Презентація "Зірка Мензатюк. "Ангел Золоте Волосся", 6 клас.

Про матеріал
Презентація "Зірка Мензатюк. "Ангел Золоте Волосся", 6 клас. Презентація містить біографічні відомості про письменницю.
Перегляд файлу

image image

Зрка Мензатюк “Ангел Золоте Волосся”

Зрка Мензатюк:

1.«Коли розмовляємо рдною мовою, ми звучимо в унсон з своєю землею!».

imageimage2.«На власнй дол я переконалася, що успх — не надто полохливий птах. Його можна упймати. Щастя — досяжне, просто треба вмти його вдчувати».

imageМензатюк Зірка Захаріївна народилася 21 жовтня 1954р. року в селі Мамаївцях Кіцманського району Чернівецької області.

Дитяча письменниця, журналіст.


imageimage Писати почала у другому класі. Це сталося так: одного разу вчителька задала написати вдома переказ "Ліс восени". Почавши з переказу, Зірка написала про лисячу нору, яку бачила в лісі, про білочку, що збирала ліщинові горіхи, а далі й про те, яким ліс стане взимку, коли його засипле сніг.  Ще віршовану "Казку про кицю Мурку і дівчину Ганну".

image
image Закінчивши школу, вступила на факультет журналістики Львівського університету імені І.Франка.  Закінчивши у 1977 р. університет з червоним дипломом, вона працювала кореспондентом газети "Радянська Україна".

 З 1995 р. Зірка Мензатюк — член

Національної Спілки письменників України; з 1997 р. веде в дитячому журналі "Соняшник" рубрики

imageimage"Храми України", "Фортеці України", "Щоб любити", "Щоденник мандрівника"; з 2004 р. — автор рубрики про святині України в освітній радіопередачі для школярів "АБЦ" Національного радіо.

  Казки друкувалися у журналах "Барвінок", "Соняшник", "Малятко", у закордонному журналі "Веселка", який виходив у США і Словаччині.

image
image У 1990 році видавництво "Веселка" випустило її першу книжку казок "Тисяча парасольок". Невдовзі в тому ж видавництві вийшла друга книжка "Арніка" (1993) — казка про найчарівніше зілля Карпат. У видавництві "Лелека" побачила світ книжка "Мільйон мільйонів сестричок" (1999).

image   У 2002 р. як спеціальний випуск журналу "Соняшник" вийшла друком книга про найвідоміші церкви та монастирі України, адресована дітям, "Наші церкви: історія, дива, легенди".

image У 2006 р. "Видавництво Старого Лева" надрукувало книгу під назвою "Київські казки", "Таємниця козацької шаблі" і "Казочки-куцохвостики", яке здобуло титул "Книжка року-2006" у номінації "Дитяче свято".

 У 2007 р. у видавництві "Букрек" вийшла книга "Катрусині скарби".

 У 2008 р. у видавництві "Школа" побачила світ її книжка "Макове князювання".

image
 Зірка Мензатюк — лауреат міжнародного літературного конкурсу у США, літературної премії імені Лесі Українки. Нині живе у Києві.

image


image

image
image


Що може розрадити дівчинку, життя якої складається з самих неприємностей? І вчителька раз у раз записує зауваження у щоденник, і однокласники дошкуляють, і тато не їздить на крутому джипі. Але найгірше – братикові потрібна операція, тому батькам, напевне, доведеться продати квартиру… Тут допоможе хіба диво. Справжнє. Як-от поява Ангела Золоте Волосся, який навчить бачити добро навіть у щоденних клопотах і щиро вірити в те, що життя насправді прекрасне.

Паспорт твору

Автор –Зірка Захаріївна Мезантюк, українська письменниця, журналістка.

Рік видання – 2019.

Літературний рід − епос.

Жанр – пригодницька, фантастична повість; повість - казка.

imageТема –  розповідь про реальні та фантастичні пригоди дівчинки Галі та її незвичайного друга Ангела Золоте Волосся.

image
Ідея – будь –які життєві труднощі можна подолати, якщо поруч із тобою люди, які вірять у  тебе  і підтримують. «Завжди треба знаходити добре в тому, що є» .

Головна думка твору – хто багато читає, той багато знає.

Місце подій – Київ сучасний та Київ древній (ХІ ст).

image
Реальні події у творі – зображення звичайної української родини, яка долає складні обставини, викликані хворобою меншого сина Степанчика. Фантастичні події у творі – елементи надприродного, дружба звичайної дівчинки із Ангелом Золоте Волосся, її подорожі в древній Київ.

pdf
Додано
18 квітня
Переглядів
545
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку