Прості досліди з фізики в домашніх умовах: «Дослід – «Демонстрація руйнування надутої повітряної кульки від лимонного соку»

Про матеріал
Прості досліди з фізики в домашніх умовах: «Дослід – «Демонстрація руйнування надутої повітряної кульки від лимонного соку» А. Ейнштейн сказав: «Істина — це те, що витримує перевірку дослідом». Досліди з фізики допоможуть ввійти до чудесного світу знань. Для учнів 1-11 класів вони будуть нескладними. Зрозумівши основні фізичні принципи і закони, учні відчувають себе більш впевнено. Щоб вивчення законів фізики в домашніх умовах було безпечним, необхідно дотримуватися запобіжних заходів: 1. Абсолютно всі експерименти необхідно проводити за участю дорослих. 2. Необхідно бути особливо уважними, якщо використовуються гострі, колючо - ріжучі предмети, відкритий вогонь. При цих дослідах присутність дорослих обов'язкова. 3. Використання отруйних речовин заборонено. Дослід – «Демонстрація руйнування надутої повітряної кульки від лимонного соку» Дослід не новий, проте досить простий і варто його демонструвати учням молодших класів 1-7. Суть досліду в тому, щоб показати взаємодію гуми і лимонного соку. Крапля лимонного соку вмить руйнує гуму з якої виготовлено повітряну кульку. Впевнитись в цьому дуже просто. Для цього необхідно надути кульку якомога більше, перев’язати і поставити на стіл – піднести до кульки розрізаний лимон і легенько здавити його; капля соку з лимона впаде на кульку і надута повітряна кулька вмить лусне з гучним звуком.
Перегляд файлу

1

 

    Прості досліди з фізики в домашніх умовах: «Дослід – «Демонстрація руйнування надутої повітряної кульки від лимонного соку»

 

 

А. Ейнштейн сказав: «Істина — це те, що витримує перевірку дослідом».

  Досліди з фізики допоможуть ввійти до чудесного світу знань. Для учнів 1-11 класів вони будуть нескладними. Зрозумівши основні фізичні принципи і закони, учні відчувають себе більш впевнено. 

   Щоб вивчення законів фізики в домашніх умовах було безпечним, необхідно дотримуватися запобіжних заходів:

 1. Абсолютно всі експерименти необхідно проводити за участю дорослих.  2. Необхідно бути особливо уважними, якщо використовуються гострі, колючо - ріжучі предмети, відкритий вогонь. При цих дослідах присутність дорослих обов'язкова. 3. Використання отруйних речовин заборонено. 

 

        Дослід – «Демонстрація руйнування надутої повітряної кульки від лимонного соку»

    

  Дослід не новий, проте досить простий і варто його демонструвати учням молодших класів 1-7. Суть досліду в тому, щоб показати взаємодію гуми і лимонного соку. Крапля лимонного соку вмить руйнує гуму з якої виготовлено повітряну кульку. Впевнитись в цьому дуже просто. Для цього необхідно надути кульку якомога більше,  перев’язати і поставити на стіл – піднести до кульки розрізаний лимон і легенько здавити його; капля соку з лимона впаде на кульку і надута повітряна кулька вмить лусне з гучним звуком.

   

  

Автор: Бабин Дмитро Святославович

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

pdf
До підручника
Фізика 7 клас (Засєкіна Т.М., Засєкін Д.О.)
До уроку
РОЗДІЛ 1. ФІЗИКА ЯК ПРИРОДНИЧА НАУКА
Додано
4 березня 2023
Переглядів
282
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку