(-ла)
FLORIDA ANASTASIA
Пов’язані теми
Людина і світ, Презентації
Додано
21 березня
Переглядів
92
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку