Презентацію на тему: "Військовий прилад хімічної розвідки(ВПХР)"

Про матеріал

Презентацію на тему "Військовий прилад хімічної розвідки(ВПХР)". Без анімацій та інших капризів. Презентація з наочним матеріалом та покроковим описом по роботі з даним приладом.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВПХР(військовий прилад хімічної розвідки)

Номер слайду 2

Військовий прилад хімічної розвідки. Прилад, призначений для виявлення й визначення ступеня зараження отруйними й сильнодіючими отруйними речовинами повітря, місцевості, техніки й т.д. Принцип виявлення й визначення отруйних речовин даним приладом заснований на лінійно-кольорометричному методі. Залежно від того, який був узятий індикатор та як він змінив колір, визначають тип отруйних речовин та його приблизну концентрацію у повітрі.

Номер слайду 3

Склад ВПХР

Номер слайду 4

1)Корпус

Номер слайду 5

2) Ручний насос

Номер слайду 6

3) Касети з індикаторними трубками

Номер слайду 7

4) Протиаерозольні фільтри

Номер слайду 8

5) Насадка

Номер слайду 9

6) Захисні ковпачки

Номер слайду 10

7) Електроліхтарик

Номер слайду 11

8) Грілка

Номер слайду 12

9) Патрони для грілки

Номер слайду 13

10) Лопатка

Номер слайду 14

Принцип роботи ВПХРДля визначення рівня забруднення повітря чи надр землі використовують насос, до якого прикручують насадку та індикаторні трубки в залежності від імовірного типу забруднення. Для взяття проби землі використовують лопатку. На насадку кладуть захисний ковпачок, куди насипають землю. Якщо є великий рівень забруднення, то додатково на ковпачок кладуть фільтр, після чого роблять приблизно 60 качків насосом.

Номер слайду 15

Перед використанням індикаторної трубки її потрібно розпиляти в залежності від виду трубки. На кінці насосу є спеціальне місце, де пиляти колбу. Якщо температура мінусова і реагенти в колби замерзають-використовують грілку з патронами. Патрон вставляють у грілку і пробивають голкою, яка прикріплена до грілки. Після цього вставляють трубки в грілку до їх розмерзання. Коли розпиляли індикаторну трубку потрібно розбити реагент, для чого використовують з іншої від пилки сторону насоса.

Номер слайду 16

Коли всі дії виконані-вставляєте індикаторну трубку в насос і робите 60 качків. Після цього дивитеся на забарвлення в трубці. Якщо це зелена трубка(хлорциан, фосген, дифозген, синильна кислота), то в разі збруднення білий порошок стане жовтим. Чим більше зараження, тим насичиніший буде колір.

Номер слайду 17

Послідовність зборки і використання1) Розпилюємо індикаторну трубку;

Номер слайду 18

2) Проколюємо в ампулі активну речовину

Номер слайду 19

3) При потребі нагріваємо трубку в грілці

Номер слайду 20

4) Вставляємо трубку в насос і якщо це земля – приєднуємо насос до насадки

Номер слайду 21

5) Якщо повітря сильно забруднене, то накладаємо на захисний ковпачок фільтр

Номер слайду 22

6) Робимо близько 60 качків насосом

Номер слайду 23

Після цього обов’язково дивимося на колір реагентів. Ось показники:

Номер слайду 24

Увага!Усі маніпуляції з ВПХР проводити тільки в захисних рукавицях і протигазі, оскільки пошкодження індикаторних трубок може призвести до хімічних опіків !!!

Номер слайду 25

Дякую за увагу!Презентацію підготував учитель Захисту Вітчизни Червоноградської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №14 Фролов Олексій Дмитрович

pptx
Додано
18 липня 2018
Переглядів
4803
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку