Проєкт "Зроби годівничку - врятуй пташину"

Про матеріал
Формування предметних компетентностей: активізувати бажання дітей допомагати птахам узимку. виготовити екогодівнички та підгодовувати пташок ; розвивати спостережливість, дослідницьку діяльність учнів; свідоме та раціональне пізнання навколишнього світу без завдання йому шкодити; виховувати любов до природи. Формування ключових компетентностей: спілкування державною мовами; уміння навчатися впродовж життя; компетентності в природничих науках і технологіях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт «Зроби годівничку – врятуй пташину»

Номер слайду 2

АКТУАЛЬНІСТЬ ПРОЄКТУ Життя людей нерозривно пов’язане з життям птахів. Птахами люди цікавляться завжди. Птахів називають санітарами, рятівниками лісів, садів, полів. Вони рятують рослини від комах, поїдають насіння бур’янів, знищують шкідників. Більшість із представників птатства не можуть впоратись із товстим шаром снігу та льоду, добути собі корм. Бідолахи мерзнуть, голодують, чекають допомоги від добрих людей. Ось чому птахів слід оберігати , допомагати їм вижити у несприятливу зимову пору.

Номер слайду 3

Очікувані результати Виготовлені годівнички для птахів. Розміщення годівничок в саду біля школи . Забезпечення кормом зимуючих птахів. Виготовлення фото.

Номер слайду 4

Пригощав я пташок І почав нарешті відчувать, Що для когось крихта – це дрібниця, А для пташки – жить чи замерзать.

Номер слайду 5

Види годівничок

Номер слайду 6

Екогодівнички

Номер слайду 7

Рецепт екогодівнички для птахів ПШЕНИЧНА КРУПА БОРОШНО ЗЕРНО ПШОНО ПШОНО ВІВСЯНІ ПЛАСТІВЦІ КУКУРУДЗЯНА КРУПА РИС

Номер слайду 8

Приготування екогодівнички У велику ємність висипаємо всі види круп у довільному порядку. Останнім додаємо борошно. Все вимішуємо і доливаємо теплої води, щоб вийшов борошняний клейстер. Суміш повинна бути густою, але клейкою. Накладаємо готовий корм у фігурки для печива (зірочки, сердечка, грибочки, квіточки…), трохи притискаючи його пальцями. Робимо отвір для нитки олівцем і легенько витискаємо фігурку з формочки. Готовий виріб повинен підсохнути у теплому місці. Після чого втягуємо в отвір стрічку або мотузку – і еко-годівничка готова.

Номер слайду 9

Фотозвіт

ppt
Пов’язані теми
Трудове навчання, Презентації
НУШ
Додано
21 березня
Переглядів
33
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку