Риби – хребетні тварини

Про матеріал
ознайомити дітей з особливостями будови, визначальними ознаками, місцями мешкання тварин класу риби; Розвивати логічне мислення, вміння доводити і спростовувати, користуватися інформаційно – комунікативними технологіями для закріплення знань, пошуку додаткової інформації; Виховувати екологічну культуру молодшого школяра.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Риби – хребетні тварини.

Номер слайду 2

Тіло риб складається з трьох відділів: голови, тулуба і хвоста. Плавають риби завдяки плавцям і хвосту. Хвіст –це і двигун, і кіль Спинний плавець не дає рибі перекинутися набік. А за допомогою грудних і черевних плавців вона повертається вліво чи вправо, занурюється і піднімається на поверхню води.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Риби – це хребетні тварини. Мешкають у солоних і прісних водоймах. Тіло риб складається з трьох відділів: голови, тулуба і хвоста. Тіло риб має гідродинамічну форму і вкрите лускою. Плавають риби завдяки плавцям та хвосту. Дихають риби за допомогою зябер. «Говорити» і краще чути їм допомагає плавальний міхур.

Номер слайду 5

Гра «Пʼятий зайвий »Карась Вугор Камбала Форель Щука

Номер слайду 6

«Логічна вправа»Розмістіть літери в правильному порядку і відгадайте назви риб Дніпра.тка. Пліховод. Веркадак. Сусте. Уркаперканово. Чер

pptx
Додано
7 грудня 2019
Переглядів
2068
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку