Проект - презентація " 10 незвичайних фонтанів світу"

Про матеріал

Під час Тижня географії в школі викристовуємо проекти створені учнями... Дана презентація знайомить нас з дивовижними фонтанами світу, деякими їх особливостями.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

10 неймовірних фонтанів

Номер слайду 2

Всі ми при слові “фонтан” уявляємо собі деякий середньостатистичний об`єкт природного або штучного походження, з якого витікає вода під дією тиску…  В цій презентації зібрані не дуже відомі та найбільш незвичні приклади таких фонтанів … Оцініть!!!

Номер слайду 3

Традиційний фонтан

Номер слайду 4

В цьому рейтингу зібрані найбільш незвичайні, на наш погляд, фонтани світу, кожний з яких цікавий чимось особливим. Розпочнемо з 10 місця — міст-фонтан Банпо в корейському Сеулі. В довжину він сягає 1140 метрів та є найдовшим фонтаном в світі. Фонтан складається із 380 – ти розпилювачів, які щохвилини “випльовує” 190 тонн води!

Номер слайду 5

Номер слайду 6

А 220 кольорових вогнів підсвітки дали фонтану ім`я Moonlight Rainbow Fountain — Фонтан Місячної Веселки

Номер слайду 7

9-е місце в рейтингу займає Фонтан Достатку в Сінгапурському місті Сантек. Цей фонтан збудований за фен-шуєм))

Номер слайду 8

Він займає територію в 16,831 квадратних метрів та сягає у высоту 30 метрів.

Номер слайду 9

Збудований цей гігантський фонтан з бронзи та важить майже 85 тонн. Він розташований в центрі підземного ресторану, це дозволяє відвідувачам дивитись вгору та бачити величезне мідне коло над собой

Номер слайду 10

На 8 сходинці рейтингу «Незвичайні фонтані» — паризький Фонтан Невинних. Назву він одержав від ділянки цвинтару, на якому був збудований. Фонтан Невинних був створений видатним французьким діячем епохи Відродження Пьєром Леско та втілений в камені Жаном Гужоном.

Номер слайду 11

Фонтан знаходився на Кладовищі Невинних до 1788 года, коли його вирішили перемістити. Нинішнє місцеположення він зайняв лише в 1858 році.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Фонтан Невинних є прекрасним прикладом стилю маньєризму, який панував в західноєвропейському мистецтві XVI століття, прихильники якого намагались творити високі та тонкі скульптури. Фонтан декорований маленькими хлопчиками с крилами, типовою прикрасою того часу.

Номер слайду 14

7 місце займає Фонтан Короля Фехда, розташований на узбережжі Джедда в Саудівській Аравії. Його також називають фонтаном Джедда, по місцю розташування, він є найвищим фонтаном в світі. Водний потік вистрілює з швидкістю 375 км/год та сягає висоти Ейфелевої вежі без антени, — 312 метрів!

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Работу фонтану ускладнює те, що він працює на морській воді, а прісна вода використовується лише для охолодження електромоторів насосів, а також в системі кондиціонування повітря насосної станції. Сама станція знаходиться на глибині від 20 до 30 м під водою, на її будівництво витратили 7000 тонн бетону. Маса води після підйому до найвищої точки становить майже 19 тонн. Фонтан освітлює 500 потужних прожекторів, розташованих на пяти штучних островах.

Номер слайду 17

Один раз в рік фонтан проходить профілактичний огляд на протязі 3-х тижнів. Для фонтану також складений спеціальный список регулярних перевірок — через солону воду та високий тиск. Фонтан Джедда домінує над містом и був пожертвуваний йому покійним Королем Фехдом бін Абдулом Азізом

Номер слайду 18

Номер слайду 19

На 6 місці — Музичний Фонтан Храму Великого Дикого Гусака в китайському Ксяні. Він претендує на звання найбільшого співаючого фонтану в Азії, з найдовшою підсвіткою.

Номер слайду 20

В арсеналі фонтану — 22 типи бризок, які використовуються для створення грандіозноного морського пейзажу. Під час “вистрілювання” водних струменів з`являється полум`я. Початок шоу — щодня о 20:30, але воно триває в лише 20 хвилин.

Номер слайду 21

5-тим в рейтингу є фонтан Треві в Римі, котрий вважається найбільшим в світі фонтаном в стилі барокко. Це, на нашу думку, один з найкрасивіших фонтанів в світі.

Номер слайду 22

На 4 місці — Фонтан Харибди біля Залу Сіема в Британському Сандерленді. Це найбільший в світі фонтан-лійка, створений водним художником Уільямом Паєм. Завдяки Паю, можна тепер спостерігати за справжнім водним виром, не боячись бути в нього затягнутим…

Номер слайду 23

Харибдою в грецькій міфології звали сирену, яка викрала стадо волів у самого Зевса, за що той “нагодував” її парою блискавок, перетворивши Харибду в гігантський водний вир, що неодмінно засмоктував у себе кораблі. Фонтан замкнений в оболонку з прозорого пластику, в центрі кожні 15 хвилин піднімається повітряний вихор, що й надає воді специфічної форми..

Номер слайду 24

3 місце, “бронзу”, серед незвичних фонтанів у нашому рейтингу, завоював Фонтан Боротьби в Канадському Монреалі. Це одне з творінь відомого канадського художника Жан-Поля Ріопеля.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Коли туман осідає, центральну частину фонтану оточує кільце палаючого вогню, який горить на протязі 7 хвилин.

Номер слайду 27

Все це має дуже ефектний вигляд – здається, що вогонь горить безпосередньо на поверхні води. Вогонь оточений бронзовими скульптурами людей і тварин. Весь процесс триває приблизно 32 хвилини. Цю надзвичайно цікаву кінетичну інсталляцію можна спостерігати кожної години з 7-ої до 11-ої години вечора. Фонтан був створений в 1969 році, и до сьогодні виглядає дуже незвично

Номер слайду 28

Номер слайду 29

2 місце — Фонтан на Замковій площі в Суонсі, Уельс. Це незабутнє видовище можно спостерігати лише один раз на рік — 1 березня, в День Святого Давида Валлійського, покровителя Уэльсу.

Номер слайду 30

Всі останні дні фонтан не відрізняється нічим особливим, але саме 1 березня склалась традиція підфарбовувати воду в червонийй колір, саме з цієї причини жителі Уельсу називають фонтан Кривавим.

Номер слайду 31

Вода залишається червоною до 9 березня

Номер слайду 32

І так, найбільш незвичным фонтаном у нас, виявився Ртутний Фонтан в Барселоні. Попав він в наш список зовсім не через захмарну красу або масштабність, зовсім навпаки — це найменший, тихий и спокійний фонтан з усіх тих, з якими ми сьогодні познайомились. Найбільш незвичним, на наш погляд, його робить те , що замість води в ньому тече ртуть — больше ніде в світі нема ртутного фонтану! Він був створений Олександром Калдером для уряду Іспанської Республіки в пам`ять про осаду містаа Альмадена.

Номер слайду 33

Вперше фонтан був показаний в Парижі в 1937 році під час Міжнародної виставки. Пізніше він був перенесений в Барселону. Тоді нихто ще не знав про згубний вплив ртуті на людину і фонтан був відкритий для всіх бажаючих. Тепер же подивтись на нього можна лише з-за спеціального скла, щоб люди не отруїлись парами ртуті, а найбільш цікаві не торкались її…

Номер слайду 34

Номер слайду 35

В цей список потрапили лише 10 незвичайних фонтанів. Наспраді їх дуже багато! Просто ці, ми вважаємо, найбільш яскравими, красивимими та незвичними

Номер слайду 36

В рейтинг не ввійшли: знамениті Танцюючі фонтани в Дубаї. Вони як "живий балет-фейєрверк" и кожні півгодини - нове шоу!

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Коли вони танцюють - "мурашки по шкірі бігають:)))

Номер слайду 40

Створіть свій рейтинг! Над проектом працювали учні 10 класу СЗШ №2 м. Сокаля: Анастасія Вавринчук, Олеся Микитюк, Віталій Чайковський, Михайло Данилов, Дана Гура під керівницвом вчителя географії Недоступ Світлани Миколаївни…

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Коберник Наталія Іванівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
6 серпня 2018
Переглядів
5064
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку