Презентація "Забруднення довкілля та його охорона"

Про матеріал
Презентація для 6 класу з географії розповість учням про забруднення навколишнього середовища та її охорони. Презентацію можна використовувати на заняттях як з екології.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Забруднення довкілля та його охорона

Номер слайду 2

 На природу Землі відчутно впливає господарська діяльність людини: промисловість, сільське господарство, будівництво, транспорт та інші галузі. Народжена природою і наділена розумом людина не тільки пристосувалася до навколишнього середовища, а й активно змінює його. Вже в давнину жителі великих держав докорінно змінили долини річок Нілу, Тигру, Євфрату, Інду.

Номер слайду 3

На думку вченого-природознавця Володимира Вернадського, в останні століття людину можна порівняти з найбільшою геологічною силою, а її господарську діяльність — з процесами, потужнішими за природні. Вплив господарської діяльності часто негативний і позначається на всіх оболонках Землі: літосфері, гідросфері, атмосфері, біосфері. Забруднюються всі компоненти природи (повітря, вода, ґрунти), винищуються рослини і тварини.

Номер слайду 4

Негативний вплив господарської діяльності помітний у всіх природних комплексах. Людина здавна вирубувала ліси, орала землі, прокладала канали. Були збудовані міста, прокладені шляхи. Нині заглибини і підземні порожнини в літосфері за розмірами перевершили природні. Тиск будівель на поверхню спричиняє на схилах зсуви та обвали. Природний рослинний покрив і тваринний світ значно винищені. Усе це шкодить і самій людині. господарська діяльність людини стала головною причиною змін усіх без винятку оболонок Землі, природних комплексів і природних компонентів.

Номер слайду 5

виникають екологічні проблеми — проблеми, пов’язані з порушенням зв’язків у географічній оболонці. Тривожні повідомлення останнього часу про висихання Амазонки і сповільнення Гольфстріму, танення снігової шапки на Кіліманджаро, катастрофічні повені на річках Українських Карпат свідчать, що люди порушують зв’язки між природними компонентами. А це призводить до непоправної шкода і загрозливих наслідків. Екологічні проблеми у наш час стосуються кожного, незалежно від кольору шкіри, мови чи місця проживання. Щоб уникнути екологічних проблем, природні комплекси потрібно вивчати. Перш як втручатися в них, необхідно подумати про наслідки.

Номер слайду 6

географічна оболонка — це ще й сфера взаємодії природи і суспільства. У її межах господарська діяльність людини стала головним чинником розвитку. Тому суспільство в наш час відповідає за подальший розвиток своєї планети. Кожному землянинові варто пам’ятати, що географічна оболонка — це середовище нашого існування. З повітрям, водою, лісами, морями, корисними копалинами. З її беззахисною перед хижацьким винищенням земною красою.

Номер слайду 7

Д/З опрацювати параграф 62 Записати висновки Підготуватися до контрольної роботи повторити параграфи 59 - 62

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бєлая Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Презентації
Додано
18 травня 2023
Переглядів
3533
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку