Прзентація "Тренуємось писати слова з апострофом"

Про матеріал

Правило правопису слів з апострофом вивчається у початкових класах. Вчителю треба добирати різні форми роботи, щоб зацікавити вихованців. Багато часу йде на підготовку до занять. Тому хочу поділитися з колегами наробками.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Автор: ОМЕЛЬЧУК Н. М. вчитель-методист Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4

Номер слайду 2

1. Після б, п в, м, ф та р перед я, є, ї, наприклад: п'ять, торф'яний, здоров'я, м'ята. 2. Після к у власних назвах типу Лук'ян та похідних від нього: Лук'яненко, Лук'янчук тощо. 3. Після префіксів та першої частини складних слів, що закі- нчуються на твердий приголосний, наприклад, від'їзд, під'їхати, з'єднати. 4. В словах іншомовного походження та похідних від них після б, п, в, м, ф, г, к, х, ж, ч, ш, р: інтер- в’ю, миш’як, Монтеск’є, Руж’є, кар’єра.

Номер слайду 3

1. Після букв б, п, в, м, ф, якщо перед ними стоїть буква, що позначає кореневий приго- лосний: цвях, свято, тьмяний. 2. Після букви р, що разом з на- ступною я, ю, є позначає м'я- кий звук: рюкзак, рясно. 3. Після букв б, п, в, м, ф, що ра- зом з наступними я, ю, є позначають пом'якшені звуки в словах іншомовного походження та ро- сійських власних назвах: бязь, пюре. 4. Перед сполученням йо: серйозний, Соловйов, курйоз.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

,. У свіжому повітрі яскравіє Перший чистий сніжок, И рум’янить дітям щічки Легкий зимовий вітерець.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ppt
Додано
13 липня 2018
Переглядів
1589
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку