Прийом "Емоційний термометр"

Про матеріал

Прийом "Емоційний термометр" допоможе зʹясувати емоційний настрій учнів після виконання домашньої роботи. Переглядаючи слайди з назвами сучасних українських пісень, учні оберуть для себе той варіант, котрий найвлучніше передає емоції, що виникли при підготовці до уроку. Прийом можна використовувати для учнів 5-11 класів при вивченні української мови і літератури.

Перегляд файлу

Назва прийому ,,Емоційний термометр, або чи встиг я виконати домашнє  завдання до перших півнів*”

 

Мета: зʹясувати емоційний настрій учнів після виконання домашньої роботи, пропонуючи  для аналізу складності завдань назви сучасних українських  пісень; спонукати до аналітичної діяльності; розвивати мовленнєву компетентність, критичне мислення школярів; виховувати ціннісне ставлення до творчості сучасних українських виконавців.

Методика використання: для зʹясування рівня складності домашнього завдання учням пропонується  переглянути слайди з назвами сучасних українських пісень та обрати для себе той варіант, котрий найвлучніше передає емоції, що виникли при підготовці до уроку.

 

C:\Users\Olga\Desktop\1000-kazka-new-name.jpg

C:\Users\Olga\Desktop\5mso4yayogcp2lks376shtgp2dnyhfvi.png

KAZKA

 ,,ПЛАКАЛА”

ДРУГА РІКА 

,,СЕКРЕТ”

Группа «Океан Эльзы»

Результат пошуку зображень за запитом "вів'єн морт пісні"

ОКЕАН ЕЛЬЗИ

,,БЕЗ БОЮ”

VIVIENNE MORT

,,ДОСВІД”

Результат пошуку зображень за запитом "pianoбой"

Пов’язане зображення

PIANOБОЙ

,,УСЕ, ЩО ТЕБЕ НЕ ВБИВАЄ 

БУМБОКС

,,ТВІЙ НА 100%”

*До того як механічні годинники стали загальнодоступними, нічним часоміром був півень. В Україні його так і називали "будима", бо він будив людей уранці. Упродовж ночі півні співають тричі: уперше — опівночі, удруге — перед зорею, а втретє — на світанку. Тому, щоб визначити пору ночі, казали: перші, другі і треті півні.

Вислів ,,до перших півнів” означає до півночі.

docx
Додано
12 квітня 2020
Переглядів
1151
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку