Презентація "Забруднення атмосфери"

Про матеріал
Презентація містить ілюстрації та короткий опис проблем атмосфери. Рекомендовано для використання на заняттях екології у старшій школі та ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Забруднення атмосфери. Підготувала:студентка групи БС-11 Алієва Анна

Номер слайду 2

Забруднення – привнесення надмірної кількості хімічних елементів та їх сполук у природне середовище.

Номер слайду 3

ЗАБРУДНЕННЯ АТМОСФЕРИ РІЗНИХ ГАЛУЗЕЙ ПРОМИСЛОВОСТИ

Номер слайду 4

Забруднення повітря:є одним з основних типів антропогенного забруднення. Полягає у викиді в атмосферу хімічних речовин, твердих частинок і біологічних матеріалів, здатних викликати шкоду для людини та інших живих організмів.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

SO2 Діоксид сірки - це газ, який, з'єднуючись з водою в атмосфері , утворює сірчисту кислоту. В результаті, в регіонах, де у повітря викидається багато SO2, часто випадають кислотні дощі, які особливо шкідливі для рослин і ґрунтових мікроорганізмів. Оксид сірки небезпечний і для людей , особливо страждають від захворювань легенів і бронхів .

Номер слайду 7

Кислотні дощіКоли йде дощ , краплі води захоплюють з повітря шкідливі домішки, що потрапили в нього з труб заводу. У результаті в деяких місцях Землі випадають шкідливі, так звані кислотні дощі . Найбільш характерні кислотні дощі для індустріальних країн з високорозвиненою енергетикою.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Щоб виплавити 1т . міді, в атмосферу викидається 2т пилу, в якій міститься до 15 % міді , 60% оксидів заліза і 4% миш'яку, ртуті, цинку, свинцю.

Номер слайду 10

Смог. СМОГ - аерозоль , що складається з диму, туману і пилу. Англійське слово « smog » - похідне від « smoke » - дим і « fog » - туман . Саме жителі англійської столиці першими зіткнулися з проблемами , пов'язаними із забрудненням міського повітря .

Номер слайду 11

Парниковий ефект. Парниковий ефект- це явище в атмосфері Землі, при якому енергія сонячних променів, відбиваючись від поверхні Землі, не може повернутися в космос, оскільки затримується молекулами різних газів.

Номер слайду 12

Озонові дири. Озонова діра – це локальне падіння концентрації озону в озоновому шарі Землі. Наслідки руйнування озонового шару - це підвищена кількість випромінювання, яке виходить від Сонця і швидко досягає Землі. Це негативно позначається не тільки на всіх живих істот: людей, тварин, рослини, тропічних лісах, а й на предметах. Наприклад, якщо озоновий шар стане занадто тонким, гума, яка використовується в господарстві, прослужить набагато менше. Водні організми, що мешкають у верхніх шарах води, припинять своє існування

Номер слайду 13

Світ в наших руках!!!

pptx
До підручника
Екологія (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
25 лютого 2021
Переглядів
13711
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку