МІФИ ПРО ЗОМОРОЖЕНІ ПРОДУКТИМІФ №1 В заморожених овочах і фруктах менше вітамінів, ніж у свіжих. МІФ №2 Заморожені продукти є небезпечними з точки зору вмісту бактерій. МІФ №3 Заморожена м'ясо і риба - це добре! МІФ №4 Заморожені продукти можуть зберігатися вічно . МІФ № 5 Не хочете їсти заморожені продукти - не їжте.
Висновок. Фрукти і овочі при кімнатній температурі змінювалися щодня і висохли. А фрукти і овочі з морозильної камери змінилися за одну добу, поки замерзали. А коли замерзли - перестали змінюватися. Значить, фрукти можуть зберігатися при низьких температурах. Головне в процесі заморозки - правильно заморозити.
Безумовно, у заморожених продуктів є недоліки, але все, ж є гідні переваги. По-перше, вона є умовою зберігання продуктів на тривалий час із збереженням практично всіх, корисних речовин. По-друге, заморозка - є один з найшвидших способів приготування смачної і здорової їжі. По – третє, зараз коли у сучасної людини на залишається часу на приготування їжі, напівфабрикати (охолоджені і заморожені) здаються панацеєю, заощаджують наш час і гроші. Щоб правильно вибирати продукти і затарювати холодильник корисною їжею, візьміть за правило складати здорове меню на наступний тиждень і купуйте продукти заздалегідь. Зробіть свій вибір свідомо і самостійно!