Презентація: "Заморожені продукти: шкода чи користь?"

Про матеріал
Презентація до дослідницької роботи з теми "Заморожені продукти: користь чи шкода?" Історія заморожування продуктів. Вплив на організм людини. Альтернатива.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАМОРОЖЕНІ ПРОДУКТИ: КОРИСТЬ ЧИ ШКОДА? Автор роботи: Красозова Людмила Миколаївна вчитель біології та основ здоров'я. Маріупольський НВК “колегіум - школа” № 28

Номер слайду 2

Актуальність дослідження. В наші дні проблема правильного харчування найбільш актуальна. Заморожені продукти стали невід'ємною частиною нашого харчування. Що являють собою ці продукти? Як вони впливають на організм людини?

Номер слайду 3

Мета дослідження: Привернути увагу до проблеми здорового харчування сучасної людини в період авітамінозу; здійснити аналіз впливу заморожених продуктів на організм людини.

Номер слайду 4

Завдання дослідження.1. Вивчити історію заморожування продуктів.2. Провести експеримент - заморожування фруктів, овочів та хліба;3. Зробити висновки про плюси і мінуси заморожуваних продуктів.4. Навчитися правильно, заморожувати продукти.

Номер слайду 5

Об'єкт дослідження – основи раціонального харчування, вплив заморожених продуктів на здоров'я людини. Предмет дослідження – заморожені продукти.

Номер слайду 6

Припустимо, що заморожені продукти є одним із способів: зберігання продуктів; заготовок на зиму; корисні.

Номер слайду 7

ІСТОРІЯ ЗАМОРОЖУВАННЯ ПРОДУКТІВ

Номер слайду 8

Кларенс Франк Бердсай  — американський винахідник, людина, що придумала сучасну заморожену їжу.

Номер слайду 9

МІФИ ПРО ЗОМОРОЖЕНІ ПРОДУКТИМІФ №1 В заморожених овочах і фруктах менше вітамінів, ніж у свіжих. МІФ №2 Заморожені продукти є небезпечними з точки зору вмісту бактерій. МІФ №3 Заморожена м'ясо і риба - це добре! МІФ №4 Заморожені продукти можуть зберігатися вічно . МІФ № 5 Не хочете їсти заморожені продукти - не їжте.

Номер слайду 10

20 продуктів, які не можна заморожувати

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Переваги заморозки1) Заморожені продукти багатші вітамінами і мінералами. 2) Заморожені продукти довше зберігаються. 3) Заморожені продукти економлять час і гроші.

Номер слайду 13

4 недоліка заморожених продуктів Склад. Зберігання. Порції. Питання до калорійності.

Номер слайду 14

Упаковка для заморожування продуктів

Номер слайду 15

Розморожування продуктів

Номер слайду 16

Домашній експеримент 1 день експерименту. Продукти без заморожування Продукти в морозилці

Номер слайду 17

Домашній експеримент 2 день експерименту. Продукти без заморожування Продукти в морозилці

Номер слайду 18

Домашній експеримент 3 день експерименту. Продукти без заморожування Продукти в морозилці

Номер слайду 19

Домашній експеримент 4 - 7 день експерименту. Продукти без заморожування Продукти в морозилці

Номер слайду 20

Висновок. Фрукти і овочі при кімнатній температурі змінювалися щодня і висохли. А фрукти і овочі з морозильної камери змінилися за одну добу, поки замерзали. А коли замерзли - перестали змінюватися. Значить, фрукти можуть зберігатися при низьких температурах. Головне в процесі заморозки - правильно заморозити.

Номер слайду 21

Безумовно, у заморожених продуктів є недоліки, але все, ж є гідні переваги. По-перше, вона є умовою зберігання продуктів на тривалий час із збереженням практично всіх, корисних речовин. По-друге, заморозка - є один з найшвидших способів приготування смачної і здорової їжі. По – третє, зараз коли у сучасної людини на залишається часу на приготування їжі, напівфабрикати (охолоджені і заморожені) здаються панацеєю, заощаджують наш час і гроші. Щоб правильно вибирати продукти і затарювати холодильник корисною їжею, візьміть за правило складати здорове меню на наступний тиждень і купуйте продукти заздалегідь. Зробіть свій вибір свідомо і самостійно!

Номер слайду 22

Дякую за увагу!

pptx
Додано
21 вересня 2019
Переглядів
1762
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку