Презинтація до педагогічних читань

Про матеріал
Презентація, яка допомагає більш глибоко пізнати педагогічну спадщину В.О. Сухомлинського
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основи професійної етикиу педагогічній спадщині В. О. Сухомлинського

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

«Продовжуючи себе у  своїх вихованцях, ми творимо не тільки людину . Ми творимо самий час. Дух часу,  взаємини між людьми – все це залежить від того,  які ми  з  вами,  від  того, яка школа,  що їй народ ввіряє своє майбутнє .»                                                                В. О. Сухомлинський

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

-Гуманність, -знання індивідуальних особливостей учнів,- інтелігентність педагога, -його ерудиція, -освіченість, справедливість, -позитивна спрямованість вчителя, -уміння слухати дитину, -доброзичливість, -здатність до самовдосконалення та постійного розвитку

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

„Для багатьох учителів невстигаюча, відстаюча дитина – це таємниця за сімома печатками.  Без знання душі дитини, особливостей її мислення,  сприймання навколишнього світу слова про чуйність залишаються звуком пустим;  без знання душі дитини нема педагогічної  професійної етики,  нема наукового керівництва школою” В. О.  Сухомлинський.

Номер слайду 13

Ще однією складовою педагогічної етики є інтелігентність педагога, його освіченість, ерудиція, справжня висока культура. Справедливість, відсутність будь-якої фальші у словах та діях вчителя, гідність, відданість своїй праці, порядність – такими рисами, на думку В. О. Сухомлинського повинен володіти педагог.

Номер слайду 14

«Уміння слухати дитину— велике педагогічне мистецтво. Там, де немає цього мистецтва, немає і не може бути виховання», - стверджував В. О. Сухомлинський.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

«Світ вступає у вік Людини. Більше, ніж коли б то не було, ми зобовязані думати тепер про те, що ми вкладаємо в душу людини».

pptx
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
352
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку