Презентація "Західна Франція-туристичний район"

Про матеріал
Західна Франція-туристичний район Географічне положення Долина Лаури Бретань Нормандія Історія Нормандії Визначні місця Кухня Нормандії
Перегляд файлу


Географічне положення

Західний регіон межує з океаном. Сюди, на багатокілометрові піщані пляжі, прямують підкорювачі водної стихії. Але вдалині від берегів також є дивовижні місця, затребувані туристами.

Регіон включає півострів Бретань і нижня течія Луари з містом Нант . Найцікавіша частина тут - узбережжя. На півночі знаходиться колишнє піратське місто Сен-Мало , що прекрасно збереглося, і скелі мису Фреель, на заході - представляє суцільне зміцнення місто Конкарно і три миси, об'єднані в департамент Фіністер (буквально Край Землі) — Пуент-де-Корсан, Пуент-дю-Ра і мис Сізен. Не варто нехтувати й великими містами — Реном , Нантом та Кемпером ., у яких завжди знайдеться щось цікаве.

Долина Лаури

Регіон Луара входив раніше до Бретані. З здобуттям самостійності посилилася роль міста Нант. Наразі це головний адміністративний центр провінції. Головними визначними пам’ятками регіону є :

Собор святого Маврикія;

Абатство Фонтевро, де похований Річард Левине Серце;

містечко Сомюр із замками XI-XV століть; графство Мен, де переплелися готика та ренесанс; порт Порнік із замком Синьої Бороди; курорт Ла-Біль із золотими пляжами, казино,

розкішними віллами; острів Нуармутьє, з'єднаний із материком мостом. На курортах працюють відомі центри таласотерапії.

Гастрономічні тури, якими славляться кулінарні регіони, пропонують вишукані морські делікатеси, безліч сортів сиру та, звичайно, чудове французьке вино.

Бретань

Найстаріший регіон Франції розташований на півострові, що йде вглиб Атлантичного океану. Береги його порізані мисами, бухтами, островами. Завдяки м'якому клімату та береговій лінії загальною протяжністю 3700 км, Бретань набула слави курортного регіону. Тут немає спекотної спеки південних морів, погода рівна і комфортна. Портові міста з фортечними стінами, брукованими вуличками, старовинними замками та в наші дні зберегли атмосферу середньовіччя. Найвідоміші пам’ятки архітектури:

            фортеця Сен Мало, оплот корсарів;

            Дінан із замком XIV століття та кам'яним мостом через річку;

            Дінар - улюблене місце англійської аристократії;

            Брест – оплот західних рубежів Франції із замками та садами.

Столиця Бретані – Ренн, великий науковий центр із численними набережними, театрами та музеєм образотворчих мистецтв.

Нормандія

Французький регіон Нормандія (Normandie) - це історична область, розташована на північному заході Франції, що складається з двох регіонів - Верхньої та Нижньої Нормандії.

Ця місцевість відома своїми фермами, яблучними плантаціями та молочною промисловістю, насамперед сирами: Камамбер, Ліваро та Пон-л'Евек. Загальна чисельність населення становить приблизно 3,2 мільйони осіб.

Головними містами регіону є: Кан, Шербур ,

Евре , Руан, Гавр і Дьєпп . У французів регіон Нормандія (Normandie), перш за все, асоціюється з морем, мальовничими сільськими краєвидами та багатовіковою історією.

Історія Нормандії

Ця територія північно-західної частини Франції в X столітті була завойована войовничими вікінгами-норманами, - які до цього в IX столітті захопили Східну Англію, а згодом навіть дісталися до Північної Америки. Так провінція Нормандія, що отримала свою нинішню назву від завойовників, стала невід'ємною частиною англонормандської держави.

Протягом тривалого періоду часу дана територія була головним подразником у відносинах між Англією і Францією. І лише після закінчення Столітньої війни в XV столітті Нормандія остаточно стала французькою провінцією.

Французький регіон Нормандія (Normandie) має кілька великих портів: через місто Руан, процвітаючий порт на Сені, пролягає судноплавний шлях до Парижа, а Дьепп, Гавр і Шербур мають важливе трансатлантичне значення. Крім того, в провінції досить добре розвинене сільське господарство, так як регіон розташовується в дуже сприятливому для скотарства кліматичному поясі.

Визначні місця

Крім мальовничої природи Нормандія також славиться і своєю розкішною багатовіковою архітектурною спадщиною. У столиці провінції Руані, переповненій шедеврами готичної архітектури, донині збереглися квартали епохи середньовіччя .

Щороку сюди приїжджають мільйони туристів, щоб побачити найкрасивішу архітектурну пам'ятку Європи абатство СенМішель, побудоване на скелястому острові. Також великою популярністю користуються монастирі Жюмежа та Кана; собори Байє і Кутанса, ну і, звичайно ж, замок Річарда Левине серце в Лез-Анделі, що на Сені.

У соборі Байо розміщується дивовижний за красою гобелен, який розповідає про дії Вільгельма Завойовника. Крім того, варто відзначити сади Моне в Живерні та всесвітньо відому колекцію Дюфі, Будена та інших імпресіоністів у Гаврі. Подорожуючи на великі відстані вглиб провінції, слід звернути увагу на розкішні особняки, що вибудувалися уздовж путівців, створені наполовину з дерева, наполовину з цегли.

Більшість військових поховань та меморіальних пам'яток Нормандії нагадують про День висадки союзних військ, з якого почалося стрімке визволення країн Західної Європи від фашистських загарбників. Ця сторінка історії французької провінції Нормандія також відбито й у деяких місцевих військових музеях.

Що стосується гурманів, то в Нормандії вони зможуть повною мірою насолодитися різноманітністю місцевих сирів (наприклад камамбером ), а також скуштувати нормандський бренді кальвадос , яблучний сидр, ну і, звичайно ж, оцінити неперевершені страви з морепродуктів.

Кухня Нормандії

Кухня Нормандії досить різноманітна і заснована, перш за все, на багатстві місцевої природи, проте головний акцент робиться на молочні продукти. Окремо варто відзначити, що в останні роки по розвиненою молочної галузі тваринництва Нормандії було завдано серйозного удару. Введені Європейським союзом квоти на виробництво молочної продукції та посилення санітарних норм привели до закриття кількох великих молочних ферм і невеликих сироварень.

Що стосується гурманів, то в Нормандії вони зможуть повною мірою насолодитися різноманітністю місцевих сирів (наприклад камамбером), а також спробувати нормандський бренді кальвадос, яблучний сидр, ну і, звичайно ж, оцінити неперевершені страви з морепродуктів.


 

docx
Пов’язані теми
Географія, 10 клас, Презентації
Додано
8 лютого
Переглядів
84
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку