Проект свята «Я і моя молодша сестричка», присвячений Міжнародному жіночому дню 8 Березня

Про матеріал

На конкурс «Вчительська десятка». Проект свята «Я і моя молодша сестричка»,

присвячений Міжнародному жіночому дню 8 Березня – це колективна робота учнів 1-11 класів при підготовці і проведенні свята.

Перегляд файлу

Проект свята «Я і моя молодша сестричка»,

присвяченого Міжнародному жіночому дню 8 Березня

Мета: створити у дітей позитивний емоційний настрій; розвивати пізнавальну активність учнів, естетичний смак дітей;  взаємодопомогу, здоровий дух суперництва; збагатити їх новими враженнями; сприяти підвищенню рівня зацікавленості; спонукати відчувати й розуміти прекрасне.

Завдання:

  • розширити досвід участі дітей у колективній діяльності;
  • розвивати ініціативу, творчу фантазію, творчі здібності дітей;
  • створити сприятливі умови для організації дружньої роботи;
  • сприяти прояву позитивних якостей особистості;
  • виховувати бажання брати участь в усіх видах діяльності.

Метод проведення: проект

Тип проекту: конкурсно-розважальний.

Форма проведення: свято

За тривалістю: короткотривалий.

За кількістю учасників: колективний.

Місце проведення: приміщення школи.

Реквізит: мікрофон, фотоапарат; ручки, папір А4, шари

Технічне оснащення: флеш-накопичувач з аудіозаписами; ноутбук, телевізор.

План реалізації проекту

№ з\п

Заходи

Термін

Виконавці

Прогнозовані результати

1.

Зустріч авторського колективу

26 лютого

Заступник з виховної роботи, актив учнівського самоврядування

Ознайомлення з метою проекту

2.

Робота колективу з літературою та з Інтернет -ресурсами

27 - 28 лютого

Заступник з виховної роботи, актив учнівського самоврядування

Підбір матеріалів

3.

Круглий стіл. Обговорення сценарію свята

1 березня

Заступник директора з виховної роботи, актив учнівського самоврядування

Сценарій свята, підбір конкурсів

4.

Завдання учасницям

2 березня

Учасниці свята

Виготовлення сувенірів власними руками

5.

Проведення свята

7 березня

Хлопці НВК

Привітання з Міжнародним жіночим днем 8 Березня

6.

Фотовиставка проекту

9 березня

Заступник директора з виховної роботи

Реклама діяльності НВК

 

Оформлення: на задній частині сцени цифра 8, зроблена із весняних квітів

 

Анотація історії свята

Це всіма улюблене свято походить із Давнього Риму І століття до н.е. Вважали, що богиня Юнона, дружина великого Юпітера, була наділена великою владою, і мала величезні можливості. У неї було багато імен; Юнона-Календарія, Юнона-Монета… Вона дарувала людям хорошу погоду, вдачу у справах, відкривала кожен місяць року.

Але найбільше схилялись римлянки перед Юноною-Луциєю («світлою»), захисницею жінок. Її шанували в кожному будинку, їй дарували подарунки, коли гуляли весілля та при народженні дитини. Найрадіснішим святом для жіночої половини Риму було свято 1 Березня, яке присвячували цій богині. Все місто ставало іншим: святково одягнені жінки йшли з вінками квітів у руках до храму Юнони-Луциї. Вони молилися, приносили квіти в подарунок своїй захисниці сімейного щастя.

Вперше Міжнародний жіночий день 8 Березня був встановлений в Копенгагені у 1910 році. День 8 Березня вважався днем міжнародної солідарності працюючих жінок в боротьбі за свої права.

Вперше святкували цей день у 1911 році в Німеччині, Австрії, Швейцарії і Данії 19 березня. З 1966 року, відповідно до Указу Президії Верховної Ради СРСР від 8 травня 1965 року, Міжнародний жіночий день став святом і неробочим днем. А у 1976 році Міжнародний жіночий день був офіційно визнаний ООН. Сьогодні 8 Березня в Україні – це свято весни і світла, данина поваги жінці.

 Та головна прикраса свята – це, звичайно, сяючі очі та посмішки жінок.

Сценарій проведення свята

 До зали заходять хлопці, одягнені в костюми джентльменів (вони у піджаках і білий шарф на шиї). Звучить пісня «8 Березня».

Ведучий 1. Добрий день, дорогі наші гості! Вітаємо вас з настанням весни, з першим весняним святом - Днем 8 Березня!

Ведучий 2. З ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове жіноче свято – 8 Березня. Цей день несе у світ ніжність і красу. Адже усе найдорожче, що є у нашому житті – щастя, радість, надія, кохання, пов’язане з жінкою.

Ведучий 3. Без вас, дорогі жінки, не було б стільки світла, любові і тепла. Ви наповнюєте будні яскравими фарбами, спонукаєте до шляхетних вчинків і добрих справ. Нехай вас ніколи не оминає турбота чоловіків, а прекрасні почуття дарують натхнення для нових творчих успіхів і життєвих перемог. Будьте коханими і кохайте, а ми, чоловіки, робитимемо все, аби ви почувалися щасливими.

Ведучий 4. А сьогодні від щирого серця бажаємо вам сонячного, самого святкового настрою, бо всіх вас ми запросили на конкурсно-розважальній грі «Я і моя молодша сестричка». Приготуйся веселитися! Щирий сміх та море позитивних емоцій усім гостям свята гарантовані.

Ведучий 1. Для наших милих дівчат прийшла пора конкурсів, вони будуть позмагатися у спритності та винахідливості.

Ведучий 2. Сьогодні до нас завітали найкрасивіші, найрозумніші, найпривабливіші, найталановитіші, найчарівніші дівчата. Вони, як весняні квіти: такі ж прекрасні, тендітні, чутливі.

Ведучий 3. Давайте зустрінемо їх гучними оплесками.

Лунає пісня "Дівчина-весна" у виконанні Н. Бучинської. Під музичний супровід в по черзі виходять учасниці конкурсу. У кожної на стрічці висить емблема весняної квітки. На фоні мелодії ведучі  оголошують  їхні  імена та прізвища дівчат і дають їм невеличку характеристику.

Ведучий 4. Отже, ми вітаємо конкурсанток під  №1.  Це підсніжники. Ці дівчатка - хороші подружки. Вони сповнені енергії і бадьорості, мають живий характер, почуття гумору.

Ведучий 1. Запрошуємо на сцену конкурсанток під  №2. Це проліски. Вони розумні, талановиті, мають широке коло інтересів, вміють відстоювати свою думку.

Ведучий 2. Ми раді вітати на нашому святі конкурсанток під  №3. Це тюльпани. Вони товариські й артистичні. До того ж прекрасні майстрині.

Ведучий 3. Зустрічаємо конкурсанток під  № 4. Це крокуси. Завжди їхнє обличчя освітлюють милі і привабливі усмішки . Вони наполегливі, мрійливі і артистичні.

Вітання дівчатам оголошують ведучі

Ведучий 4.

З 8 Березня дівчата,

Рибки, сонечка, зайчата!

Був би сірим світ без вас -

Без чулків, бантів і страз.

Ведучий 1.

Завжди будьте ви в ажурі -

В манікюрі, педикюрі,

Одягайтесь як принцеси

Будуть вам писати п'єси!

Ведучий 2.

Хай сонце заходить з весною в твій дім

Хай з снігом розтануть і біль твій і гнів

Хай білий пролісок любов принесе

І хай тобі завжди весело буде.

Ведучий 3.

Нехай тендітні пахощі троянд

Навіють щастя, ніжність і кохання,

Хай же вам здійснить бажання зорепад

І втілить сьогодні в дійсність ваші сподівання!

Ведучий 4. Оскільки жоден конкурс не обходиться без журі, то й на нашу зустріч ми запросили людей, перед якими сьогодні стоятиме дуже складне завдання: оцінити старання, таланти,вміння наших учасниць й виявити, яка група дівчат буде найкращою. Це справжні експерти, досвідчене журі до складу якого входять:__________________

Ведучий 1. І так. Починаємо наш конкурс.

Ведучий 2. Хочу нагадати, що максимальна оцінка за кожний конкурс - 5 балів. Бажаємо всім учасницям успіху та перемоги!

Ведучий 3. А я для всіх уболівальників, глядачів хочу сказати, що їх також чекає розважальна програма протягом усього конкурсу.

Ведучий 1. Перед нами милі і чарівні дівчата. Всі вони дуже люблять своїх мам, тому перший конкурс називається  «Найкращий букет для мами».

Кожна дівчина готує квіткову композицію. Ми підготувати заздалегідь квіти, а дівчата на ваших очах збирають букет і підготують невелику презентацію про нього (назва, подання).

Ведучий 2. А поки наші конкурсантки працюють, учні 3 класу підготували для жіночого свята вірші і зараз озвучать свої поздоровлення.

Ведучий 3. Настав час презентації квіткових композицій.

Учасниці по черзі розповідають про свій букет. Журі підводить підсумки конкурсу.

Ведучий 4. Кожній мамі приємно, коли у неї ростуть маленькі помічниці. Всім відомо, що у мами дуже багато домашніх справ, і сьогодні ми подивимося, як наші конкурсантки  допомагають мамам. Другий конкурс «Мамині помічники!» Завдання: одягаюти свою меншу сестричку на прогулянку.

Речі висять на стільцях. Звучить весела музика.

Журі підводить підсумки конкурсу

Ведучий 1. Будь-яка з дівчат повинна вміти робити зачіску як собі, так і сестричці. Тому третій конкурс звучить так: «Збери їжачки». На підлозі лежать вирізані купинки, на яких розкидані маленькі резиночки  для волосся, і задача меншеньких дівчаток брати по 1 резинці і прикріпляти їх на волосся ляльки без будь-чиєї допомоги.  Конкурс триватиме хвилину, а потім журі підрахує, хто більше прикріпив «їжачків» на ляльку.

Зал бурхливо підтримує учасниць.

Журі підводить підсумки конкурсу

Ведучий 2. Поки журі працює для глядачів проведемо рицарську естафету. Потрібно 10 хлопців: по 5 на 2 команди. Завдання. У естафеті п'ять етапів. На перших три лицарі битимуться з трьохголовим  Драконом, який мав дивну і шкідливу звичку снідати, обідати і вечеряти девушками-красавицами. Ось його голови (показує на повітряні кульки, прикріплені нитками до спинок стільців). Кожен лицар спеціальним списом повинен убити одну з цих голів. На наступному етапі лицар, що стоїть четвертим, вибирає собі із залу принцесу. А ось завдання для п'ятого учасника — найважче. Він повинен привітати дівчинку, яку вибрав його товариш по команді, зі святом.

Завдання озвучуються після виконання учасником попереднього завдання.
                                      Проводиться естафета «Рицарський турнір».

Ведучий 3. В будь-якому віці кожна жінка хоче бути красивою. Тому своєму зовнішньому вигляду приділяє велику увагу. Четвертий конкурс називається"Модель".  Дівчинці потрібно пройти по одній лінії, як по подіуму, з книгою на голові певну відстань на час.

Журі підводить підсумки конкурсу

Ведучий 4. Дівчатка готуються до наступного конкурсу, а до себе запрошую 10 бажаючих для участі у грі «Показуха». (Діти стають у коло. Ведучий правою рукою показує на кінчик носа, а лівою – тримається за мочку вуха сусіда. Потім ведучий плескає в долоні, і всі дзеркально змінюють позиції: права рука – на вухо сусіда, а ліва – на свій ніс. Темп пришвидшується. Хто найбільше протримається, той і виграв).

Ведучий 1. Ну, краса... в загальному, це гарна зовнішність людини, досконалі і витончені форми її тіла, гарний одяг, який підкреслює гармонію дивовижного витвору природи і витвору рук людських, вміння себе подати, талант, розум...П’ятий конкурс для дівчат називається «Розумниці». Це вікторина для конкурсанток. По черзі дівчата підходять до кульки, у яких лежать два запитання: для молодшої і старшої сестри. Треба дати відповіді на запитання. По одному балу за правильну відповідь та плюс по 1 балу за швидкість виконання. Всього можете разом заробити 4 бали.    

Шарів і завдань готується більше, до участі у вікторині можна запросити всіх бажаючих.

Питання вікторини

Для молодшої сестрички

Для старшої сестрички

  1. Що це? Грамоти не знаю, а весь вік пишу.

(Олівець)

1. Який птах приносить щастя і є улюбленим в українців? (Лелека)

  1. Хто в гості не приїхав, бо мотор барахлить? (Карлсон)

2. Як називали українського воїна у XVII-XVIII століттях? (Козак)

3. Який предмет у народних казках завжди говорить правду. (Дзеркало)

3. Яку прикрасу не має права одягати заміжня жінка, а тільки дівчина? (Вінок)

4. Хоч у школі я не вчився, а годинник знаю. (Півень)

4. Назвіть дерево, що є одним із символів України і має лікувальні властивості? (Верба)

5. Хвостиком рудим змахнула і курей сполохнула. (Лисиця)

5. Що символізує наш прапор?

 (Блакитний колір – небо, жовтий – стиглу пшеницю)

6. Хто в руки не візьме – по голові б’є. (Цвях)

6. Рослина, яка в українському фольклорі є символом дівочої вроди? (Калина)

7. Прудконогий звірок — «довгі вуха, куций хвіст, невеликий сам на зріст». (Заєць)

7. Які ти знаєш національні символи України? (Державний прапор, герб, гімн)

8. Стоїть на воротях у червоних чоботях. (Півень)

8. Мальовничі гори на заході України?                     ( Карпати)

9. Чапа й тихо пхинька із голок скринька, обтикана грибочками і жовтими листочками». (Їжак)

9. Коли ми святкуємо День незалежності?  (24 серпня)

10. Гавкає, кусає, а в дім не пускає». (Собака)

10. Як називається хліб, випечений і оздоблений на весілля? (Коровай)

Журі підводить підсумки конкурсу

Ведучий 2. А зараз прекрасну половину нашого залу вітають учні 10 класу.

Художній номер у виконанні учнів.

Ведучий 3. «Чистота» - так називається шостий конкурс.

У конкурсі беруть участь по команди дівчат. На підлозі розкладаються по 5 надутих кульок для кожної з них. У кожної команди кулька окремого кольору, щоб легше було орієнтуватися журі під час оцінювання оцінювання. Дівчатка з допомогою віників повинні змести всі свої кульки за лінію. Хто швидше змете  всі кульки, той і переможець).

Журі підводить підсумки конкурсу

Ведучий 4. А тепер гра для глядачів «Хто швидше».(Учасники  діляться на 2 команди і шикуються один за одним. Першим учасницям дається по столовій ложці і яблуку. По команді дівчатка повинні покласти картоплину в ложку, пробігти, тримаючи ложку в витягнутій руці, до стільця, повернутись і передати ложку наступній учасниці. Виграє та команда, яка швидше пробіжить і не упустить яблуко.

Ведучий 1. Кожна людина талановита по - своєму: хто танцює, хто співає,хто малює, а хтось крас иво декламує! Наші конкурсантки свої таланти розвивають та дарують їх оточуючим! Вони ретельно готувалися,щоб нас здивувати своїми талантами.

Ведучий 2. Тому, шановні глядачі, дозвольте оголосити наступний надзвичайно цікавий і захоплюючий сьомий конкурс під назвою " Я-зірка".

Ведучий 3. За умовами цього конкурсу, кожна учасниця повинна продемонструвати свій талант. Наше журі оцінить оригінальність номера, артистичність кожної учасниці та майстерність його виконання! Отже, починаємо!

Ведучий 4. Зустрічайте оплесками першу конкурсантку.

Представляє по черзі всіх учасниць від 4-х груп.

Журі підводить підсумки конкурсу

Ведучий 1. Сьогодні для наших красунь не тільки конкурс, але й свято. І, як заведено, жіночу половину повинна вітати чоловіча половина.

Хлопці вітають дівчат художнім номером.

Ведучий 2. Адже наші дівчатка, то є справжні квіточки. Дозвольте запросити вас на справжнісінький квітковий бал!  Отже, шановні журі, дорогі глядачі, ми представляємо на ваш суд восьмий конкурс під назвою “ Мій квітковий образ ”! Це було домашнє завдання для дівчаток: їм треба розповісти про квітку, яку вони представляють.

Журі підводить підсумки конкурсу

Ведучий 3. Дівчатка красиво представили свій квітковий образ. А тепер ми їх відправимо у «Салон краси». Це буде дев’ятий, заключний конкурс. Із зав’язаними очима старша сестричка повинна нафарбувати вуста помадою меншій. Час пішов.

Журі підводить підсумки конкурсу

Ведучий 3. А поки жури підбиває підсумки клопіткої праці, а дівчата хвилюються перед заключним результатом, хлопці зроблять подарунки. “Квітка для подружки”. По черзі підходять хлопці, я називаю дівчинку, а вони із зав’язаними очима намалювати їй квіточку з п’ятьма пелюстками.

Звучить пісня «Донечки Вкраїни»

Ведучий 4.  Шановні пані та панове! Конкурс “Я і моя молодша сестричка” підходить до свого логічного завершення, а це означає, що вердикт журі готовий.

Ведучий 1. Отже, дорогі друзі, ми починаємо нагородження чарівних конкурсанток. Слово надається журі.

Міс Грація –

Міс Чарівність –

Міс Талановитість –

Міс Артистичність -

Міс Розумниця -

Міс Мрійливість -

Міс Тендітність -

Міс Привабливість –

Журі вручає грамоти та подарунки

Ведучий 2. Наш веселий розважальний конкурс підійшло до кінця, ми від душі ще раз вас вітаємо зі святом і дякую за увагу і активну участь.

Всі разом виконують пісню «Ми бажаємо щастя вам»

 

Додатки

1. Зразки цифр для оформлення задньої стіни

Результат пошуку зображень за запитом "Зразки грамот на 8 Березня" Результат пошуку зображень за запитом "Зразки грамот на 8 Березня"Результат пошуку зображень за запитом "Зразки грамот на 8 Березня"

 

1. Вірші для молодших дівчаток, Проза – для старших.

Підсніжники.

Пробрався з-під снігу

Підсніжник маленький.

В зелених листочках

Такий чепурненький!

Голівоньку клонить,

Вітає мене…

Підсніжник білосніжний (галантус). У природі зустрічається 18 видів підсніжників, які ростуть в Євразії на луках, лісових галявинах, в широколистяних лісах, на вологих кам'янистих схилах. Назва цих перших весняних квітів відомо всім з дитинства – досить згадати казку «12 місяців».

Це багаторічна цибулинна рослина з лінійними листками, з'являються одночасно або пізніше квіток. Квітки у всіх видів галантуса матово-білі, поодинокі, пониклі, довжиною 2-3 см, за формою нагадують готову впасти краплю. Квітка складається з 6 часток оцвітини, розташованих у два яруси. Внутрішні листочки коротше зовнішніх і, як правило, мають зеленуваті плями. Дуже приваблива махрова форма підсніжника білосніжного. Квітконоси заввишки 10-25 див. Пролісок відрізняється дуже раннім цвітінням, виправдовуючи свою назву. Квітки, що визирають з-під іскристого на сонці снігу, справляють незабутнє враження. Цибулини видовжені, до 1,5 см в діаметрі, з білими лусками, дозрівають на початку літа.

Проліски.

Пролісок, мов хлопчик,
Оченятком синім
Дивиться навкруг:
Зеленіють ниви,
У ясній долині
Бджоли полетіли
На зарічний луг…
Вся земля радіє
Сонцю молодому,
Снігу вже нема.
На останній кризі
В далеч невідому
Проплила зима.

Пролісок, або сцилла, або пролісок блакитний, відноситься до сімейства лілійних. У природі зустрічається на Кавказі, в Сибіру, Середній Азії, Європі. У садах найбільш часто вирощують пролеску сибірську. Це цибулинний ефемероїд з 3-4 широколинейными листям. Цвіте навесні, починаючи з середини квітня.

Яскраво-сині дзвонові квітки діаметром до 2-2,5 см зібрані по 4-6 штук в злегка пониклою кисті. Рідше зустрічаються біла і рожева форми цієї проліски. Цибулини дрібні (до 1,5 см в діаметрі), щільні, яйцевидної форми, покриті буро-фіолетовими плівчастими лусками, визрівають на початку літа.             

Тюльпани.

Співають ранішні тумани,

Проміння дихає в вікні,

А під вікном цвітуть тюльпани,

Весняні квіти чарівні.

У світовому асортименті налічується понад десять тисяч сортів тюльпана. Вони розрізняються по забарвленні, висоті, термінами цвітіння та іншими ознаками.

Особливо гарні сорти, виведені в Голландії. При правильному підборі ранніх і пізніх сортів можна мати квітучі тюльпани протягом 1,5 місяця.

Щоб отримати максимальний декоративний ефект, можна висаджувати групами односортные тюльпани різного розміру залежно від площі квітника.

Для того щоб після закінчення цвітіння в квітнику не залишилося порожнеч, на їх місце висаджують розсаду однорічних квітучих влітку рослин.

Крокуси.

Крокуси, крокуси… Чарівні квіти,

 Кольорові, великі й малі…

Ви умієте душу зігріти,

 Бо й самі ви — душа землі.

Шафран – його правильна літературна назва, а крокус – це її латинська назва. Взагалі відомо біля 70 видів крокусів. В Україні є 9 видів. Час цвітіння їх дуже невеличкий.  Якщо її вирвати з цибулиною або раніше вирвати, ніж вона відцвіла, то воно приречене на загибель. Тільки там вони і є, де їх багато. Якщо їх знищувати, то з часом вони почнуть пропадати. Вони і повинні мати такий великий ареал, тоді і перезапилення. Це механізм збереження цього виду.

Використовуються в медицині як знеболююче. Велике значення має і в харчовій промисловості – жовтий такий порошок, який використовується як приправа до прянощів, в алкогольних деяких напоях. Але сама основна їх цінність, як і всіх ранньоквітучих – це червонокнижний зникаючий рідкісний вид, тому що зовнішні умови. Змінюється сам клімат, стан повітря і так далі. Вони зникають в природі, незалежно від людини.

Крокус, або шафран, відноситься до групи цибулинних ранньовесняних рослин. Він цвіте трохи раніше нарцисів і тюльпанів. Але тривалість цвітіння складає всього 8-10 днів.

Рослина розмножується цибулинами, а посадка і догляд за ним аналогічні тюльпанам. Але на відміну від тюльпанів, цибулини крокусу садять трохи густіше і на меншу глибину з урахуванням їх розміру.

 

 

 

 

3. Зразки грамот

Результат пошуку зображень за запитом "Зразки грамот на 8 Березня"          Результат пошуку зображень за запитом "Зразки грамот на 8 Березня"Результат пошуку зображень за запитом "Зразки грамот на 8 Березня"

          Результат пошуку зображень за запитом "Зразки грамот на 8 Березня"Пов’язане зображенняПов’язане зображення

 

 

4. Зразки емблем

 

http://www.flowerbank.ru/wp-content/uploads/2016/03/0403-25.jpg

 

 

 

http://www.flowerbank.ru/wp-content/uploads/2016/03/0403-21.jpg

 

 

 

Результат пошуку зображень за запитом "весняні квіти картинки"

 

Весняні квіти. Назви й фото

 

 

 

               А тепер ми для дівчаток проведемо конкурс «Жартівливі пророкування долі». В переддень свята 8 березня Ви дізнаєтеся, що вас чекає в цьому році. Прошу витягнути по одному билетику (дівчата витягають речі, а ведучий озвучує пророкування)

Гудзик

 

ви купіть собі щось гарне з одягу

Цукерка

 

чекає солодка-пресолодке життя

Копійка

 

будете дуже грошовитою людиною

Лаврове листя

 

великі успіхи в роботі

Нитка

 

далека дорога в далекі краї

Усмішка

 

треба вдивитися в дзеркало і воно вам підкаже, що посмішка вам дуже йде

Метелик

 

в цьому році вам пощастить, Ви будете літати на крилах успіху в житті

Квітка

 

у цьому році Ви станете ще красивіше і миліше

Ягода

 

влітку Ви добре відпочинете в лісі, набравши повну кошик ягід

Тарілка

не засмучуйтесь, Вам обов'язково посміхнеться щастя, якщо Ви розіб'єте ненавмисно тарілку

Географічна карта

 

цього літа Вас чекає подорож до родичів

 

docx
Додано
27 серпня 2018
Переглядів
1401
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку