Презентація "Звички і здоров'я"

Про матеріал
Презентація з курсу Здоров’я, безпека та добробут. 6 клас. Воронцова Стосунки з однолітками • ВПЛИВИ ДРУЗІВ • МАНІПУЛЯЦІЇ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звички і здоров’я.

Номер слайду 2

Звичка — це схильність робити щось шкідливе чи корисне, наприклад для здоров’я. Які ви можете назвати звички?

Номер слайду 3

Небезпеки вживання психоактивних речовин• Психоактивні речовини згубно впливають на роботу головного мозку та нервову систему людини.• Перш ніж закурити або випити алкогольний напій, замислись про наслідки. Залежність від дії психоактивних речовин виникає швидко, а звільнитися від неї дуже складно.• Дослідження доводять, що 30-50 % випадків смерті від раку можна було б уникнути, якби людина відмовилась від шкідливих звичок.• Центр громадського здоров’я МОЗ України радить дотримуватися здорового способу життя, щоб знизити ризик захворіти на рак та інші хронічні захворювання.

Номер слайду 4

Куріння спричиняє захворювання:серцево-судинної системи (інфаркт, інсульт), злоякісні пухлини (рак легень, губи, ротової порожнини, гортані), хронічні захворювання легень, виразка шлунка.

Номер слайду 5

Нікотин — отруйна речовина, що легко всмоктується слизовою оболонкою носоглотки та дихальних шляхів. У тютюновому диму містяться небезпечні нікотин, чадний та вуглекислий гази тощо.

Номер слайду 6

Внаслідок вдихання сигаретного диму «пасивними» курцями у крові утворюються шкідливі сполуки з чадним і вуглекислим газом, що несе небезпеку для здоров’я та життя.

Номер слайду 7

Алкоголь – це отрута, яка найбільше вражає головний мозок. Мозок людини, що зловживає аклоголем. Мозок людини, що не вживає алкоголь. Залежність від зловживання алкоголем, згодом викликає захворювання — алкоголізм.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дай відповідь на запитання:• Назви причини, які спонукають людей не курити й не вживати алкоголь.• Продовж перелік причин, через які підлітки відмовляються від шкідливих звичок• Чому відмова від шкідливих звичок є складником здорового способу життя ?

Номер слайду 10

Кроки формування або зміни звички

Номер слайду 11

Здоровий спосіб життя сприяє реалізації всіх можливостей, які природа надає людині. Він є чинником здоров’я, а нездоровий спосіб життя - чинником ризику. Чим раніше сформувалися корисні звички, тим легше людині уникнути шкідливих звичок.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Найбільше мені запам’яталося …Найбільше мені сподобалось…Я зрозумів / зрозуміла, що …

pptx
Додано
25 квітня
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку