Презентація "Завдання сучасної медичної генетики"

Про матеріал
В презентацію включено ілюстративний та пояснювальний матеріал до уроку біології в 10 класі з теми "Сучасні завдання медичної генетики. Методи діагностики та профілактики спадкових хвороб людини. Медико-генетичне консультування та його організація"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відповіді на тест1 Б, 2 А, 3 А, 4 Б, 5 Б, 6 Б, 7 А, 8 А, 9 Г, 10 А, 11 А, 12 В

Номер слайду 2

У Талмуді (ІІ століття нашої ери) описано смертельні випадки кровотечі у хлопчиків після обрізання. Лікарі приписували всіх родичів чоловічої статі по жіночій лінії не обрізати. Чому? Про яку хворобу йдеться?

Номер слайду 3

Згасання іспанської гілки династії Габсбургів. Причина - високий відсоток інбридинга (браки між родичами) більш 25%.

Номер слайду 4

Сучасні завдання медичної генетики. Методи діагностики та профілактики спадкових хвороб людини. Медико-генетичне консультування та його організація.

Номер слайду 5

Медична генетика. Галузь медицини, наука, яка вивчає явища спадковості і мінливості у різних популяціях людей, особливості прояву та розвитку нормальних і патологічних ознак, залежність захворювань від генетичних або епігенетичних аномалій.

Номер слайду 6

Генетичні методи. Генеалогічний. Цитогенетичний. Біохімічний. Популяційно-статистичний. Молекулярно-генетичніБлизнюковий

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Первинна профілактика — це заходи для здорових людей, що запобігають патології шляхом зменшення чи усунення факторів ризику. Первинний рівень профілактики дає змогу уникнути патологічного зачаття і хвороби; спрямований на попередження природжених дефектів. Вторинна профілактика (пренатальний рівень) — це заходи щодо запобігання розвитку хвороби завдяки ранній діагностиці й лікуванню. Здійснюють ці заходи в основному в пренатальний період. На підставі пренатального діагнозу є можливість перервати вагітність чи провести внутрішньоутробне лікування і тим самим запобігти народженню хворої дитини. Третинна профілактика — це робота з хворими людьми: усунення ускладнень спадкових хвороб завдяки адекватній реабілітації і корекції, що здійснюються після народження дитини та запобігають ускладненням.

Номер слайду 9

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}«ЗА»Теза «ПРОТИ» «Редагування людського генома має величезні перспективи для розуміння, лікування або профілактики багатьох руйнівних генетичних захворювань, а також для поліпшення лікування багатьох інших хвороб.  Проте редагування генома для поліпшення рис або здібностей крім звичайного здоров’я викликає побоювання, бо є певна вигода і ризики. » 

Номер слайду 10

Домашнє завдання 1. Опрацювати параграф 512. Виконати проект (одна тема на вибір):- Генетичний моніторинг в людських спільнотах.- Скринінг-програми для новонароджених.- Генотерапія та її перспективи. 3. З метою підготовки до ЗНО та закріплення знань з теми «Спадковість та мінливість» пройти тестування на Тесторіумі ( https://www.testorium.net/ ) Презентацію підготувала Шевченко О. А. 

pptx
Додано
17 липня 2019
Переглядів
6606
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку