Прості речі рятують життя

Про матеріал
Презентація підготовлена до виховної години щодо запобігання поширення коронавірусної інфекції. Інформація та картинки взяті із перевірених офіційних джерел.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“ Прості речі рятують життя ” Вихователь: Гишпаль Н.С. Державний навчальний заклад “ Вінницький центр професійно-технічної освіти переробної промисловості ” ВИХОВНА ГОДИНА на тему:

Номер слайду 2

Кількість захворівших людей на COVID-19 в Україні

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Законодавчі документи

Номер слайду 5

Законодавчі документи

Номер слайду 6

Що таке плагіат? Види плагіату

Номер слайду 7

Види плагіату Компіляція – укладання з кількох чужих матеріалів свого тексту; редагування без дозволу чужого матеріалу: смислова, стилістична, граматична правка й скорочення. Рерайт – додавання до чужого матеріалу без дозволу автора додаткової інформації, з переробкою раніше обнародуваного матеріалу із зміною слів та виразів. Републікація – повторне або багаторазове обнародування в іншому джерелі чужої інформації зі справжнім підписом автора й посиланням на джерело. Реплікація – процес копіювання даних з одного джерела на інші і навпаки, тобто своєрідне «тиражування» інформації без дозволу автора. Перефразування – перефразування частин тексту інших авторів зі зміною порядку слів або наслідування структури їхньої аргументації без посилання на джерело.

Номер слайду 8

Що не є плагіатом? Загальновідомі знання, загальновідомі факти, ідеї або визначення, що широко розповсюджені та відомі, повідомлення про новини (прес-інформація), твори народної творчості (фольклору), офіційні документи, державні символи України і таке інше, грошові знаки, розклади руху транспортних засобів, розклади телерадіопередач, телефонних довідників та інших аналогічних баз даних.

Номер слайду 9

Дотримання академічної доброчесності передбачає самостійне виконання навчальних завдань, завдань поточного та підсумкового контролю результатів навчання, посилання на джерела інформації у разі використання ідей, тверджень, відомостей; дотримання норм законодавства про авторське право; надання достовірної інформації про результати власної навчальної (наукової, творчої) діяльності.

Номер слайду 10

Порушенням академічної доброчесності вважається фабрикація – фальсифікація результатів досліджень, посилань, або будь-яких інших даних, що стосуються освітнього процесу; обман – надання завідомо неправдивої інформації стосовно власної освітньої (наукової, творчої) діяльності чи організації освітньої процесу; списування – використання без відповідного дозволу зовнішніх джерел інформації під час оцінювання результатів навчання; хабарництво – надання (отримання) учасником освітнього процесу чи пропозиція щодо надання (отримання) коштів, майна чи послуг матеріального або нематеріального характеру з метою отримання неправомірної вигоди в освітньому процесі.

Номер слайду 11

Що сприяє академічній доброчесності? інформаційна грамотність, надійність інформаційних джерел, культура інформаційного пошуку, боротьба з плагіатом, правильність посилань та цитувань, правильність оформлення наукових робіт, зокрема джерел, академічна етика користувачів, дотримання авторського права.

Номер слайду 12

Перевірка на плагіат За допомогою Програм для перевірки тексту на унікальність (безкоштовні, але не сертифіковані МОН України):   Advego Plagiatus http://advego.ru/plagiatus/ Etxt Antiplagiat http://www.etxt.ru/antiplagiat/ За допомогою Онлайн сервісів перевірки на плагіат: ANTIPLAGIAT http://www.antiplagiat.ru/ CONTENT-WATCH http://www.content-watch.ru/text/ TEXT.RU  http://text.ru StrikePlagiarism.com PR-CY.ru PlagiarismCheck

Номер слайду 13

Як працює український пошук плагіату? UNICHEK (раніше UNPLAG) ― це сервіс з перевірки робіт на ознаки плагіату. — Створений українськими розробниками у 2014 році. — Може використовуватись онлайн або інтегруватись з навчальними системами ВЗО. Переваги: зручний функціонал, можливість порівнювати роботи з інтернет-джереалами, робота з багатьма мовами (укр., англ., ісп., фр., рос., нім. та ін.), автоматичне визначення заміни символів і літер в тексті, автоматичне виключення цитування та списку використаних джерел, конфіденційність роботи

Номер слайду 14

Правила цитування Точне відтворення цитованого тексту, Текст цитати починається і закінчується лапками, наводиться в тій граматичній формі, в якій він поданий у джерелі, зі збереженням особливостей авторського написання, Цитування повинне бути повним, без довільного скорочення авторського тексту і без перекручень думок автора, Якщо не використовується цитата, то можна зазначити основну ідею, а після неї в дужках указати прізвище автора, який уперше її висловив.

Номер слайду 15

Як робити посилання? У квадратних дужках, наприклад [2], [1;3], де цифри 1, 2, 3 відповідають порядковому номеру праці або джерела у списку використаних джерел, Якщо посилання на джерела підряд з 1 по 3, тоді [1-3], Посилання на конкретні сторінки наводити після номера джерела через кому з маленької букви (с.), наприклад [1, с. 5], Якщо посилання на кілька праць, вони розділяються крапкою з комою: [1, с. 5; 2, с. 25-33].

Номер слайду 16

Як оформити список використаних джерел? За допомогою ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги і правила складання (ГОСТ 7.1-2003, IDT), За допомогою ДСТУ 8302:2015 Бібліографічне посилання. Загальні положення та правила складання. Стандарти спрямовані на унормування різного роду посилань і діють паралельно.

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

ppt
Додав(-ла)
Гишпаль Неля
Додано
1 грудня 2020
Переглядів
966
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку