Презентація"Плетіння з паперової лози"

Про матеріал

Данна презинтація може бути використана для 5-9 класів,як додатковий матеріал,або окремий урок.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Паперова лоза: історія ремесла. Підготувала вчительтрудового навчання. Харківської спеціадізованої школи І-ІІІступенів№134 Колесниченко К. М.

Номер слайду 2

Старовинне ремесло плетіння. Плетіння в побуті було відоме ще з давніх часів. Його використовували для створення будинків, дахів, предметів одягу й побутового вжитку: кошиків, сумок, тарілок, таць, меблів, іграшок тощо. Кожен виріб виготовляли, застосовуючи особливу техніку створення: спіральну, каркасну, стрічкову, полотняну й іншу. Для плетіння використовували легкодоступні гнучкі матеріали: кору липи й берези, коріння сосни та ялини, верболіз, дубову скіпку, рогіз, стебла соломи з пшениці, ячменю й жита.

Номер слайду 3

Трансформація плетіння в модне хобіУ 20 столітті заощадливі майстри Кореї та Японії почали використовувати для плетіння легкодоступний матеріал — папір. Уже у 21 столітті в різних куточках світу відбувся творчий сплеск, що перетворив техніку плетіння з паперової лози в сучасне модне хобі. Адже папір — не тільки дешевий матеріал, але й елемент сучасного екоруху. В умілих руках майстра звичайний папір трансформується в креативні речі: дизайнерський декор, прикраси, посуд, обереги, композиції інтер’єру, інсталяції тощо. Такий натхненний творчий процес перетворив паперову лозу на сучасний вид мистецтва.

Номер слайду 4

Матеріали й інструменти. Доступною сировиною для плетіння з паперової лози є старі газети, журнали й офісний папір, тобто максимум користі при мінімумі витрат. Паперове лозоплетіння — створення виробів із трубочок-лозинок. Круглу трубочку для плетіння виготовляють у результаті намотування паперової смужки на спицю. Сам процес виготовлення виробу з паперової лози можна поділити на кілька етапів:

Номер слайду 5

Етапи : Перший етап — підготувати необхідні матеріали. Другий етап — виготовлення безпосередньо паперових трубочок. Третій етап — безпосередній процес плетіння. Він залежить від обраного виробу й техніки плетіння. Готовий виріб ґрунтуємо за допомогою пензлика та клею — це наддасть формі міцності. Далі наносимо декор — розпис, декупаж, аплікацію тощо. Потім двічі покриваємо безбарвним лаком, щоби надати яскравості й захистити від вологи. Можна також прикрасити виріб об’ємними елементами: стрічками, стразами, штучними квітами, квілінгом, блискітками або декоративною ліпкою.

Номер слайду 6

Моделі -аналоги

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Інформаційні джерелаhttps://ocnt.com.ua/paperova-loza-istoriya-remesla-mystecztvo-pletinnya-ta-vyroby-mykolayivskyh-majstriv/https://spadok.org.ua/http://ulianka.te.ua/http://ulianka.te.ua/http://ulianka.te.ua/http://ulianka.te.ua/https://vseosvita.ua/library/proektna-dialnist-tehnologia-pletinna-z-paperovoi-lozi-406132.html

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Богданова Лидия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 січня 2023
Переглядів
1955
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку