Презентація "Загальна готовність дитини до школи"

Про матеріал
Матеріал даної презентації допоможе учителю початкових класів організувати і провести батьківські збори з батьками майбутніх першокласників.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створення оптимальних умов для успішного навчання майбутніх першокласників Підготувала учитель початкових класів НВК №2 м. Немирова. Вітович Галина Володимирівна

Номер слайду 2

Як непомітно та швидко летить час! От тільки нещодавно, здається, принесли з пологового будинку маленький теплий згорточок - і ось вже прийшла пора подумати про те, що шкільні роки не за горами.

Номер слайду 3

Звичайно, батьки переймаються головним питанням:- чи готова їхня дитина до навчання у школі. -як буде вчитися, чи буде встигатита, ще б здатність до іноземних мов - як зараз без них !- добре , якщо стане гордістю класу ...принаймні, щоб вчилася добре.

Номер слайду 4

Вступ до школи – переломний момент у житті дитини. Ще сьогодні ваш малюк є простою дитиною, а незабаром стане учнем з певними обов’язками. Основним видом діяльності стане навчання, яке потребує неабияких зусиль з боку дитини, певних знань, умінь та навичок.

Номер слайду 5

Загальна та інтелектуальна готовність дитини до школи. Підготовлена до школи дитина повинна йти у перший клас здатністюзосереджувати свою увагу протягом тривалого часу;діяти організовано.умінням слухатиіз бажанням вчитися;

Номер слайду 6

Ці якості починають формуватися не в останній місяць перед школою, а значно раніше, а їхнім психологічним фундаментом є розвиток мисленняувагиуявипам'яті допит-ливості

Номер слайду 7

Безумовно легше буде навчатися тій дитині, у якої гарно розвинена пам’ять,а чим вищий рівень уваги, тим краще дитина буде навчатися . А для цього бажано тренувати здатність малюка бути уважним. Зараз пропонується багато ігор, головоломок, задач у малюнках, лабіринтів тощо .

Номер слайду 8

Достатній розвиток мовлення є ще однією складовою інтелектуальної готовності дитини до навчання. Тому хочеться порадити вам , батьки: часто розмовляйте з дитиною і обов’язково спокійним голосом. Для дитини ви - зразок мовлення, адже вона вчиться мови, наслідуючи, слухаючи, спостерігаючи. Ваша дитина буде говорити так, як ви. Дитина успішно засвоює мову в той момент, коли дорослі слухають її, спілкуються з нею, розмовляють. Виявляйте готовність слухати. Якщо роль слухача Вас втомлює, якщо Ви поспішаєте, не забувайте: терпіння, виявлене Вами в дошкільний період, суттєво полегшить Ваші проблеми в майбутньому. Не забувайте, що мова та мовлення краще розвиваються в атмосфері спокою, безпеки та любові.

Номер слайду 9

Також важливе значення у підготовці дитини до школи має розвиток дрібної моторики м’язів рук. Це буде запорукою того , що дитина швидко і легко навчиться писати.

Номер слайду 10

Загальна готовність дитини до школи. Підтримувати у першокласників інтерес до навчання не завжди легко. Але за допомогою батьків навчання може стати для малюків корисним і захоплюючим.

Номер слайду 11

Як зробити так, щоб дитина хотіла іти до школи? - Пограйте з дитиною в школу;Повправляйтеся разом з нею збирати портфель та одягати форму; - Привчайте дитину до порядку. - Ваше дитя повинно мати певне доручення і відповідати за його виконання- Формуйте позитивний образ школи. Демонструйте радість з приводу того, що ваша дитина незабаром ваша дитина стане школярем, упевненість у тому, що на неї чекають доброзичливі вчителі, цікаві заняття, приємні товариші.

Номер слайду 12

Якщо дитина:• зростає в атмосфері критики, вона вчиться засуджувати;• зростає в атмосфері ворожості, вона вчиться боротися;• зазнає приниження, вона стає невпевненою;• живе в атмосфері страху, вона стає боязкою;• відчуває постійний сором, вона звикає почуватись винуватою;• зростає в толерантному середовищі, вона вчиться бути терплячою;• відчуває підтримку, вона вчиться впевненості;• зростає в атмосфері прийняття, вона вчиться любити;• зростає в атмосфері похвали, вона вчиться любити саму себе.

Номер слайду 13

Хай вашим дітям стеляться сонячні дороги в широкий світ знань, умінь, звершень. Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Крихтенко Людмила Володимирівна
    Щиро дякую. Творчих успіхів і нових здобутків!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 лютого 2021
Переглядів
2601
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку