Прості досліди з фізики в домашніх умовах: «Дослід – демонстрація обтікання повітрям скляної банки»

Про матеріал
Дослід – демонстрація обтікання повітрям скляної банки Дослід не новий, але досить цікавий і варто його повторювати. Чи можливо заховатись від вітру за стовбуром дерева?. Відповідь така, що потік повітря обтікає стовбур дерева і все одно попаде на людину що стоїть за стовбуром. Дослід з 3 – х літровою банкою і запаленою свічкою показує, що при продуванні на банку – повітря обтікає банку і гасить свічку, що показано на фото 2. Обдування можливо зробити феном, або вентилятором. На фото 1 показано запалену свічку, а на фото 2 – після обдування. Необхідно бережно поводитись з вогнем, дотримуючись техніки безпеки – дослід виконувати тільки в присутності батьків. Замість свічки можливо встановити маленький вітрячок за банкою і виявиться що вітрячок буде обертатися при піднесенні фену з іншої сторони банки, що показано на фото 3. Вітрячок видно не чітко (змазано) – це тому що він обертається. Зробити вітрячок нескладно навіть учням молодших класів.
Перегляд файлу

                Прості досліди з фізики в домашніх умовах: «Дослід – демонстрація обтікання повітрям скляної банки» 

 

А. Ейнштейн сказав: «Істина — це те, що витримує перевірку дослідом».   Досліди з фізики допоможуть ввійти до чудесного світу знань. Для учнів 5 -11 класів вони будуть нескладними. Зрозумівши основні фізичні принципи і закони, учні відчувають себе більш впевнено. 

   Щоб вивчення законів фізики в домашніх умовах було безпечним, необхідно дотримуватися запобіжних заходів:

1.  Абсолютно всі експерименти необхідно проводити за участю дорослих. 

2.  Необхідно бути особливо уважними, якщо використовуються гострі, колючоріжучі предмети, відкритий вогонь. При цих дослідах присутність дорослих обов'язкова.

3.  Використання отруйних речовин заборонено. 

 

                  Дослід – демонстрація обтікання повітрям скляної банки     Дослід не новий, але досить цікавий і варто його повторювати.

Чи можливо заховатись від вітру за стовбуром дерева?. Відповідь така, що потік повітря обтікає стовбур дерева і все одно попаде на людину що стоїть за стовбуром. Дослід з 3 – х літровою банкою і запаленою свічкою показує, що при продуванні на банку – повітря обтікає банку і гасить свічку, що показано на фото 2. Обдування можливо зробити феном, або вентилятором. На фото 1 показано запалену свічку, а на фото 2 – після обдування. Необхідно бережно поводитись з вогнем, дотримуючись техніки безпеки – дослід виконувати тільки в присутності батьків. Замість свічки можливо встановити маленький вітрячок за банкою і виявиться що вітрячок буде обертатися при піднесенні фену з іншої сторони банки, що показано на фото 3. Вітрячок видно не чітко (змазано) – це тому що він обертається. Зробити вітрячок нескладно навіть учням молодших класів.

 

image                                                           Фото1

 

 

 

image                                                           Фото 2 

image                                                             Фото 3     

 Література:

                   Автор: Бабин Дмитро Святославович, Інтернет  https://radioelectronics-ur5ydn.jimdofree.com/прості-досліди-з-фізики-вдомашніх-умовах/дослід-демонстрація-обтікання-повітрям-скляної-банки/  

   

Автор: Бабин Дмитро Святославович

 

pdf
До підручника
Фізика 7 клас (Засєкіна Т.М., Засєкін Д.О.)
До уроку
РОЗДІЛ 1. ФІЗИКА ЯК ПРИРОДНИЧА НАУКА
Додано
12 жовтня 2022
Переглядів
239
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку