Презентація до уроку біології в 6 класі "Будова клітини"

Про матеріал

Усі організми складаються з клітин або різними способами утворені з них; Клітини рослин і тварин подібні за головними рисами; Ріст і розвиток організмів пов’язані з утворенням клітин. Клітина – це елементарна біологічна система, одиниця будови, функціонування, розмноження живих організмів на Землі. Дана розробка презентації дає нам змогу зазирнути всередину клітини і вивчити її будову.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Будова клітини§7 с.22 Презентацію підготувала. Борщевська Л. В., вчитель біології і хімії Дружелюбівської філії Добровеличківського ліцею «ІНТЕЛЕКТ»

Номер слайду 2

клітина, мембрана, органели, ядро, цитоплазма. Основні поняття та терміни:

Номер слайду 3

Форми клітин

Номер слайду 4

Будова рослинної клітини

Номер слайду 5

Клітинна мембрана – це частина клітини, що відокремлює її від довкілля та здійснює з ним обмін речовин. До її складу входить целюлоза, що надає міцності клітині, слугує опорою та запобігає розриву клітини. Оболонка також визначає розмір і форму клітини. В оболонці є пори, через які здійснюється зв’язок між сусідніми клітинами. Клітинна мембрана(оболонка)

Номер слайду 6

Напіврідке внутрішнє середовище, яке об’єднує всі клітинні структури і забезпечує їх взаємодію, на 90% складається з води у якій розчинені солі та органічні речовини. Цитоплазма

Номер слайду 7

Відповідає за зберігання та передачу спадкової інформації. Ядро

Номер слайду 8

Органели - це постійні  структури цитоплазми, які виконують певні важливі для клітини функції.

Номер слайду 9

З чого складається мембрана рослинної клітини?Зазначте складові частини клітини?Яку роль виконують цитоплазма? Поясніть які особливості ядра забезпечують його функції. Дати відповіді на запитання

Номер слайду 10

Прочитати параграф №7 Записати висновки ст.25 Вивчити конспект. Домашнє завдання

pptx
Додано
13 листопада 2022
Переглядів
823
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку