Презентація " Зупинка кровотечі"

Про матеріал
різні способи зупинки капілярної, венозної і артеріальної кровотеч, виробити практичні навички надання першої допомоги при кровотечах; пригадати види судин, по яких рухається кров
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Способи тимчасової зупинки зовнішньої кровотечі

Номер слайду 3

Затисніть судину(рану),що кровоточить накладіть пов'язку,що давить,або виконайте тампонаду рани Артерію слід сильно притиснути пучками двох-чотирьох пальців або кулаком до прилеглих кісткових утворень до зникнення пульсу.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Пальцеве притиснення артерії болісне для потерпілого і вимагає великої витримки і сили від надаючого допомогу.

Номер слайду 6

До накладення джгута не відпускайте притиснуту артерію, щоб не відновилося кровотеча.

Номер слайду 7

Утримуючи затиснутою судину, накладіть давлячу повязку зі складених асептичних (чистих) серветок або декількох туго згорнутих шарів марлевого бинта.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Якщо ви почали втомлюватися, попросіть кого-небудь з присутніх притиснути ваші пальці зверху.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Тампонада рани: в рану щільно «набийте» стерильний бинт, рушник і т.д., потім прибинтуйте до рани.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

      Якщо повязка промокає, поверх неї накладіть ще кілька щільно згорнутих серветок і міцно натисніть долонею поверх пов'язки.

Номер слайду 14

Накласти кровоспинний джгут Накладіть джгут на м'яку підкладку (елементи одягу потерпілого) вище рани і якомога ближче до неї.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Підведіть джгут під кінцівку і розтягни. Затягніть перший виток джгута і перевір пульсацію судин нижче джгута або переконайся, що кровотеча з рани припинилося, а шкіра нижче джгута зблідла.

Номер слайду 18

Джгут - крайній захід тимчасової зупинки артеріальної кровотечі Накладіть наступні витки джгута з меншим зусиллям, накладаючи їх по висхідній спіралі і захоплюючи попередній виток.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Вкладіть записку із зазначенням дати і точного часу під джгут. Чи не закривай джгут пов'язкою або шиною. На видному місці - на лобі - зроби напис маркером « Джгут» .

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Термін знаходження джгута на кінцівки 1 годину, після закінчення якого джгут слід послабити на 10-15 хвилин, попередньо затиснувши посудину, і знову затягнути, але не більше ніж на 20-30 хвилин.

Номер слайду 23

Зупинка зовнішньої кровотечі джгутом-закруткою(Більш травматичний спосіб тимчасової зупинки кровотечі!) Накладіть джгут-закрутку (турнікет) з згорнутого підручного матеріалу (тканини, косинки, мотузки) навколо кінцівки вище рани поверх одягу або підклавши тканину на шкіру і зав'яжіть кінці його вузлом так, щоб утворилася петля. Вставте в петлю палицю (або інший подібний предмет) так, щоб вона перебувала під вузлом.

Номер слайду 24

Обертаючи палицю, затягніть джгут-закрутку (турнікет) до припинення кровотечі.

Номер слайду 25

Закріпіть палицю бинтом. В іншому разі вона розкрутиться. Кожні 15 хвилин послаблюйте джгут, щоб уникнути омертвіння тканин кінцівки. Якщо кровотеча не поновлюється, залишіть джгут розпущеним, але не знімайте його на випадок виникнення повторної кровотечі.

Номер слайду 26

Кровоспинні препарати, , Залежно від виду кровотечі ці медикаменти застосовують місцево, парентерально або всередину. Судинозвужувальні препарати. В їх основі лежить спазм судини та покращання згортання крові.

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Місцево частіше всього застосовують 3 % розчин пероксиду водню. Серветки, тампони змочують розчином і накладають на рану.

Номер слайду 30

Препарати, що підвищують згортання крові. Препарати місцевого застосування желатинова губкатромбостатякими наповнюють кровоточиву рану.

Номер слайду 31

Група біологічних гемостатичних засобів свіжозаморожена плазмакріопреципітат. Ці препарати в основному вводять парентерально (внутрішньовенно).

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту, академічний, профільний, для дівчат – Основи медичних знань) 11 клас (Гудима А.А., Пашко К.О., Герасимів І.М., Фука М..М.)
Додано
4 лютого
Переглядів
339
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку