«Редан» - це російська інформаційно-психологічна спецоперація?

Про матеріал
Поліція з’ясувала, що "флешмоби" організовувались через чати у Telegram-каналах та групах, де й поширювались заклики та інформація про субкультуру — наразі заблоковано 18 таких спільнот.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Редан» - це російська інформаційно-психологічна спецоперація?

Номер слайду 2

Українська поліція вважає, що поширення цієї субкультури в нашій країні — це російська інформаційно-психологічна спецоперація (ІПСО). Державі-агресорці важливо дестабілізувати ситуацію в Україні будь-яким чином. Поліція з’ясувала, що "флешмоби" організовувались через чати у Telegram-каналах та групах, де й поширювались заклики та інформація про субкультуру — наразі заблоковано 18 таких спільнот. Кіберполіція з’ясовує, хто все це фінансував.

Номер слайду 3

Слово «редан» (насправді «рьодан») походить з японської мови. «Геней Редан» – це назва субкультури, символом якої є 12-ногий павук. У перекладі з японської «Геней Редан» означає «примарна трупа». Геней Редан – група бандитів, які є персонажами манги Hunter X Hunter японського художника Йосіхіро Тогасі. До складу банди входять 13 членів, лідер яких – голова павука, а решта членів – 12 ніг. У цієї вигаданої банди з’явилися натовпи шанувальників у всьому світі, які наслідують персонажів. Молоді люди також називають себе «павуками», зображення яких з цифрою 4 носять на одязі.

Номер слайду 4

Чому в «Редан» обирають підлітків?Важливий момент, який варто знати про підлітків — особливості будови мозку. Через певні біологічні особливості тинейджерам складно мислити критично та бачити небезпеку там, де її помічають дорослі. Тож найпростіше маніпулювати юними людьми, психіка яких втомлена війною, які самі легко піддаються впливу та схильні до ризикованих дій. Тому батькам дуже важливо навчитися будувати довірливі стосунки зі своїми тинейджерами та вчасно виявляти індикатори деструктивної поведінки в них.

Номер слайду 5

Підлітки більше довіряють соцмережам, а не медіа. Російські "флешбоми" "ПВК Рьодан" дійшли до українських міст всього за тиждень. Однак про плани "неформалів" влаштовувати масові бійки дізналась поліція та запобігла їм. Правоохоронці переконані, що дії "ПВК Рьодан" — це спроба росіян використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. Яскравий доказ цьому — заклики "скинути з посади" міського голову Олександра Мамая, які поширювались у чатах "рьоданівців" у Полтаві. 

Номер слайду 6

Чому приватна військова компанія? Невже це дійсно ПВК?Учасники руху кажуть, що не асоціюють себе з приватною військовою компанією. Для них ця приставка просто жарт. Проте існує гіпотеза, що на формування цієї субкультури вплинула ПВК «Вагнер», адже її очільник героїзує роль злочинців та закликає молодих людей вступати у ПВК, де їх навчать «чоловічої роботи». Довідково: Небезпечні Tik. Tok-челенджі, які варто обговорити з дітьми. Ресурс доступу:https://tech.liga.net/ua/other/article/vybitye-zuby-ojogi-sudorogiopasnye-tiktok-chellendji-kotorye-stoit-obsudit-s-detmi

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

pptx
Додано
17 жовтня 2023
Переглядів
557
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку