Проєкт. "Виготовлення гольниці - капелюшка"

Про матеріал
Проєкт "Виготовлення гольниці- капелюшка". Виготовлення гольниць є творчим процесом, який дозволяє учням реалізувати свої ідеї та фантазії у фізичному вигляді. Це сприяє розвитку творчого мислення, уяви та вміння долати труднощі. Оволодіння навичками виготовлення гольниць має практичне застосування в повсякденному житті. Учні можуть виготовити власні гольниці для використання вдома або подарувати їх близьким. Це розвиває навички самостійності, креативності та уміння працювати своїми руками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Місто Бердичів Гімназія № 11 Проєкт. Виготовлення гольниці Вчитель трудового навчання Лойко Лариса Євгеніївна

Номер слайду 2

Виготовлення гольниць є творчим процесом, який дозволяє учням реалізувати свої ідеї та фантазії у фізичному вигляді. Це сприяє розвитку творчого мислення, уяви та вміння долати труднощі. Виготовлення гольниць може дати учням можливість знайти свої таланти та захоплення. Вони можуть виявити себе як обдаровані ремісники чи дизайнери, що може вплинути на їх майбутні вибори професій або хобі.

Номер слайду 3

Оволодіння навичками виготовлення гольниць має практичне застосування в повсякденному житті. Учні можуть виготовити власні гольниці для використання вдома або подарувати їх близьким. Це розвиває навички самостійності, креативності та уміння працювати своїми руками. Вивчення виготовлення гольниць дає змогу учням зберегти та відродити традиції народної ремісництва. Це важливо з точки зору культурного спадщини і дотримання національного самоусвідомлення.

Номер слайду 4

Створення емоційного фону уроку. Продзвенів і стих дзвінок, Починається урок. Всі за парти тихо всілись І на мене подивились. Попрацюємо ми всі старанно, Щоб урок пройшов не дармо.

Номер слайду 5

Епіграф уроку.  Жити – значить працювати. Праця є життя людини. Вольтер Обрати девіз уроку. 1) Усе своїми руками, усе своїм розумом. 2) Боротися і шукати, знайти і не здаватися. 3) Шукати, думати, відкривати.  

Номер слайду 6

Обрати конструкційні матеріали та інструменти для виготовлення виробу Обрати технологію виготовлення виробу. Виготовити запланований виріб. Завдання уроку:

Номер слайду 7

Професія – дизайнер Дизайнер - художник, який розробляє нові зразки, форму, конструкції виробів. - Пропонує нові моделі, деталі оздоблення. Відпрацьовує вироби на зразках, готує дані економічних розрахунків Дизанери одягу: Вячеслав Зайцев, Валентин Юдашкін, Лілія Пустовіт…

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Техніка безпеки на уроці 1. Візьми собі на згадку: робоче місце та інструмент тримай завжди в порядку. 2. Ножиці відкритими не тримай, під час роботи ними ти не махай!

Номер слайду 17

Її у гольнику тільки треба тримати; До рота не пхати; В одяг не встромляти; Без нитки на парті не залишати; І, взагалі, щоб здорові руки мати: Наперсток з пальця не знімати! 3. Працюючи з голкою слід пам’ятати:

Номер слайду 18

Ти не тікай, А за собою Поприбирай! 4. Скінчилась робота

Номер слайду 19

Зразки швів ШОВ «ВПЕРЕД ГОЛКУ» ШОВ «РУЧНА СТРОЧКА» ШОВ «КОЗЛИК» ПОТАЙНиЙ ШОВ

Номер слайду 20

Послідовність виготовлення гольниці капелюшка

Номер слайду 21

Фізкультхвилинка. Треба, діти, нам хвилинку Приділити відпочинку: Простягніть вперед ви ніжки, Потягніться, наче кішка. Помахайте головою, Мов не згодні ви зі мною. Вправо, вліво поверніться, До сусіда посміхніться. Від роботи відпочили? Тож приймаємось за діло!

Номер слайду 22

Чи правильно працює дівчинка? Чому?

Номер слайду 23

Прийом «Закінчи речення» Тепер я вмію… Я виготовив(ла)… У мене є задоволення від… На цьому уроці мені вдалося… На уроці я не зміг (змогла)… Після уроку я замислився(лась) про…

Номер слайду 24

Висновок Вивчення процесу виготовлення гольниць має багато практичних і психологічних користей для учнів. Це сприяє їх академічному та особистісному розвитку, розширює можливості майбутньої професійної діяльності та реалізує їх творчі здібності. Вивчення виготовлення гольниць дає змогу учням зберегти та відродити традиції народної ремісництва. Це важливо з точки зору культурного спадщини і дотримання національного самоусвідомлення.

Номер слайду 25

ppt
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
246
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку