Презентація. Життєвий шлях великого лікаря.

Про матеріал
Презентація, що містить інформацію про житяя та наукові відкриття науковця. Може бути використана для проведення позакласного заходу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МИКОЛА ПИРОГОВ1810 - 1881

Номер слайду 2

Номер слайду 3

13 (25) листопада 1810 р. у Москві народився Микола Пирогов, 13-та дитина в сім’ї З шести років почалося домашнє навчання У 14 років став студентом Московського медичного університетуу 22 роки захистив докторську, був професором Дерптського університету. У 31 рік Микола Іванович одержав місце ректора Інституту практичної анатомії у Петербурзькій медико-хірургічній академії

Номер слайду 4

Номер слайду 5

У 1842 р. Микола Іванович одружився з 21-річною Катериною Березіною. Через три роки шлюбу Катерина померла через 20 днів після пологів від запалення мозкуна рауті у генеральші Козен Пирогов зустрів 19-річну баронесу Олександру фон Бістром, прихильницю його публікацій. . Через 4 місяці вони обвінчалися. Олександра дуже кохала чоловіка. Олександра була завжди поруч із чоловіком: асистувала при операціях; у житті була практичною: завжди складала гроші для чоловіка та дітей.

Номер слайду 6

ОЛЕКСАНДРА АНТОНІВНА ФОН БІСТРОМ

Номер слайду 7

Микола Іванович 1854 року поїхав у Севастополь на Кримську війну. Там він створив перший у світі інститут сестер милосердя, вперше запровадив гіпсову пов’язку, а розроблені ним методи оперування в умовах бойових дій лягли в основу військово-польової хірургії. 11 жовтня 1859 року у Києві за допомогою Миколи Івановича було відкрито першу в царській Росії недільну школу для дорослих. У 1862 році Пирогов працював у Німеччині. . Тоді ж знаменитий хірург мав необережність поїхати до Італії і врятувати ногу Джузеппе Гарібальді від ампутації.переїхав до Вінниці, побудував у Вишні 23 листопада 1881 р., помер. Була 20 година 25 хвилин. У тяжких муках відійшов Микола Пирогов; початок агонії співпав із сонячним затемненням, яке закінчилося відразу після його смерті.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ЗА ЩО ВДЯЧНІ: Ефірний наркоз. Гіпсові пов’язки. Атлас з топографічної анатоміїСортування поранених. Залучення жінок у догляді за хворими. Застосування спецодягу

pptx
Додав(-ла)
Терещенко Лина
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
30 вересня 2021
Переглядів
389
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку