Про роботу із запобіганням усім видам дитячого травматизму та збереження здоров’я дітей за І семестр

Про матеріал
Доповідь про роботу із запобіганням усім видам дитячого травматизму та збереження здоров’я дітей за І семестр
Перегляд файлу

Про роботу із запобіганням усім видам дитячого травматизму та збереження здоров’я дітей

Підготувала Калінічева Т.С.

З метою  оцінки ефективності методів роботи школи з профілактики дитячого травматизму та усунення недоліків, вивчення стану виконання планів виховної роботи, аналізу виконання плану заходів з профілактики всіх видів дитячого травматизму було узагальнено підсумки роботи із запобігання  дитячого травматизму у І-му семестрі 2023/2024 навчального року.   

         Профілактична робота щодо запобігання дитячому травматизму та збереження здоров'я дітей упродовж І семестру 2023/2024 навчального року проводилася відповідно до Закону України «Про освіту», Закону України «Про повну загальну середню освіту», законів України «Про охорону дитинства», «Про дорожній рух», «Про пожежну безпеку», «Про охорону здоров'я», наказів МОН України від 26.12.2017 № 1669 «Про затвердження Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 23.01.2018 № 100/31552, від 16.05.2019 року №659 «Про затвердження положення про порядок розслідування нещасних випадків, що сталися із здобувачами освітнього процесу», листа МОН України від 08.05.2018 року №1/9-228 «Щодо проведення екскурсій та подорожей з учнівською та студентською молоддю», забезпечуючи реалізацію державної політики в галузі охорони дитинства, з метою профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності та охорони життя і здоров'я учнів, запобігання всім випадкам дитячого травматизму під час освітнього процесу, екскурсій, канікул, у побуті.

  Робота була направлена на попередження всіх видів дитячого травматизму, формування у вихованців навичок безпечної поведінки, здорового способу життя.

Адміністрацією закладу здійснюється контроль за виконанням нормативних документів із запобігання дитячого травматизму, збереження життя та здоров’я учнів, створення безпечних умов для учасників освітнього процесу.

Увага приділяється формуванню здорового способу життя і навичок безпечної поведінки. У планах роботи класних керівників відображена тематика бесід із запобігання всіх видів дитячого травматизму.

Напередодні канікул з учнями  проводилися комплексні бесіди з усіх видів дитячого травматизму.

Класні керівники ведуть журнали первинного та цільового інструктажу з безпеки життєдіяльності учнів.

На батьківських зборах обговорено  питання попередження всіх видів дитячого травматизму під час канікул: правила безпеки з ВНП, користування газовими та електроприладами, профілактика отруєння та утоплення, протипожежна безпека, правила дорожнього руху, поведінки на залізниці, безпечна поведінка біля водоймищ,   правила поведінки під час грози тощо.  Зазначено, що батьки несуть персональну відповідальність за життя і здоров’я дітей під час канікул та перебування дітей вдома.

З метою охорони життя і здоров’я учнів, формування навиків здорового способу життя, попередження дитячого травматизму в ліцеї  були проведені виховні заходи:

  1.     Місячник основ безпеки життєдіяльності, протягом якого були проведені наступні заходи:

-         Виховні години: «Подорож до країни дорожніх знаків», «Азбука безпеки», «Обережно! Дорого!», «Супер-герої безпеки»;

-         Анкетування учнів із питань дотримання правил дорожнього руху;

-         Конкурс малюнків «Безпека дорожнього руху»;

-         Індивідуальні бесіди та консультації.

  1.     З 06 по 10 листопада 2023 року проводився Тиждень правил дорожнього руху, протягом якого:

-         Проводились виховні години: «Увага на дорозі – життя у безпеці», «Знавці правил дорожнього руху», «Твоя дорога до школи», «Безпека на дорозі – безпека життя», «Правила їзди на велосипеді. Безпека. Обережність», «Твій друг – безпечний рух».

-         07.11.2023 - Єдиний урок «Безпека на дорозі – безпека в житті».

-         09.11.2023 - Відеозустріч з батьками: «Мій друг — безпечний рух».

-         09.11.2023 - Квест "Стежка безпеки".

-         10.11.2023 - Практичне заняття «Надання першої допомоги при ДТП», яке провела фельдшер Альтман Таїса Степанівна.

-         Конкурс малюнків «Безпека на дорозі – безпека в житті».

-         Тематична виставка «Твій друг - безпечний рух».

  1.     На передодні зимових канікул, 22.12.2023 р., класний керівник 8 класу Мельник Валентина Петрівна провела виховний захід «Безпека на щодень».

Пропоную і надалі проводити роботу із запобіганням усім видам дитячого травматизму та збереження здоров’я дітей.

docx
Додано
10 січня
Переглядів
968
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку