Презентація "Запалімо свічку"

Про матеріал

Захід знайомить учнів з жахливими фактами геноциду окупаційної влади проти українського народу, викликаючи жаль, співчуття, обурення і ненависть до катів, поглиблює розуміння цінності свободи й незалежності України, а також особистої критичності кожного громадянина до її закріплення і зміцнення, щоб ніколи не повторилися репресії, голодомори, нехтування правами людини; виховує патріотів своєї держави.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Чимало різних лих Спіткали наш народ. Та найстрашнішим з них Був штучний голод Не забудеться ніколи Те голодне лихо Й ті роки, що в Україні Люди помирали тихо. ... забуто про моральність, Про людські всі почуття. Йдуть до хати енкаведисти По чиєсь життя.

Номер слайду 3

Голодомо́р 1932–1933 років — масовий, навмисно зорганізований радянською владою голод 1932–1933 років, що призвів до багатомільйонних людських втрат у сільській місцевості на території Української СРР (землі сучасної України за винятком семи західних областей, Криму і Південної Бессарабії, які тоді не входили до УСРР) та Кубані, переважну більшість населення якої становили українці. Викликаний свідомими і цілеспрямованими заходами вищого керівництва Радянського Союзу і Української СРР на чолі зі Сталіним, розрахованими на придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян

Номер слайду 4

Середня тривалість життя українців 1933 р. становила 7,3 року в чоловіків і 10,9 у жінок. Навесні 1933-го від голоду вмирали 17 людей щохвилини, 1000 – щогодини, майже 25 тисяч – щодня. Голодомор в Україні тривав 17 місяців (з квітня 1932 р. по листопад 1933 р.) За різними даними, загинули від 4 до 7 млн. осіб. У листопаді 1989 р. у висновках Міжнародної комісії з розслідування голоду 1932-33 рр. в Україні голодомор кваліфікували як геноцид проти українського народу. У 1988 році Конгрес США офіційно визнав Голодомор 1932-33 рр. актом геноциду проти українського народу. 23 січня 1933 р. Директивою ЦК ВКП(б) і РНК СРСР українським селянам заборонили покидати місця проживання.

Номер слайду 5

Фотофакти свідчать

Номер слайду 6

Люди пухли від голоду, а тисячі пудів хліба пріли, гнили на сусідніх з голодуючими селами залізничних станціях та елеваторах під пильною охороною міліції та чекали відправки до інших країн в якості гуманітарної допомоги.

Номер слайду 7

Області сучасної України, що постраждали від Голодомору.

Номер слайду 8

« Закон про п’ять колосків»

Номер слайду 9

Закон про “Чорні дошки” Чорні дошки — статус села чи району на території Української СРР, який передбачав блокаду та посилений терор голодом цивільного населення під час геноциду українського народу 1932–1933 рр. У деяких населених пунктах на сільрадах вивішували чорні прапори, що означало, що жителів тут уже немає. У Харківській області було зафіксовано 9 районів, де масово вимерли люди.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ЗГАДУЄМО, ПАМ'ЯТАЄМО, НЕ ЗАБУВАЄМО …

Номер слайду 12

Житомир Пам'ятник жертвам Голодомору / «Янгол, що плаче» Вишгород Пам'ятник жертвам Голодомору 1932-1933 років Ромни Пам'ятник жертвам комуністичного голодомору Коростишів Жертвам Голодомору

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Їж, сину, хліб, та пам`ятай, що в ньому Саме життя закладено людей. І сонце українське, й звуки грому, Мозольний труд і посмішка очей. Їж, доню, хліб і не кидай додолу, А підніми, коли не там лежить. А як сідаєш, сину, мій до столу, То пам`ятай, що хліб – це значить жить.

Номер слайду 15

26 листопада - всеукраїнська акція

Завантаження...
ppt
Додано
27 лютого 2018
Переглядів
1143
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку