РМ№16.Створення інформаційного допису типу оголошення про певну подію з використанням числівників на позначення дат і часу для розміщення в соцмережі.

Про матеріал
Презентація передбачає навчитися правильно вживати числівники на позначення часу і дат; повторити правила відмінювання числівників; вживати у власному мовленні різні варіанти числівників на позначення часу і дат; Навчитися складати власні оголошення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РМ№16. Створення інформаційного допису типу оголошення про певну подію з використанням числівників на позначення дат і часу для розміщення в соцмережі

Номер слайду 2

Мета уроку. Навчитися правильно вживати числівники на позначення часу і дат; повторити правила відмінювання числівників;вживати у власному мовленні різні варіанти числівників на позначення часу і дат; Навчитися складати власні оголошення

Номер слайду 3

Оголошення - офіційне повідомлення, оповіщення, інформація про масовий захід: про час і зміст проведення нарад, засідань, зборів; про виконання роботи; про можливість посісти вакантну посаду шляхом участі у конкурсі; про час проведення концерту, конкурсу, цікавої чи важливої зустрічі; про захист курсової, дипломної роботи чи дисертації на здобуття наукового ступеня; про підприємницьку діяльність тощо.

Номер слайду 4

Текст оголошення формулюється коротко й точно в усній (по радіо, телебаченню) чи письмовій формах. В оголошенні обов'язково зазначається, хто й про що повідомляє; дата виділяється іншим шрифтом; формулювання в тексті стислі.

Номер слайду 5

За формою оголошення бувають писані, мальовані, друковані в газетах, журналах, на окремих аркушах. До останніх належать афіші, які рекламують вистави, кінофільми, концерти тощо. В оголошеннях, крім чіткої мови, важливості теми, цікавості змісту, велике значення має оформлення; написання слів більшими й меншими літерами, добір кольорів, симетричність розташування повідомлень, а по радіо й телебаченню - час повідомлення, чіткість вимови, оригінальність композиції тексту.

Номер слайду 6

Правила складання оголошення. Оголошення складають як окремі організації, підприємства, державні установи, навчальні заклади, так і приватні особи. Реквізити оголошення:1. Назва виду документа.2. Час проведення заходу.3. Дата й місце проведення заходу.4. Назва заходу.5. Порядок денний (якщо це засідання) або тематика секційних засідань (якщо це конференція).6. Адреса, способи проїзду.

Номер слайду 7

ОГОЛОШЕННЯ9 березня 2008 року о 15.00 в актовій залі Національного університету харчових технологій відбудеться літературний вечір, присвячений 190-й річниці з дня народження Тараса Шевченка. Участь у вечорі беруть: Наталія Петренко, Валерія Смілянська, Анатолій Мойсієнко.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

https://www.google.com/search?q=%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%BA+%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8 F+%D0%BF%D1%80%D0%BE+%D1%81%D0%B2%D1%8 F%D1%82%D0%BE&sxsrf=AJOqlz. Vp. IKk. MLt8 N7fm. U5ir. Glz. ZBWm. A5 XA%3 A1678697895974&ei=p-UOZPi. QO5 P0rg. Tv46 WQCw&oq=%D0%B7&gs_lcp=Cgxnd3 Mtd2l6 LXNlcn. AQARg. AMg. QIIx. An. Mg. QIIx. An. Mg. QIIx. An. Mgs. IABCABBCx. Ax. CDATILCAAQg

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Терпак Ольга Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 березня 2023
Переглядів
9478
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку