Рефлексія на уроках початкової школи

Про матеріал
Рефлексія – важливий етап уроку, під час якого відбувається самоаналіз роботи, систематизація знань та усвідомлення їхнього значення. Завдяки не формальній рефлексії процес навчання стає набагато цікавішим, легшим та ефективнішим як для учнів, так і для вчителя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рефлексія на уроці:вправи та прийоми

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

На дошці зображена поляна з різнокольоровими квітами, які мають назви видів діяльності. Учні повинні посадити метелика на ту квітку, яка їм найбільше сподобалося. Вправа «Квіткова галявина». Блакитна квітка - немає помилок. Жовта квітка - 1-2 помилки Червона квітка - більше 3 помилок

Номер слайду 7

Учитель показує учням картки із зображенням трьох облич: веселого, нейтрального та спокійного. Учням пропонується вибрати зображення, яке відповідає їхньому настрою. «Три обличчя»

Номер слайду 8

Мій настрій

Номер слайду 9

Мій настрій

Номер слайду 10

Рефлексійна вправа«Яблунька»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Кожній дитині на початку уроку роздають зображення із мішенню. У кожному з них - питання-параметри рефлексії діяльності: оцінка змісту, оцінка форм і методів проведення уроку, оцінка діяльності педагога, оцінка своєї діяльності. Учасник ставить мітки в сектори відповідно до оцінки результату: чим ближче до центру мішені, тим ближче до десятки, на краях мішені оцінка ближче до нуля, потім - короткий аналіз.«Рефлексивна мішень»

Номер слайду 14

«Дерево творчості»«Плід» означає, що урок пройшов корисно, плідно.«Квітка» - досить непогано.«Зелений листок» - щось було, звичайно, але взагалі - не зрозуміло.«Жовтий листочок» - невдалий урок.

Номер слайду 15

Шкала оцінювання

Номер слайду 16

Рефлексійна вправа «Ромашка»

Номер слайду 17

Сходинки успіху

Номер слайду 18

Методика«Рефлексійне коло»

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Квиток на вихід

Номер слайду 22

Ромашка Блума

Номер слайду 23

Жовтий стікер – сподобалось. Блакитний – не сподобалось

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Голова риби – тема або основна проблема, яка розглядається. Верхні кісточки – основні поняття теми, причини виникнення тієї чи іншої проблеми. Нижні кісточки – сутність поняття, твердження, факт який розкриває причину тієї чи іншої проблеми. Хвіст – висновки за темою. Рекомендовано проводити для групової рефлексії.«Фішбоун» або «Риб'ячий кістяк»

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
4 березня 2023
Переглядів
1594
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку