Презентація "Здоров'я та краса мого здоров'я"

Про матеріал
Типи волосся. Особливості догляду за волоссям.Визначення свого типу волосся.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Здоров’я та краса мого волосся». Основна технологія : технологія догляду за волоссям

Номер слайду 2

Тема уроку:«Типи волосся. Добір предметів та засобів догляду за волоссям з урахуванням його типу».

Номер слайду 3

ФАКТОРИ , ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА СТАН ВОЛОССЯ:-ДОГЛЯД ЗА ВОЛОССЯМ;-СПОСІБ ЖИТТЯ;-ОСОБЛИВОСТІ ХАРЧУВАННЯ;-ДІЯ ТЕМПИРАТУРНИХ ЗМІН ПОРУШЕННЯ ОБМІ(СОНЦЕ,ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТОЩО);СТАН НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ, СТРЕСОВІ СИТУАЦІЇ (ЧИМ ЧАСТІШЕ ЛЮДИНА ПЕРЕЖИВАЄ СТРЕС, ТИМ ПОВІЛЬНІШЕ У НЕЇ РОСТЕ ВОЛОССЯ);-ПО ОБМІННИХ ПОРУШЕННЯ ОБМІННИХ ПРОЦЕСІВ В ОРГАНІЗМІ;-ВІКОВІ ОСОБЛИВОСТІ (З ВІКОМ ВОЛОССЯ ВТРАЧАЄ ПІГМЕНТ І МІЦНІСТЬ)

Номер слайду 4

Зовнішні чинники, пошкоджуючі волосся:-висвітлювачі;-фарби та лаки;-фени;-бігуді;-шпильки;-щітки та гребенці;-сонце та морська вода;-забруднене середовищє.

Номер слайду 5

Типи волосся. Сухе волосся Змішаний тип Жирне волосся Нормальний тип волосся

Номер слайду 6

Сухе волосся. Сухі волосся погано відбивають світло, внаслідок чого вони виглядають тьмяними. Вони жорсткі на дотик , зазвичай тонкі, легко рвуться, плутаються, важко розчісуються, січуться а кінцях.

Номер слайду 7

Жирне волосся. Жирне волосся має характерний тьмяний блиск, через нетривалий час після миття швидко брудняться, втрачають об’єм, злипаються і починають здаватися неохайними. Брудні волосся виглядають засмальцьованими. Жирні волосся завжди поєднуються з жирною лупою. ,

Номер слайду 8

Нормальне волосся. Волосся нормального типу м’які і гладкі на дотик, добре відбивають світло, переливаються на сонці. Якщо ваше волосся еластичне, майже не січеться, легко укладаються і розчісується, має живий вигляд і зберігаються ці властивості протягом де-кількохднів після миття голови, значить ви грамотно і правильно доглядаєте за ними.

Номер слайду 9

Волосся змішаного типу Волосся змішаного , як правило, довге волосся. Волосся жирні біля коріння і сухі та ламке на кінцях. Вони досить часто січеться. Вони недостатньо змазують жиром по всім довжині. Кінчики волосся цього типу не отримують не отримують необхідного масла. Це трапляється тоді , коли ви часто фарбуєте волосся або завиваєте щипцями , які дуже сушать кінці волосся

Номер слайду 10

Догляд за волоссям. Миття-головна процедура по догляду за волоссям, і всі ми обов’язково застосовуємо її. Частота миття волосся-дуже індивідуальна характеристика, що залежить від типу жирності волосся. Використовуйте для миття волосся шампуні, рекомендовані для вашого типу волосся.

Номер слайду 11

Поради щодо правильного миття голови:-вода має бути м’якою;-вода повинна бути теплою, а не гарячою;-для пом’якшення води добре додати до неї харчову соду ( 1ч.л. на 5 л води);-мити голову необхідно в міру забруднення;-після миття волосся треба прополіскувати водою з ополіскувачем.

Номер слайду 12

Домашнє завдання:-визначити свій тип волосся;- Написати доповідь у робочому зошиті на тему « Особливості догляду за моїм типом волосся»;-сфотографувати конспект та надіслати фото протягом тижня. Бажаю вам успіхів!Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
19 лютого
Переглядів
64
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку