Презентація "Жуль Верн"

Про матеріал
Презентація "Жуль Верн" може використовуватись на уроках історії(під час вивчення теми "Культура 19-поч. 20 століття", а також на уроках зарубіжної літератури у якості допоміжного матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жуль Верн1828-1905

Номер слайду 2

Жуль Верн - французький письменник, автор пригодницьких романів. Разом із Гербертом Уеллсом вважається засновником жанру наукової фантастики. Дія романів Ж. Верна, завжди дуже добре оформлених, як правило, відбувається у другій половині XIX ст.

Номер слайду 3

Романи є як винятково пригодницькими — «Діти капітана Гранта» (1868), «Навколо світу за вісімдесят днів» (1873), «П'ятнадцятирічний капітан» (1878), та ін., так і науково-фантастичними — «Із Землі на Місяць» (1865), «Двадцять тисяч льє під водою» (1870 г.), «Робур-Завойовник» (1886), тощо.

Номер слайду 4

Окрім романів, він створив багато п'єс, новел, автобіографічних розповідей, віршів, пісень; наукових, художніх та літературних праць. За його творами знято численні кіно- і телефільми, вони стали основою коміксів, п'єс, музики та відеоігор.

Номер слайду 5

Жуль Верн був невтомним мандрівником. Окрім подорожей 1859 і 1861 років до Шотландії та Скандинавії, у 1867 році з братом Полем Жуль Верн відвідав США та побував на Ніагарському водоспаді. На власній яхті «Сен-Мішель-III» він двічі обійшов Середземне море, відвідав Португалію, Італію, Гібралтар, Північну Африку, а в Римі Папа Лев XIII благословив Жуля і його книги.

Номер слайду 6

Цікаві факти- Спершу Жуль Верн уявляв капітана Немо поляком, що шукав можливості помститися Російській імперії після жорстокого придушення січневого повстання 1863 року- Відома українська письменниця Марко Вовчок була особисто знайома з Жулем Верном, котрий передав їй виняткове право перекладу його творів російською мовою.- Зі 108 наукових передбачень письменника-провидця на сьогодні не справдилося лише 10- Згідно з даними ЮНЕСКО, за кількістю перекладів мовами народів світу книги Жуля Верна займають третє місце, поступаючись лише творам сценаристів студії Волта Діснея і книгам Агати Крісті.

pptx
Додав(-ла)
Бекас Дмитро
До підручника
Всесвітня історія 9 клас (Гісем О.В., Мартинюк О.О.)
Додано
30 травня 2021
Переглядів
1132
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку