Презентація "Зварювальні флюси"

Про матеріал
Презентація призначення дл я проведення уроків з предмета "Обладнання та технологія зварювальних робіт" для учнів, які навчаються за професією "Електрогазозварник"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зварювальні флюси

Номер слайду 2

захист зони зварювання від повітря;стійкість горіння дуги;якість формування металу шва;щільність шва;стійкість проти утворення тріщин;відокремлювання шлаку після застигання;розкиснення металу шва;легування металу шва;зменшення витрат електродного металу на вигоряння і розбризкування. Флюси для дугового зварювання повинні забезпечувати:

Номер слайду 3

для дугового зварювання вуглецевих і низьколегованих сталей:для дугового зварювання середньо- і високолегованих сталей;для електрошлакового зварювання;для зварювання кольорових металів і сплавів;для наплавлення. За призначенням флюси поділяються на групи:

Номер слайду 4

для дугового зварювання вуглецевих і низьколегованих сталей:для дугового зварювання середньо- і високолегованих сталей;для електрошлакового зварювання;для зварювання кольорових металів і сплавів;для наплавлення. За призначенням флюси поділяються на групи:

Номер слайду 5

АН-348 А, АН-348 АМ, АН-348 В, ОСЦ-45, АН-60, ФЦ-6, АНК-35, АН-37 П, АН-20 С та ін. Індекси, які стоять після назви марки флюсу означають: М — дрібний, С — склоподібний, П — пемзоподібний. Для зварювання вуглецевих і низьколегованих сталей використовують флюси марок: 

Номер слайду 6

АН-20 П, АН-20 С, АН-26, АВ-4, АВ-5, АН-30, ОФ-6, ОФ-10, ФЦ-17, ФЦК-С, ФЦЛ-Гта ін. Для зварювання середньо- і високолегованих сталей використовують флюси марок: 

Номер слайду 7

АІІ-8, АН-22, АНФ-1, АНФ-6, АНФ-7, АНФ-14 У, АН-25, С-1. Для електрошлакового зварювання використовують флюси наступних марок: 

Номер слайду 8

АН-348-А, ОСЦ-45, АН-20 С, АН-26 С, АН-М1, АН-М13, АН-М15, АН-М10 - для механізованого зварювання міді та її сплавів: АН-301, АН-302, АН-304 — для електрошлакового зварювання алюмінію та його сплавів;ЖА-64, ЖА-64 А - для механізованого зварювання під флюсом алюмінію та його сплавів;АНТ-1, АНТ-3, АНТ-7, АНТ-23 А - для дугового зварювання під флюсом титану та його сплавів;АНТ-2, АНТ-4, АНТ-6 — для електрошлакового зварювання титану та його сплавів. Для наплавлення використовують флюси марок: АН-70, АН-28, АН-20 П та ін. Для зварювання кольорових металів і сплавів застосовують флюси наступних марок:

Номер слайду 9

флюс має бути більш легкоплавким, ніж основний і присаджувальний метал;флюс повинен мати достатню рідкотєкучість;флюс не повинен спричиняти корозію швів;флюс повинен активно розкиснювати оксиди й переводити їх у більш легкоплавкі хімічні сполуки або видаляти їх з ванни;утворений шлак повинен добре захищати метал від окиснення киснем та азотом повітря;шлаки повинні добре відокремлюватися від шва після зварювання;густина флюсу має бути меншою від густини основного й присаджувального металу, щоб шлак добре спливав на поверхню ванни і не залишався в металі шва. Флюси для газового зварювання і зварювання вугільним електродом повинні відповідати таким вимогам:

Номер слайду 10

Робота з флюсами при їх сортуванні, пакуванні, транспортуванні, контролі якості може супроводжуватися виділенням пилу, що містить марганцеві, крем'янисті, фтористі з'єднання. Флюсова пил відноситься до хімічно небезпечних і шкідливих виробничих факторів. За характером впливу на організм людини флюсовий пил є токсичним, дратівливим і сенсибилизуючим, шляхи проникнення в організм - через органи дихання, шкірні покриви та слизові оболонки. Працюючі з флюсами повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту відповідно до типових галузевих норм, затвердженими в установленому порядку. Вимоги безпеки.

Номер слайду 11

Флюси повинні бути упаковані в паперові мішки. Маса нетто одного мішка від 20 до 50 кг. Флюс повинен транспортуватися в критих транспортних засобах будь-яким видом транспорту відповідно до правил перевезення, навантаження і кріплення вантажів, що діють на відповідному виді транспорту. Флюс повинен зберігатися в критих неопалюваних складських приміщеннях. Гарантійний термін зберігання флюсів - 2 роки з дня виготовлення. Упакування, транспортування та зберігання.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Shchudlo Tania
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 грудня 2019
Переглядів
2346
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку