Презентація "Зимові етюди"

Про матеріал
Образотворче мистецтво 2 клас за підручником Масол Л. М. ІІ розділ. Природи мова кольорова
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Образотворче мистецтво2 клас за підручником Масол Л. М.ІІ. Природи мова кольорова

Номер слайду 2

Урок 1. Зимові етюди

Номер слайду 3

Кружляє ніжно білий пух,Міняє зайчик свій кожух,Вдягає лиска рукавички,Співають весело синички,Ведмідь в барлозі вже дріма,Яка пора скажіть? … Зима

Номер слайду 4

Сонячного зимового дня сніг виблискує та переливається різними барвами. Коли сонечко ховається - кольори набувають інших відтінків. Який день зобразила художниця - сонячний чи похмурий? Які кольори й відтінки вона використала?

Номер слайду 5

Характеристики кольору. Хроматичний колір володіє трьома властивостями:- кольоровим тоном;Будь-який хроматичний колір може бути віднесеним до певного спектрального кольору. Відтінки, що схожі з одним і тим самим кольором спектру (але розрізняються, наприклад, насиченістю і яскравістю), належать до одного і того ж тону. При зміні тону, наприклад, синього кольору в зеленому напрямку спектру він змінюється на блакитний, в зворотньому — на фіолетовий.      - світлотою;Ступінь близькості кольору до білого називають ясністю (або світлотою)      - насиченістю;Два відтінки одного тону можуть розрізнятися ступенем насиченості. Наприклад, при зменшенні насиченості синій колір наближається до сірого.      

Номер слайду 6

Досліди, як народжуються різні відтінки кольору.- яскравістю. Однаково насичені відтінки, що відносяться до одного й того ж кольору спектру, можуть відрізнятися один від одного ступінню яскравості. Наприклад, при зменшенні яскравості синій колір поступово наближається до чорного.      

Номер слайду 7

Фізкультхвилинка

Номер слайду 8

Розгляньте картини зими.

Номер слайду 9

Прослухайте звуки зими― Що ви відчували слухаючи ці звуки?― Який у вас був настрій?

Номер слайду 10

Інструктаж:● аркуш паперу розмістіть вертикально;● продумайте розміщення предметів на малюнку;● подумайте, які кольори використовуватимете у своїй роботі;● щоб будь-який колір зробити холодним, додайте до нього синьої фарби;● промалюйте контури зображуваних предметів . Намалюйте композицію«Зимові етюди» використовуючи (воскові олівці та акварельні фарби). Застосуйте різні відтінки кольорів.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Підсумок уроку1. Про яку пору року ми сьогодні говорили?2. Які голоси зими чули на уроці?3. Які характеристики кольору ви вивчали на уроці?4. Що найбільше вам запамꞌяталось на уроці?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

1. Мистецтво: підручник для 2 кл. закладів загальної середньої освіти./Л. М. Масол, О. В. Гайдамака, О. М. Колотило. – К.: Генеза, 2019. – 112 с. : іл.2. Мистецтво: підручник для 2 кл., загальноосвітніх навчальних закладів./Л. М. Масол, О. В. Гайдамака, Н. В. Очеретяна, О. М. Колотило. – К.: Генеза, 2012. – 144 с. : іл.3. Типові освітні програми для закл. Загальної середньої освіти:1-2 класи. – К.: ТД«Освіта-Центр+», 2018. – 240с.4. http://youtube.com/watch?v=S8 T5w. WGGc. Y4. 5. http://artdosug.ru/wp-content/uploads/2008/

pptx
Додано
18 лютого 2023
Переглядів
1687
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку