Проект "Вишиванка (мовою HTML)" з інформатики для 8 (або 10) класу

Про матеріал
Матеріал містить картку для організації роботи над проектом "Вишиванка". Завдання можна виконувати поступово на декількох уроках. Робота над проектом розвиває інформаційно-комунікаційні компетентності , соціальні і громадянські компетентності та загальнокультурну грамотність учнів. Проектні завдання можна використовувати і в 10 класі під час вивчення відповідної теми.
Перегляд файлу

Мова HTML

Завдання 1. Створіть веб-сторінку «Свято вишиванки» за зразком:

 

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

День вишиванки — міжнародне свято, покликане зберегти споконвічні традиції українського народу.

 

Ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. А поштовхом до реалізації ідеї та святкування стала вишиванка Ігоря Житарюка, яку він регулярно одягав на пари, як і чимало інших студентів. Леся запропонувала одногрупникам та студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

 

Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів. У цей день вже традиційно організовують цікаві конкурси у мережі, наприклад, «Найкраща вишиванка» або «Найкраще фото» у вишиванці. Фото у вишиванках викладають у мережу не лише жителі України, а також і українці за кордоном

 

Щороку в третій четвер травня одягай вишиванку.

 

Завдання 2. Додати до сторінки список за зразком

Хроніка визначення

  • 2006 - Започаткування свята
  • 2007 - Свято відзначили студенти факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
  • 2008 - Свято розростається на всі навчальні та освітні заклади.
  • 2010 - До участі в акції цього року долучились державні службовці, міський голова Чернівців, викладачі університету та навіть таксисти. Свято підтримали в Запоріжжі, Сімферополі, Львові, Рівному.

         2011 - П'ятирічний ювілей свята ознаменувався встановленням Гіннесівського рекорду за кількістю людей у вишиванках в одному місці.

         2012 - Започатковано традицію дарувати вишиванки немовлятам, народженим цього дня в Чернівцях. Саме з цієї події починаються заходи кожного наступного року.

         2013 - Доба вишиванки. Свято розтягнулося на цілу добу та запам'яталося університетським благодійним ярмарком солодощів, на котрому було зібрано майже 16 тисяч гривень та передано онкохворим діткам, що лікуються в обласній дитячій лікарні.

         2014 - Цьогоріч у рамках свята оголошено конкурс на найкраще сімейне, родинне фото у вишиванках. Свято підхопили 8 країн світу: Канада, США, Італія, Німеччина, Франція, Росія, Румунія, Португалія.

         2015 - Започаткована акція «Подаруй вишиванку захиснику», яка має на меті підняти бойовий і моральний дух українських воїнів в зоні АТО. Свято ознаменувалося всесвітнім масштабом, до акції долучилися близько 50 країн світу.

         2016 - Одягання у вишиванку пам'ятника Либіді та Засновникам Києва на Майдані Незалежності. Показ першого повнометражного фільму про вишиті сорочки «Спадок нації».

         2020 - День вишиванки припадає на 21 травня. В країні ще діє карантин.

         2022 - День вишиванки припадає на 19 травня.

 

Завдання 3. Додати до сторінки малюнок

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e8/Drogobych_P5200010.JPG/220px-Drogobych_P5200010.JPG  15 років Дню вишиванки

 

Завдання 4. Додати посилання на Рекорди Гіннеса

Завдання 5 (додатково). Додати до сторінки відео

Особливості вишивки різних регіонів України

https://www.youtube.com/watch?v=XPU6uoiIpPg

Завдання 6 (додатково). Додати до сторінки інформацію пор бойову вишиванку

 

Боєць Черкаської тероборони придумав першу у світі військову вишиванку. Вона цікаво поєднується із бойовою сорочкою ЗСУ.

Автор нестандартної вишиванки, який є фахівцем з мистецтвознавства, звернувся до творчої майстерні Олександри Теліженко. Разом вони створили таку цікаву сорочину.

 


Пояснення

Шаблон сторінки:

<!DOCTYPE html>

<html lang="en">

<head>

    <meta charset="UTF-8">

    <title>Назва</title>

   

</head>

<body>

    тіло

</body>

</html>

Заголовки:

<h1>…</h1> 

<h2>…</h2>

 Абзац:

<p>…</p>

Шрифт:

<strong>…</strong>

<font color=blue>… </font>

Список:

<ul>

        <li>…</li>

        <li> …</li>

 </ul>

Малюнок:

<img src="mal1.png " width=” 220px”  alt="Foto" >

Посилання:

<a href=" http://www.rekord.ua/ "> Гіннесівського рекорду </a>

 

Посилання на інформацію про бойову вишиванку

https://24tv.ua/cherkasah-stvorili-pershu-sviti-boyovu-vishivanku_n1982965?fbclid=IwAR1UjCvwcLMkszRJTaB360BQj-cxrUYBc-pikjinCciMa6s1cuLbVfDeTUg

 

 

docx
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
4 січня 2023
Переглядів
399
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку